«

»

aug
28

Fredag, igen…

Äntligen fredag. Vad ska man ta sig för en dag som denna då? Tja, håller vädret i sig så förändrar det inte min dag, egentligen. Jag arbetsjobbar, flera kortare brutna pass, med raster emellan, så jag kommer att vara hemma lite då och då, faktiskt under hela helgen. I går var det ett helt underbart väder. Jag hade en inplanerad promenad i onsdags, i arbetet alltså, men då jag vaknade så stod regnet som spön i backen, så det vara bara att ställa in det hela. I går var vädret helt sagolikt däremot, så promenaden blev av då istället. Jag hämtade den jag arbetade med, och så vandrade vi iväg. Jag gick ungefär det långa promenadstråk som jag brukar, fast vi stannade oftare och inspekterade saker. Jag hade kameran med, i vanlig ordning, och bilderna vart helt underbara. Jag kanske inte lägger ut dem på samma sätt som jag brukar, men något kommer ni allt att få se. Jag skall kreera en ny flik med samlade bilder, osorterade utan inbördes ordning. Vi promenerade i alla fall, jag till fots och den jag hade med mig satt i rullstol. Efter fyra timmar var vi tillbaka. Efter lite redigerande vid datorn återstod 93 fantastiskt snygga bilder, om jag får skryta alltså.

 

Avdelare6

 

Så, vad händer i vår fantastiska värld då? Tja, i Kalifornien händer det saker. En flicka som kidnappades (vid 11 års ålder) har kommit till rätta, efter att ha varit försvunnen i 18 år. Ett par kom in på en polisstation för att ställa en fråga, de hade en yngre kvinna i sitt sällskap. Av någon anledning tyckte en av poliserna att det var något underligt med sällskapet. Det hela ledde till att “föräldraparet” arresterades. Då avslöjade den yngre kvinnan att han var Jaycee Lee Dugard, som rövades bort utanför sitt hem i South Lake Tahoe i USA, 18 år tidigare. Hennes historia är säkerställd efter DNA-prov och hennes mamma och styvpappa är underrättade. De är på väg att återförenas. Dessvärre är det ingen solskenshistoria som rullas upp. Paret som kidnappade henne är inte några snälla personer. Mannen är tidigare dömd sexförbrytare och paret är misstänkta för övergrepp och sexuellt utnyttjande och våldtäkt, förutom själva kidnappningen alltså. Borgen är satt till en miljon dollar.

Jag blir alltid så ledsen, stridslysten och mordisk, allt på samma gång, när jag läser om sådant här. Det är en vacker och underbar värld vi lever i, men den innehåller en del jävligt sjuka och störda individer. Det är väl illa nog när vuxna människor drabbas av dårar med stört rättspatos; när det sedan finns så många ungar som far så illa, så illa, och utsätts för sjuk ondska… jag tycker att det skjuts förjävla lite… och fel personer blir så ofta träffade. Det skulle skjutas mer och säkrare, för allas vår säkerhet. Inte som någon form av straff, utan helt enkelt i syfte att utplåna de sjukdomar och virus som hotar civilisationen. Jag har aldrig fattat syftet med att bara låsa in folk; speciellt sådana som aldrig går att “bota”. Jag är ingen anhängare av avrättningar och dödsstraff, men ett visst mått av avlivning, för att eliminera t.ex. sexualdårar som urskiljningslöst ger sig ut för att skada barn; för då jävlar ser jag rött!

 

Avdelare6

 

I Tyskland går det hett till på skoldanserna. Det var på en sådan som en lärarinna valde att vara med i elevernas lilla oskyldiga lek, sanning eller konsekvens. Hur det nu gick till så skulle hon genomföra en sexig dans, vilket hon gjorde med stil, för plötsligt började hon sakta dansa av sig klädesplagg efter klädesplagg; allt inför ögonen på de lätt chockade eleverna. Dansen blev en ren striptease som filmades med en av elevernas mobilkameror. Till siste kom en annan lärare och skylde den halvnakna kvinnan med sin kavaj. Upprörda föräldrar rasar nu över det inträffade, plus det faktum att skolan valt att inte ge henne sparken. Motiveringen var att kvinnan aldrig hade mindre kläder på sig än en normal besökare på en badstrand. Hon hade alltså inte visat några ädlare delar för eleverna.

Jag tycker att det är synd. Jättesynd faktiskt. Varför kunde inte min gamla högstadieskola anställt sådana här pedagogiska lärare? Fan, jag hade gått på varenda skoldans utan att tveka. Jag hade inte ens tvekat att låta Fröken Fräck vara med och körat i bandet som jag spelade i vid den tiden. Vi spelade några gånger på olika skoldanser, så det hade lätt blivit en given succé. Livet är förbannat orättvist ibland; det är då säkert.

 

Avdelare6

 

Jag läste förresten om Christer Fuglesang. Han har bitit i gräset med den sista rymdfärden. En ventil strejkade och gav aldrig någon bekräftelse på om den var stängd eller öppen. Det kan tyckas vara en struntsak, med tanke på vilka härken till bilar vi brukar tralla omkring med, men NASA valde alltså att ställa in resan. Om några dagarna kommer det att bli klart om rymdresan blir av inom de närmsta dagarna, eller om en annan dockning av rymdstationen hamnar i vägen, och gör att resan måste skjutas upp ytterligare. Så vad ska man säga om detta då? Tja, jag faller för frestelsen, att ta till en liten ordvits.

Christer Fuglesang’s planerade uppskjutning blev… uppskjuten! 🙂 Guu, vad jag är frän!

 

Avdelare6

 

I Svedala, utanför Malmö, vart det kalabalik på en lunchrestaurant. Chockade gäster var plötsligt inblandade i ett rån. Flera personer med vapen och batonger hotade tjejen i kassan och tvingade av henne pengar. Då ägaren kom ut från sitt kontor blev även han hotad och tvingad att lämna ifrån sig pengar. Rånarna flydde sedan, men en av killarna, med pistol i handen, blev kvar och fortsatte att skrika ut lite slumpmässigt valda hotelser… sedan lämnade han också lokalerna. Han upptäckte dock att hans kriminella vänner lämnat honom och dragit järnet därifrån med sin flyktbil. Han sprang då till fots in mot Svedala centrum. Då rann sinnet för två av lunchgästerna. De tog sin bil och åkte efter den kvarglömda rånaren. De rammade honom med bilen och höll honom sedan kvar på plats tills polisen anlände till platsen. Han befinner sig nu, skadad, på lasarett med bevakning av polis. De ingripande personerna handlade i nödvärn, som man får göra, ifall man använder försvarligt våld för att stoppa en brottsling, efter att själv blivit hotad eller utsatts för våld.

Denna sedelärande lilla historia visar med all önskvärdhet att det fortfarande finns en Gud i alla fall, och att även lunchrestauranter är fredade platser som frekventeras av människor med ryggrad och stort r

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1039

Kommentera

%d bloggare gillar detta: