«

»

aug
29

Lördagsgnäll!

Jag tänker inte ens klicka på länken. Jag blir så jävla trött bara. Rubriken lyder: Prinsessans och Daniels kärleksbevis. Underrubriken lyder: Victoria och Daniel visade sin kärlek öppet efter parmiddag.

Ja, men det tror väl fan det. De ska ju gifta sig och allt. Då är det väl en bra sak att de kan visa att de faktiskt tål varandra, som jag ser det i alla fall. Framför allt är de väl människor, inga känslolösa maskiner. Jag mår lite illa över att dasstidningar lyfter fram sådana här små händelser och sedan har mage att kalla dem för “Nyheter”; som om det är någonting lite sensationellt över att Victoria och Daniel vågar visa omgivningen vad de tycker om varandra. Jag förstår inte prylen. Nåja, jag behövde inte bjuda upp några stora muskler för att undvika att klicka på den länken. Den rullades förbi, helt oklickad. Att de gillar varandra är vackert; mycket vackert, men ingen nyhet.

Det är farligt att hämnas otrohet. Eller ja, farligt och farligt. Det kan leda till rättsliga efterföljder. En snubbe i USA hade varit otrogen sin hustru med två andra kvinnor. Hustrun hade kommit på honom, letat upp de andra kvinnorna och sedan ränkat planer tillsammans med dem. Hon lyckades lura sin make till ett hotellrum. Hon lyckades också få honom att gå med på att bindas och förses ögonbindel. När han väl låg där så släppte hustrun in de andra kvinnorna. Informationen om vad som sedan hände, har varit lite knapphändig, men klart är i alla fall att de bl.a. har limmat fast killens pilleplopp på magen med superlim. Kvinnorna sitter nu anhållna för bl.a. olaga frihetsberövande och sexuellt utnyttjande.

Jag tror att han ska skatta sig lycklig i alla fall. Lycklig att hans hustru inte heter Lorena Leonor Gallo de Bobbitt, för då hade det kunnat gå mycket mer illa för honom. Lorena gjorde sig känd genom att den 23 juni 1993 skära av snoppen på sin sovande asfulla make, John. Han hade varit en rutten typ och hade varit både våldsam och dum mot sin hustru. Enligt vittnesmål hade han våldtagit henne, förmodligen en hel del gånger. Nåja, hon karvade sta… sedan tog hon den avskurna delen och drog iväg med sin bil. Efter ett tag stannade hon, vevade ner bilfönstret och kasta ut “stumpen” på ett fält. Sedan fick hon kalla fötter och insåg hur mycket strängare straff hon skulle få om de inte hittade “ploppen” igen. Hon ringde 911 och larmade polis och ambulans. De lyckades hitta skinntappen och sedan sjöng himlens alla änglar för John, för en kirurg, Dr. David Bergman, lyckades sy tillbaka paketet där den skulle vara. Operationen tog nio och en halv timma.

Jag vet inte jag. Jag tycker att han hade lite mer tur än han faktiskt förtjänade. Efter att ha våldfört sig på sin lagvigda hustru, så som John verkar ha gjort, då kanske det är en bra idé att snoppa av honom. Problemet med våldtäkter i framtiden är då definitivt röjt ur världen i alla fall. Och det kan väl vara en bra påminnelse för honom ifall han sedan alltid måste ta ett litet steg närmare toaletten när han ska kissa; och dessutom luta sig framåt, när han kissar, för att undvika att kissa på skorna och toalettringen hela tiden.

i Uppsala kan man få bättre skolbetyg, än på många andra ställen i landet. En friskola gick nyligen i konkurs där. Då uppmärksammades det att skolans rektor gett sin egen son lite förstärkningar i betygen. Sonen hade plötsligt en massa MVG’n utan att ens behöva svettas över dem. Han skall bl.a. ha fått 100 poäng och MVG i Idrott, vilket verkade lite märkligt då skolan t.o.m. dragit på sig anmälningar till skolinspektionen över att de inte ens hade någon lärare, och heller inga lektioner, i just det ämnet. Men eftersom att skolan inte längre finns så tänker skolinspektionen inte driva ärendet vidare. Då ruttnade Erik Pelling, socialdemokratisk ledamot i kommunfullmäktige i Uppsala, och polisanmälde rektorn istället. Han tyckte att det hela var helt uppåt väggarna, och då skolinspektionen inte ville göra någon officiell polisanmälan mot rektorn, så har han alltså själv lämnat in en sådan nu.

Apropå poliser ja… Polisen i Uddevalla har blivit ett litet minizoo. Dels har de tagit hand om en upphittad katt och så har de fångat in en fågel, en orange kanariefågel, på Packhusgatan i Uddevalla. Meningen är att de tänker hålla ett vakande öga på de små gosedjuren, och förhoppningsvis kan de återföra de förlorade små djuren till deras rätta ägare. Jag antar att det dessutom kan bidraga till att bättra på polisens lite skamfilade rykte bland invånarna. Den normale svensken har ett ganska lågt förtroende för de statliga poliserna. Jag tror att polisen kanske måste bli lite folkligare. Det vore kanske bra ifall polisen började ta hand om herrelösa hundar också. Inte behöver det vara någon speciell ras för att de skall fungera som polishund, tänker jag. Vem vet… kanske detta kan vara ett tillskott till Hemliga Polisen??

 

HemligHund

Hund vid Hemliga Polisen.

 

Jag sitter här och författar just morgondagens (lördagens) bloggpost. Jag råkade vrida en aning på huvudet och blicken landade på gatan här utanför och den lite sporadiska trafik som dundrar fram där, men det som fångade ögat denna gång var att billjusen blänkte så, och jag insåg att regnet öste ner så där ledset. Det var inga småstänk, utan riktiga regngardiner som svepte fram utanför fönstret. Eftersom att jag redan hunnit samla på mig en del material, jag samlar böcker och filmer för att underhålla mig när jag går i ide över vintern, så ska jag ta och norpa lite på det uppsamlade lagret i kväll. Nu tänker jag lämna datorn för denna stund, löga mig ordentligt i ett hett och skönt bad, och sedan tänkte jag laga lite mat… och till maten ska jag avnjuta några kapitel ur en bra bok jag just införskaffat. Den heter Hallonbåtsflyktingen. Den handlar om en finsk mans vedermödor för att försöka bli svensk. Inte bara försvenskad finne, utan svensk… längst in till rötterna svensk. Det är en mycket humoristisk bok. För att förhöja själva njutningen så ska jag öppna balkongdörren och läsa till ljudet av det smattrande regnet utanför. Jag känner redan nu att det kommer att bli underbart.

 

Gott folk, jag hoppas att er helg blir lika skön som ni hoppas på, och drömmer om! Tag hand om dig, kära läsare. Jag återkommer med mer svammel på måndag, klockan 12.00! Svej hejs!

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1042

Kommentera

%d bloggare gillar detta: