Promenadtorsdagen som gick…

Så, det blev i alla fall en promenad i går. Det blev dessutom en ordentlig sådan. I vanlig ordning verkar alla mina promenader ta runt fyra timmar, innan jag är nöjd. Egentligen skulle det ha tagit längre tid, men jag tog med cykeln för att komma hinna mellan alla fotoställen på lite kortare tid. Hela kalaset tog i alla fall fyra timmar. Jag kom till morsan och farsan ganska precis vid klockan fyra på eftermiddagen. De hade nygräddad äppelkaka med vaniljsås och nybryggt kaffe, precis när jag kom. Jag behöver inte förklara hur sjukt gott det var efter den promenaden. När jag sedan stack hem, en timma senare, så kom det några regndroppar, precis när jag kom fram till min portuppgång. Efter det så regnade det hela kvällen.

Jag ägnade kvällen till att bada, jättelänge, och sedan slappa, och bara softa i soffan till några lagom skojiga sit coms. När jag tröttnade på dem så tog jag och satte mig ner och fixade med lite bilder från promenaden, för naturligtvis hade jag kameran med mig. Fattas bara annat. Som ni ser på flikarna, här ovanför, så har jag redan lanserat den tredje fotofliken. Där är det meningen att allehanda bilder ska hamna, bara det är jag själv som fotat dem och att de dessutom är snygga, i alla fall i mina ögon. De bilderna som just hamnat där, i alla fall till en början, blev knäppta under dagens fotopromenad. Jag har inte bestämt hur och när den fliken skall uppdateras. Förmodligen kommer antalet bilder att både öka och krympa emellanåt. Jag kommer att ta bort en del bilder i bland, och nya kommer att tillkomma. Detta bara för att sidan inte ska svälla ut och bli onödigt stor och trögladdad. Man pratar så varmt om bredband och hypersnabba kopplingar, men som alla vet så är det faktiskt mer än lovligt segt och trögt där ute i trådarna ibland. Då är det lika bra att vara flexibel, både i fråga om antalet bilder, deras storlek på skärmen och deras vikt.

 

Avdelare6

 

I dag är det fredag. I dag ska jag ner och träffa läkaren och låta honom kolla litet på min högra handled. Själv tror jag att jag blivit tamburinskadad, men jag behöver i alla fall något inflammationsdämpande. Jag har fått rekommendation om en tablett. Det var en god vän, som också är sjuksköterska, som hade ett bra hum om inflammatoriska tabletter. Vi får väl se om läkaren anser samma sak. Något måste i alla fall göras, för handleden börjar påverka mig; både i privatlivet, musikutövandet och mitt yrkesutövande. Det gör helt enkelt förjävla ont. Det är vid sådana tillfällen man kommer på hur mycket man tar för givet i sin vardag. Man brukar ju skoja om att tillfredställa sig med “fel” hand för att det skall känna som att någon annan gör det. Faktum är att det är ganska självklara saker man gör med sin dominanta hand. Prova bara en så enkel sak som att torka dig i rumpan, med fel hand. Ja ja… med papper naturligtvis. Att öppna ett mjölkpaket blev ett fall för saxen. Handleden gjorde för ont helt enkelt. Jösses, om jag blir tvungen att slå någon på truten så måste jag göra även det, med fel hand. Jag vet att jag är gnällig nu, men det är lika bra att passa på när man ändå har chansen. Det är så sällan jag gnäller i vanliga fall; i alla fall över mig själv och min hälsa. Det vanliga vardagsgnället brukar jag spara till den övriga världen, och saker som brukar publiceras i någon av våra dasspapperstidningar; och deras nötupplaga förståss. Lika bra att göra en liten dykning på en gång förresten; när vi ända pratar om det, menar jag.

 

Avdelare6

 

 

Expressen förnekar sig inte på något sätt, inte vad gäller deras jävla reklam i alla fall. Huvudsidan är segare än tuggummi, på grund av en reklamlogga från DiscShop. Det är en skitjobbig stor blaffa till reklamannons som skall följa med, även när du scrollar ner på sidan. Den är tydligen ganska “tung” och får mitt grafikkort att vilja kräkas. När jag sedan klickar på en nyhet jag vill läsa, ja då dyker det först upp en helsidesannons man måste klicka ner för att kunna läsa. SKÄMS FÖRFAN EXPRESSEN!

Bråk bland häxor, det är något man inte läser om varenda dag; men på as-sega Expressens nötupplaga stod det en ganska kul artikel. Tja, den kanske inte var så kul för Fatima Alm, som drabbats av modernt häxeri, jo allvarligt. Hon tog nämligen anställning som telefonhäxa för att spå folk i tarotkort, via telefonen alltså. Det visade sig dock att företaget inte betalar någon fast lönedel, utan bara provision på mottagna telefonsamtal. “Månskära”, som blev hennes häxnamn, skulle få futtiga tre kronor per minut för utförda telefonsamtal. Första månaden mottog hon endast 42 samtal. Det behövs väl inte mattegeni för att lista ut att en sådan ursäkt för en lön, helt enkelt inte går att leva på.

Nu förestår en tvist mellan Fatima Alm och hennes förre arbetsgivare, “Häxriket i Norden HB”. Fatima sade naturligtvis upp sig, då hon hade raggat fram ett riktigt arbete med riktig lön, hos en riktig arbetsgivare. Hon mailade häxorganisationen och meddelade att hon ämnade sluta jobba som häxa; men si, det var inte rätt gjort. I sin iver att sluta hade Fatima råkat, ovetandes om saken naturligtvis, mailat till fel häxa. Hon skulle förmodligen ställt sin uppsägning till Storhäxan… eller Moderhäxan… eller vad hon nu borde ha för titel. Fatima hade ställt mailet till en jourhäxa, och det var inte korrekt förfaret. Nu hotar häxföretaget Fatima med att ta ärendet till Arbetsdomstolen och dessutom stämma henne på 100 000 kronor. Jag hoppas verkligen att någon av tidningarna kommer att publicera uppföljningar i det här fallet.

Det är många saker som man kan bli både road och oroad över när man läser det här. Vad kommer företaget att göra ifall de inte vinner laga kraft med sin anmälan?? Bränner de stackars Fatima på bål då eller? Kanske de ger sig på henne med kvastar? En annan sak jag blir fundersam över… vad fan är en jourhäxa och vad gör en sådan… egentligen?? Flyger hon kvastbussen till Blåkulla om ordinarie chaufför blir sjuk… eller vaddå?? Jag kan inte ens gissa.

Jag hade en kompis som för några år sedan hade trassel med en häxa. Han behövde dock inte säga upp henne. Han gjorde slut, och så fick häxan flytta tillbaka hem till sin mamma istället! Det är en förunderlig värld. För några hundra år sedan brändes häxor på bål… nu är de arbetsgivare som tuktar sina kvastflygande medarbetare som värsta maffiahuliganer. Fatima hade nämligen inte skrivit på några papper vid anställningen, så vi får väl se hur det hela avlöper. Med så många kvastar så kanske de gör rent hus, men det är kanske sopigt sagt av mig?  🙂

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1097

Kommentera

%d bloggare gillar detta: