Äntligen måndag

Kommer ni ihåg slutrepliken i Tillbaka till Framtiden? “ – Where we’re going, we don’t need roads…” Nu verkar den verkligheten ha kommit. I alla fall för Adam Clark, 20 år gammal. Härom natten var han ute på en liten tur med sin fina bil, en stadsjeep. Det gick ganska fort och han var dessutom ganska berusad, där han flög fram genom korsningarna. I en korsning struntade han i stop-skylten och brakade rakt fram i full fart. Han körde rakt mot ett fartgupp och sedan lättade hela föreställningen. Luftburen, kraschade han rakt in i ett hus av trä… på andra våningen! Bilen slet upp ett stort hål och flög in genom sidan på huset och landade med bakdelen före i husets foajé. Olyckan inträffade i East Moriches, New York strax efter midnatt till lördagen, lokal tid. Adam, som körde bilen, undkom med lättare skador och passageraren klarade sig helt; samma som mannen i huset, som låg i en soffa, på bottenvåningen.Föraren, Adam, kommer nu att åtalas för vårdslöshet och fylleri. Tänk ändå att den gamla filmen “Fram och Tillbaka i Tiden” ska vara så svår att efterhärma. Men det är väl helt enkelt inte meningen att bilar ska kunna flyga. Det blir ju så dumt de gångerna någon försöker.

 

0Avdelare

 

Det är Svininfluensatider; detta torde väl inte passerat någon obemärkt? Det är ett liv och ett kiv i tidningarna. Gravida bör vaccinera sig enligt en tidning; enligt en annan ska gravida  a-b-s-o-l-u-t   i-n-t-e  vaccinera sig. Några menar att vaccinet är farligt medan andra hävdar motsatsen. Äggallergiker ska inte vaccinera sig, heter det, eftersom att vaccinet odlas fram i ägg. Dessutom innehåller influensavaccinet kvicksilver, kan man läsa om i aftonbladet, och anses vara farligt, speciellt till gravida och till barn. Någon annan hävdar att mängderna är så små att det inte ens kan innebära någon risk. Jag tycker att hela debatten om vaccinets vara eller icke vara, är jävligt tröttsamt. Jag har tagit beslut att jag ska vaccinera mig, trots allt. Vi får vaccinera oss genom jobbet. Jag tror att Svininfluensans farlighet är bedrövligt överdriven, i alla fall om den befarade dödligheten. Däremot tror jag att jävligt många kan komma att insjukna. Jag har ingen lust att behöva vara hemma från mitt arbete; dels gillar jag mitt arbete och dels är det förjävla dyrt att vara sjukskriven. Det tycker jag faktiskt inte att jag har riktigt råd med. Så enda syftet med att jag tänker vaccinera mig, är att göra vad jag kan för att begränsa antalet eventuella sjukdagar till ett minimum. Dessutom kan man drabbas av smittan utan att själv bli speciellt sjuk, men samtidigt smitta ner hela sin omgivning. Det är alltså en fråga om ekonomi och samvete. Båda de hörnstenarna är ganska stora. Förhoppningsvis kan jag hålla mig frisk tills jag hinner bli vaccinerad. Anyway… det är en jävla djungel där ute i mediabruset, och definitivt inte enkelt att veta vad som är rätt och riktigt, och vad som bara skrivs för att sälja lösnummer. Det är ju ändå tidningar det handlar om. Läget kan anses vara förkylt.

 

0Avdelare

 

 

Christer Fuglesang är en riktig rymdhjälte, och faktum är att han faktiskt anses vara det, i stort sett överallt. Det verkar dock inte vara så här i landet; i alla fall inte om man frågar folk man känner. Alla tycker att det är kul att vi har en Svensk kille där ute i rymden, men inte många verkar göra något väsen om det hela. Jag antar att han redan har stjärnstatus i USA, men här i Sverige är vi lite kalla. Varför är det så. Tja, en förklaring kan vara att det han gör, inte är så speciellt för en vanlig Svensk kille. Många svenska killar hade förmodligen gjort samma jobb, med en Norrlands Guld på kylning rymdstationen. Sen kan det ju uppstå misstag, som vid “Crilles” senaste “promenad”. Då lyckades han med konststycket att tappa sin hjälmkamera, så de blev tvungna att avbryta det arbete han höll på med. Tja, han är ju Svensk, så hade han själv fått välja så hade han nog spottat i hjälmen och sedan gjort arbetet klart innan han gick in igen. Låt oss nu hoppas att det inte var en Nikon han sumpade, för då blir jag lite ledsen på honom. Han landar på torsdag i denna vecka. Han får väl förklara det där med kameran då antar jag. “– Hi Christer, You are home again, how was the trip, where is the camera???” (Modifierat citat från filmen Gotcha – 1985)

 

0Avdelare

 

Indien, Ceylon och Sri Lanka har haft samtidiga torkor. Detta kommer förmodligen att föra med sig att priset på te kommer att öka mer än det redan gjort. Sedan 2005 har priset redan ökat med cirka 100%; sedan i januari i år har ökningen varit cirka 36%. Nu tror man att priset kommer att öka med ytterligare 10 – 15% under nästa år. Det blir alltså mer och mer motiverat att dricka kaffekask, om man nu vill dricka en varm dryck med en viss medicinsk påverkan alltså. Om inte annat så kommer kanske den svenska kaffekasken att vara ett mycket billigare alternativ än te, då man fryser i kroppen och kommer in från en utomhusdag i vinterklimat. I alla fall i de nordligare delarna av det avlånga landet kommer ovan nämnda kask att bli billigare än det sundare teet. Förbi kommer alltså alla de kvällarna att vara, då vi satt och drack te i mängder. Jag kommer ihåg en tjej som bodde här i kommunen. Hon bjöd många gånger på ett te med mandel. Det var fruktansvärt gott. Vi häckade på flera olika adresser för tedrickande. Det var liksom som en oskriven regel att alla som ingick i te-gänget bjöd på te löpande, en i taget. Jag minns inte om det var för gemenskapen eller om det mer berodde på priset på te… men jag gissar på det förstnämnda. Tebjudandet var mycket socialt och alla ville vara delaktiga i utdelandet av teupplevelser.

Speciellt ett gäng tedrickare brukade träffas ofta på samma adress, där vi förutom tedrickande också utövade en annan skön konst; vi spelade rollspel, då som bordsspel, långt innan datorerna tog över hela spelupplevelseindustrin. Det var ADD som gällde, Advanced Dungeons and Dragons. Det var en av de mest spännande delar i min uppväxt och jag har upplevelser i minnet, som jag hoppas aldrig förlora. Det var en lycklig tid. Vi var ett muntert sällskap, under ledning av Ulf, vår Dungeon Master.

– Förtusan Ulf… du gav mig min tonårstid. Jag kan bara hoppas att vi alla gav dig samma sak i retur; du var en fantastisk Dungeon Master!

 

/Boren Sadveuo, Ranger, level 16

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1113

Kommentera

%d bloggare gillar detta: