Ny vecka… igen!

Så gick helgen till sist. Jag fördrev den med arbete, vilket jag verkligen trivs med. Naturligtvis är det skönt med ro och vila, men jag har verkligen ingenting emot att jobba. Jag trivs med mitt arbete, så det är bara utvecklande. Vädret höll i sig, något sånär. Lite mulet, blåsigt och grått, men i alla fall uppehåll. Jag hann med en promenad under lördagen, och jag hade kameran med, precis som planerat. Nu ska jag bara hinna föra över bilderna och se vad jag åstadkommit. Förhoppningsvis är det några bra bilder med i samlingen. Det kommer i så fall att visa sig på fliken Div. Bilder.

I övrigt har helgen varit mycket skön. Gårkvällen avslutades med ett långt bad och en dykning bland nyhetssajter på internet, the highway of information. Jag läste bland annat om ett nygift par i USA, som en kväll satt i soffan och myste. Samtidigt utanför så jagade polisen en misstänkt mördare. Han kraschade sin bil in i det nygifta parets trädgård. Polisen hade för tillfället tappat bort den misstänkte. Paret, i huset, hörde inte när bilen yrde in i deras trädgård, men blev lite paffa när den misstänkte plötsligt stormade in i deras vardagsrum, skjuten i ena axeln under polisjakten. Han var mycket skärrad och tog paret som gisslan. De lyckades dock få honom att lugna ner sig och de erbjöd honom något att dricka, vilket han tyckte var okay. Eftersom att han verkade ganska uttröttad så erbjöd de honom dessutom en filt och en kudde. Efter några timmar föll han i sömn, paret smög si då ut ur huset och larmade polisen. En mycket yrvaken misstänkt mördare, nu även kidnappare, kunde sedan gripas utan större tumult.

Fan, jag kan inte ens gissa hur skraj jag skulle bli ifall någon skulle komma instormande här och vifta med en pickadoll. Särskilt skraj skulle jag bli ifall han dessutom hade demolerat min trädgård på sin väg in… för jag bor i lägenhet och har ingen trädgård. Man kan väl hoppas, för det nygifta parets skull, att han inte tog dem på sängen!

 

0Avdelare

 

Nu är det ungefär ett år kvar till nästa riksdagsval. Det råder redan en mycket stark förvirring om vilka som leder just för tillfället. Vilka är störst? De rödgröna eller Alliansen? Tja, om man får tro på Sifo så är det det rödgröna alternativet som leder med 3,4 %. Det motsägs bestämt av Skop, som påstår att Alliansalternativet leder med 3,8 %. Vad ska man egentligen tro? Är inte statistiska beräkningar ungefär lika säkra som påståendena om klimatet? Den ena sidan är säker på sin sak… lika säkra som den andra sidan, som säger att det istället är på det “andra” viset. Det enda man man vara riktigt säker på är att det finns företag… typ Sifo och Skop, som tjänar enorma pengar på informationen. Jag kommer ihåg för några år sedan, då socialdemokraterna beställt en undersökning för att se hur de låg till, strax före ett val. Statistiken påstod att de låg mycket bra till… men vid valdagen var siffrorna plötsligt mycket annorlunda. Vågar vi ens lita på att saker förhåller sig, så som de säger? Hur är det med klimatet, egentligen? Jag känner en kille som verkat på University of Pennsylvania, under en del år. Han sade att klimatforskarna där var helt ute i det blå. De sökte sina forskningsanslag genom att visa en massa möjliga, och omöjliga, statistiska kalkyler, som egentligen inte visade någonting. Eftersom att det inte finns sparade väderdata så långt tillbaka som man skulle önska, så famlar de ganska mycket i blindo. Jag är i alla fall helt skeptisk då jag läser om vilket regeringsalternativ som ska vinna om ett år. Det enda jag vet är att ett undersökningsföretag fått ganska mycket betalt för att producera dessa siffror. Jag vet förresten en sak till… att jag fullkomligt skiter i vad resultatet blir i en sådan undersökning; vilka som leder för stunden, eller inte, för jag kommer i alla fall att rösta så som jag brukar! Så det så! Hur hette det nu igen? Lögn, förbannad lögn och statistik!

 

0Avdelare

 

Finns Gud? Därom kan man tvista länge. Jag säger bara att OM han finns så är han antingen en ganska taskig typ eller så har han ett ganska vridet sinne för humor. Günter Link har fått erfara just den sortens vridna practical joke. Han lyckades med konststycket att fastna i en hiss. Panikslagen började han be till Gud. Ganska snart lyckades en tekniker få ur honom ur det trånga utrymmet, och Günter var övertygad om att hans bön hade gett det fina resultatet. Därför ville han bege sig till ett Guds hus för att tacka Herren. Därefter var han försvunnen. Då han inte kom hem blev en kusin orolig och kontaktade polisen.

I söndags hittades hans livlösa kropp i Weinhaus Church i Wien. Efter undersökningar och en möjlig rekonstruktion av scenariot tror polisen följande: Günter kommer glad och mycket tacksam till kyrkan, där han tänker tacka sin Skapare. Det har bevisats att hans fingeravtryck finns på den stenpelare som altaret vilar på… så förmodligen har han omfamnat pelaren… med resultat att det 200 kilo tunga altaret störtat ner och krossat den stackars, ögonblicket innan, tacksamme mannen. Han torde ha avlidit omgående, enligt polisen. Nu ska de göra en utredning om hurvida det varit något fel på stenpelaren. Vem vet, kanske Günter var en ovanligt bra människa? Man brukar ju ibland säga att “De bästa, de tar Gud hem först.”

 

0Avdelare

 

 

Har du 20 miljoner dollar över, som bara råkar ligga och skräpa? I så fall kanske du vill göra ett riktigt klipp på lite mark, en cool anläggning och en sjuhelvetes ventilationsanläggning med luftkonditionering? En s.k. protonaccelerator är nämligen till salu i Texas, USA.

Johnnie B. Hunt gjorde sin första förmögenhet genom att sälja kycklingavfall. Senare grundade han lastbilsbolaget, Hunt. Detta gjorde honom till en av världens rikaste amerikaner. Han dog för tre år sedan. Vid 79 års ålder bestämde han sig för att bygga världens säkraste anläggning för datalagring i Waxahachie, söder om Dallas, mycket avlägset och säkert. Det resulterade i en enorm partikelaccelerator. I detta projekt plöjde han ner miljon efter miljon, trots att han i princip aldrig hade använt en dator; datalagringsidén till trots. Den amerikanska energimyndigheten har å sin sida lagt ner ett par miljarder dollar i samma projekt, och byggt enorma lagerhallar och flera flera mil långa tunnlar. Projektet lades ner 1993, utan att en enda drifttimma fullgjorts. Hela skiten övergavs och skänktes sedan till grevskapet i Ellis. Många rykten har sedan florerat om stället. Det har påståtts att filmer spelats in där, att musikalbum spelats in där och att militären använt stället för att slipa på antiterroristövningar där.

2006 köptes stället upp av ett utvecklingsföretag, för 6,5 miljoner dollar. Nu vill de dock göra sig av med anläggningen, och man betonar att det finns GOTT om plats för att t.e
x. ställa dataservrar. För ynka 20 miljoner får du alltså fri tillgång till det spöklika området, som alltså också inkluderar en anläggning för luftkonditionering… Om inte annat kan det ju bli en sjuhelvetes sommarstuga! 🙂

Om du vill se bilder, innan du bestämmer dig för affären, kan du titta HÄR!

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1145

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 14 september, 2009 at 02:07
  • Svara

  Herrens vägar äro outgrundliga….

   • stefanblixt on 14 september, 2009 at 06:59
   • Svara

   Ja, det är de verkligen!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: