«

»

sep
24

Det mest organiserade rånet…

Så har det då hänt. Det mest organiserade rånet i Svensk kriminalhistoria… De kom med helikopter, satte polisens helikoptrar ur spel med en låda med blinkande ljus; kanske innehållande en bomb. De firar sig ner, från helikopter, till taket på värdedepån, de spränger sig ner genom taket. Efter att de gått in genom taket så kom de ut, hissade upp bytet till den hovrande helikoptern, och flög sedan iväg med pengar för ett sammanlagt värde, av upp till fyrtiofem miljoner kronor, eller i alla fall i grannskapet av den summan. Piloten flög helikoptern som den värsta Vietnamveteranen och allt verkar även i övrigt andats kyla, precision och disciplin. Det verkar ha gått snabbt och alla verkar ha vetat om vad de skulle göra, vart de skulle befinna sig och hur lång tid alla moment fick ta. Inne i värdedepån verkar rånarna ha hittat bra, vilket talar för ett insiderjobb. Inuti byggnaden ska det tydligen vara lite som en labyrint, men de hade tydligen hittat exakt vad de ville ha, utan misstag. Jag antar att polisen kommer att ha fullt upp den närmaste tiden med att försöka lösa det här. Normalt brukar man läsa att uppklarandeprocenten för den här typen av brott är ganska hög. Det ska bli spännande att se hur det här kommer att utveckla sig. Jag misstänker att vi inte läst det sista om detta fall ännu på ett tag.

 

 

0Avdelare

 

Jag är totalt ointresserad av sport; ja, egentligen av all sport som finns. Man brukar säga att sport “förbrödrar” och svetsar samman, som om dessa honnörsord skulle vara självklart positiva. Så är i alla fall inte fallet. Att förbrödra och svetsa samman är “krafter” som förekommer lika aktivt i sportsammanhang… som i kriminella MC-kretsar. Av någon outgrundlig anledning är det ofta stockholmssportklubbar som drar mycket tveksamt skit till sig bland sina supportrar, speciellt i fotbollssammanhang. Jag tycker synd om klubbarna, för de har aldrig haft en rimlig chans att själva få välja sina supportrar. Det är supportrarna som väljer vilka lag de ska följa; och förstöra för.

I går kväll möttes Hammarby och Gais, i fotboll, på Söderstadion i huvudstaden. Gais ledde med 1 – 0 vid halvlek. I andra halvlek fick Gais en straff till sin fördel. Då Gais sänkte straffen så utbröt totalt tumult på Hammarbys läktare, och deras fans visade ännu en gång att deras verksamhet handlar om allt annat än fotboll. De kallar sig supportrar, men är egentligen bara jävla huliganer och kriminella våldsverkare. Bengaliska eldar tändes och kastades in på planen, tillsammans med mängder av andra föremål. Domaren beordrade alla spelarna av plan, för att se till deras säkerhet. Styrelsen för Hammarbys fotbollslag fick fly undan uppretade s.k. supportrar.

Bråken stävjades till sist av polisen och matchen kunde återupptas. De spelade klart, till sist, och Gais stod då som segrare av matchen med 2 – 1. Jag vet inte… jag tycker verkligen att de som är intresserade av sport ska få ha den i fred… men läktarbråk, misshandel och vandalism är fan inte sport. Det är rent kriminella handlingar och skall så också betraktas. Våldsverkarna skall fångas in och dömas till fängelsestraff. De borde dessutom betala dryga viten till klubbarna de aktivt försöker dra i smutsen.

I vissa sportsammanhang brukar just Stockholmare kallas för fiskmåsar, och det är efter sådana här incidenter. De kallas för fiskmåsar för att de kommer i flock, skriker och skränar, förstör och bara skitar ner! Det är så synd om klubbarna… men de förföljda lagen borde stoppas från allt seriespel tills fansen inser att det är deras eget fel, att deras lag får stå med hundhuvud. Hur ska vi annars kunna stoppa det här? Publikfria matcher är ett alternativ, men då får ju alla andra lagen också lida. Dessutom förlorar klubbarna biljettintäkter på den modellen.

 

0Avdelare

 

Det finns sjuka individer lite var stans. I Sverige… i USA… tja, lite överallt. Jag läste om ett osedvanligt besynnerligt och otäckt fall av plågeri mot djur. Det är en liten kissekatt, nu döpt till Sticky, som upphittades och sedan anförtroddes till polisen i Philadelphia, USA. Katten upphittades nämligen inlindad i silvertejp, från svanstipp till nacke. Det tog veterinär en god stund att befria det stackars kattdjuret från sin plågande vånda. Jag kan inte fatta hur sjuk man måste vara för att göra en sådan här sadistisk gärning mot ett helt försvarslöst djur. Man har ju hört skrönor om katter i torktumlare och en del annat skit som förmodligen inte heller inträffat… men det här är tvättäkta, till och med komplett med en bild på den stackars lilla kattjejen. Det finns förjävla dumma och ondsinta skuggfigurer i den här världen, Jag hoppas bara att den som gör sådana här saker, själv råkar lika illa ut. Det finns ingenting som kan ses som förmildrande i sådana här sammanhang, och jag tycker att dessa sadister, precis som våldtäktsmän, borde hängas i gryningen! HANG ‘EM HIGH!

 

Sticky

Katthonan – Sticky!

 

0Avdelare

 

I dag blev dagen räddad av två saker… eller egentligen av tre saker. För det första var det underbart fint väder i dag och det var både soligt och varmt; i alla fall när man satt i lä för vinden. Den andra saken som “gjorde” denna dag var att jag hade privilegiet att arbeta med en av mina absoluta favoriter. Han sätter alltid ett leende på mina läppar och hela världen blir till en glad operett. Den tredje saken som gjorde den här dagen till en så bra och lyckad dag var en kombination av två saker. Jag köpte del 4 av Nationalencyklopedin av min absoluta favorittant i Kiosken. När man har tre så lyckade saker, under en och samma dag, tja, då kan dagen inte annat än bli väldigt lyckad. Vissa dagar är det gott att leva.

 

0Avdelare

 

 

I Saint Louis Collage har, i dagarna, den dyraste koppen kaffe, hittills, bryggts. Det var när en person i skolans fotolabb skulle tillverka sig en kopp kaffe. Personen glömde stänga av vattenkranen, med påföljd att 37 854 liter vatten rann ut på golvet. Vattnet spred sig över fyra våningsplan, med förstörda tak, väggar och arkiv i byggnaden, som resultat.  Styrelsen f

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1278

2 pingar

  1. Odens dag, vecka fyrtio « Stefan's Tankegryta! säger:

    […] Det mest organiserade rånet… […]

  2. Odens dag, vecka fyrtio « Stefan's Tankegryta! säger:

    […] Det mest organiserade rånet… […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: