«

»

sep
25

Ledig fredag

I dag är jag ledig från arbetsjobbet. Det är en kalsongdag och jag engagerar mig inte i någonting särskilt; ja inte förutom mig själv och mina vänner alltså. Jag har inga planer på att vistas utomhus, även om slentrian och vana säkert kommer att få mig, även dit. Ibland är det helt enkelt bara så skönt att vara ledig, upptäcka att solen står som spön i backen, och skita högaktligen i det. Jag har inga planer på att ta med kameran på något fotoäventyr och jag är helt till freds med även det. I dag ska jag helt enkelt bara slappa, big time. Dagen till ära passade jag dessutom på att sova ut litegrann, även om jag blev väckt av telefonen; men det var en ytterst söt flicka som ringde, så det var lugnt i alla fall.

 

0Avdelare

 

Musiken just nu: RUSH – Xanadu (Live – Exit Stage Left)

 

0Avdelare

 

Nu tänkte jag ta och vända upp näsan mot nyhetsvinden och vädra lite. Vad kan man få vittring på, kan tro? Tja, att det finns sjuka individer i trafiken, torde väl inte undgått någon. Alla har vi väl hyfsat hårresande historier att förtälja under mörka vinterkvällar, då vi sitter vid eldstaden och smuttar på varmt vin. Till exempel kan det nämnas om en mörkblå VOLVO, som i Skogstorp, sju kilometer utanför Eskilstuna, mejade ner en flicka på ett övergångsställe. Det var precis utanför en skola och flickan, som går i åttonde klass, skulle gå över vägen för att leta efter sin lärare. När flickan var på väg tillbaka kom det en bil, den mörkblå Volvon, som bromsade upp och stannade. Föraren vinkade därefter fram flickan. När hon var mitt i gatan, mitt framför bilen, trampade föraren plötsligt gasen i botten och körde på henne. Som tur var hann bilen inte få upp någon högre hastighet, men flickan kastades trots detta till asfalten. Flickan träffades mot sitt vänstra ben och arm. Hon fick, chockad, vila ut på lasarettet och kunde därefter tillbringa natten hemma. Föraren smet från platsen. Nu söker polisen efter en mörkblå Volvo 940 i Sedanmodell, som dessutom saknar registreringsskylt baktill. Händelsen är rubricerad som grov misshandel och smitning men det vete väl fan om det inte hellre borde kallas för grov misshandel och grovt försök till mord… och smitning… listan kan göra jättelång om man bara vill. Hur som helst är detta en farlig individ som måste fångas in innan någon verkligen får sätta livet till.

 

0Avdelare

 

Det är inte alltid så jäkla lätt att ratta och manövrera en bil. I alla fall inte om det rör sig om en vresig och temperamentsfull bil, så som t.ex. en Ferrari F40. Det kan Torbjörn von Braun intyga. Han medverkade inte själv till upplevelsen… och var heller inte med. Egentligen tillhör hela upplevelsen med F40’n en stackars besiktningskille på Bilprovningen i Kinna. Ferrarin klarade besiktningen utan anmärkning, med blanka papper alltså. Tyvärr hände något då besiktningskille skulle köra ut bilen från anläggningen. Eftersom att det är en MYCKET temperamentsfull bil, som har en massa kusar under huven, så sladdade och yrde bilen ut… oklart vad den träffade… men en stor del av fronten förvandlades till små små röda skärvor. Kostnaderna för skadorna ligger runt en halv miljon. Som tur är så är besiktningsstationen försäkrad mot sådana här händelser. Killen som rattade kärran var helt förtvivlad efter olyckan, vilket är helt förståeligt. Han tillhör i alla fall en mycket liten skara, som kan skryta med att de kvaddat en Ferrari. Inte många kan skryta med den bedriften. Lyckligtvis skadades inte föraren vid olyckan. Som sagt så klarade bilen besiktningen… undras om det borde betecknas som en flygande besiktning?

 

0Avdelare

 

Att vara 22 år och urfattig lokalvårdare, tja det är en verklighet för en del. Inget tragiskt i detta. Om man däremot har varit jävligt rik och sedan bränt alla stålarna på party, bilar och balla prylar och SEN är en urfattig 22-åring som arbetar som lokalvårdare, tja då ter sig bilden på ett annat sätt. Det hände sig som sådant att den, då, 16 åriga Callie Rogers, från England, vann en miljon och åttahundratjugofem tusen pund på Lotto. Summan motsvarar drygt tjugoen miljoner svenska kronor. Under de nästkommande åren så köpte Callie nya bilar, opererade in silikoninlägg i brösten, knarkade och levde loppan rent allmänt. Pengarna förde med sig en hel massa helvete för den redan psykiskt instabile tonåringen. Hon har alltid lidit av depressioner. Vinsten gjorde inte saken bättre. Efter att hon vunnit så har hon försökt ta sitt liv, inte mindre än tre gånger. Pengarna är nu i princip slut, och hon är nöjd med det, så de enbart skapat olycka för hennes del, och dessutom satt henne i ett drogberoende. I dag är Callie ensamstående mamma till två små barn, två och fyra år gamla, och bor dessutom hemma hos sin mamma. Jag antar att två schyssta lökar inte är mycket att visa upp efter sex år som miljonär. Det visar i alla fall med all önskvärd tydlighet att ungdomar inte ska anförtros med sådana summor pengar. En klar tragedi.

 

0Avdelare

 

Jag är 100 % mot att droger skall legaliseras. I Danmark har ett förslag lagts, om att legalisera hasch och mariuana. Tanken, vad de påstår i alla fall, är att minska den illegala handeln på dessa droger. Detta är i mitt tycke en helt absurd tanke och ett helt jävla idiotiskt sätt att resonera, för med den logiken skulle vi i ett enda slagg kunna stoppa alla illegala handeldvapen i landet, genom att helt enkelt tillåta dem. Det enda detta kommer att föra med sig är att fler drogskallar kommer att trafikera färjorna och Öresundsbron till Danmark; smugglingen till Sverige kommer naturligtvis att öka dramatiskt om detta blir verklighet. Ju närmare skiten vi hamnar, desto mer kommer vi att få se problemen. En gång i tiden hörde jag en debatt i detta ämne. En person sade en sak som jag tyckte lät jävligt vettigt. Han sade så här: “ – Det är bara människor som själva använder droger, som vill att de skall legaliseras.” Som sagt är jag själv 100 % MOT droger! Jag hoppas verkligen att Danskarna tar sitt förnuft till fånga, och förbjuder skiten en gång för alla.

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1289

Kommentera

%d bloggare gillar detta: