Odens dag, vecka fyrtio

Man kan ibland läsa, eller höra, liknelser mellan militärer och intelligensbefriade individer… och ibland t.o.m. grönsaker. Jag vet inte hur det står till med den saken egentligen. Eftersom att de flesta är inkallade till värnplikt så antar jag att de representerar ett snitt av befolkningen; och därmed också borde representera ett snitt av befolkningen, även i fråga om intelligens. Kanske är det orderlydnad utan ifrågasättande, som gett den där ofördelaktiga bilden… kanske är det saker som faktiskt inträffar inom det militära. Utanför Torsby höll en grupp fallskärmsjägare på att träna på att spränga upp dörrar och att storma hus. De landade i rätt område, men med lite felmarginal åt något håll, för huset de sprängde sig in i var inte rätt hus. De sprängde upp dörren, krossade fönster och gjorde en regelrätt inbrytning. Det enda tursamma i hela scenariot var att husets rättsmätiga invånare inte var där vid tillfället. Naturligtvis upptäcktes misstaget av soldaterna ganska snabbt. Husägaren underrättades och militärmakten, eller försvarsmakten som de numer heter, kommer naturligtvis att betala för att huset skall återställas igen. Huset de egentligen skulle storma då? Tja, det står orört cirka 200 meter därifrån. Visst har det blivit så mycket enklare att hitta rätt adress med de nya GPS’erna? Kanske är 91:an Karlsson och 87:an Löken fortfarande inkallade?

 

0Avdelare

 

Finansmarknadsminister Mats Odell är förvånad över att bankerna fortfarande betalar ut stora bonusar, trots att det är kristider i finanserna. Bonusarna är oftast premier till bankanställda för deras risktagande i samband med placeringar av pengar. Under G20-mötet i Pittsburgh, förra veckan, kom samtliga deltagarländer överens om att man skall försöka stoppa detta okontrollerade pengaregn. Sverige, som just nu är ordförandeland i EU, kommer att driva frågan. Tyvärr verkar inte bankerna reagerat på detta utan fortsätter som om inget har hänt.

Man får inte glömma bort att finanskrisen INTE är ett eget levande eller tänkande väsen som bara råkade drabba oss. Krisen är en effekt av huvudlöst spekulerande i valuta och vansinniga placeringar av riskkapital, som sedan gått snett. Det är MÄNNISKOR som orsakat krisen. Det är INTE de elaka pengarna som försökt göra myteri. Krisen är en människoskapad effekt som slog tillbaka och träffade dem som egentligen är de rättsmätiga ägarna till pengarna… människorna.

Svenska bankers fortsatta regnande av bonusar visar egentligen bara, med all önskvärd tydlighet, att de helt enkelt inte lärt sig ett jävla piss av vad vi just lider igenom. Och att sedan premiera banktjänstemännens våghalsiga spekulationer, genom att ge dem bonusar…??? Hur fan tänker de? Det är väl inte banktjänstemännens egna pengar som står på spel? Om jag hade fritt tillträde till så mycket pengar så skulle jag också kunna kasta bort dem. Vad spelar det för roll, ifall jag inte kan hållas varken ansvarig eller skyldig till finansbrott?

Ett av de bästa argumenten till att flera länder valt att inte täcka bankernas förluster är att de aldrig skulle lära sig av sina misstag i sådana fall. Det skulle tvärtom förmodligen bara sporra dem till att spekulera bort alla pengar igen. Vad bra kan komma utav ett sådant beteende?

 

0Avdelare

 

 

Jag har tidigare skrivit om mitt totala oengagemang i fråga om sport. Fotboll är en sådan där sport som bara får mig att somna. Däremot hyser jag den största respekt till alla dem som tycker att detta är toppen. I det nämnda blogginlägget skrev jag om en match mellan Hammarby och Gais… Gais vann, men det var inte förlusten som “drabbade” Hammarby. Nej, det var en del av Hammarbys s.k. supportrar som skämde ut sig å det grövsta, och som håller på att åsamka Hammarby IF ekonomiska förluster i miljonklass, böter och kanske nerflyttning ur serien. Styrelsen från Hammarby IF har nu tröttnat och skrivit ett öppet brev om detta. jag har läst det, och det var så pass rörande att det förtjänar att läsas av så många som möjligt.

 

0Avdelare

 

Öppet brev till alla som älskar Hammarby

Johanneshov den 29 september 2009

De kallar sig supportrar men de är sabotörer.

Vi trodde att botten var nådd för ett par veckor sedan när några plakatmålare hyllade en person som dömts för polismord. Nu har vi bakom oss en ny svart vecka i Hammarby Fotbolls historia.

Det värsta är inte att hotet om spel i Superettan med alla dess konsekvenser rycker närmare.

Det värsta är inte att brinnande bengaler och föremål som kastats in på plan två matcher i rad kommer att kosta oss stora pengar i böter när Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd sammanträder senare i veckan.

Det värsta är inte heller det hotfulla och obehagliga anloppet av en liten grupp personer mot hedersläktaren i onsdags.

Motgångarna på fotbollsplan och den senaste veckans händelser på läktarna kommer att göra det svårare för oss att värva nya sponsorer och att sälja nästa års säsongskort. Det kommer att kosta oss miljoner och det kommer att få drastiska konsekvenser både för våra spelartrupper och för alla som arbetar med Hammarbys stora fotbollsverksamhet. Men inte ens det är vårt största problem.

Det värsta är att själva glädjen och den härliga stämningen runt Söderstadion håller på att gå förlorad. I onsdags fick en tioårig flicka bland Gais supportrar en sten i huvudet som kastats från en Hammarbysektion. En sexårig pojke, som hade oturen att hålla på Gais fick lämna vår arena omgiven av fullt utrustad kravallpolis. Det dröjer innan han kommer tillbaka. Hans pappa har gått på Bajens matcher i trettio år. I tidningen City proklamerade pappan igår bojkott av våra matcher till dess buslivet är borta. När tidningen frågade vad vi tyckte om pappans beslut var vi tvungna att säga att vi både beklagade och förstod det. En sexårig kille skall inte behöva ha polisskydd för att ta sig hem från en fotbollsmatch. Ingen åskådare skall behöva det.

Vi som tillhör ledningen och styrelserna för Hammarby IF Fotbollförening och Hammarby Fotboll AB skall göra vårt bästa för att med polisens hjälp ställa de skyldiga till ansvar för den stora skada de tillfogar klubben.

De personer som våra säkerhetsansvariga kan identifiera kommer att stängas av från våra matcher. De som måste maskera sina ansikten när de går på fotboll är i fortsättn
ingen inte välkomna på Söderstadion.

I de fall när bevisningen är solklar kommer vi, med hjälp av våra egna jurister att kräva skadestånd av de som ansvarar för den senaste tidens regelbrott. De borde betala Hammarbys böter.

Vi kommer naturligtvis att förstärka säkerhetsåtgärderna under de hemmamatcher som återstår.

Vi vet att Thom Åhlund och hans gäng kommer att ge allt för att rädda vår plats i allsvenskan. Vi som var med det magiska året 1989 när Hammarby tog sig tillbaka till allsvenskan med hjälp av 6-0 på övertid i Karlstad efter en passning från Micke Andersson vet att hoppet är det sista som överger en riktig supporter.

Men buslivet på och utanför läktaren kan ingen ledning och ingen styrelse hejda på egen hand. Det kan bara en enig och stark opinion bland alla Hammarbys verkliga supporters rå på.

Vi ber om Din hjälp med att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion. Vi skall göra vad vi kan för att säsongen skall få en värdig avslutning på läktarna och runt arenan.

Vi ber om Din hjälp på Söderstadion och på Råsunda med att rädda vår plats i den högsta serien, men också med att se till att Hammarby är värdigt en plats i allsvenskan.

Vi hoppas på Din hjälp med att se till att nästa säsong för Hammarby blir roligare än den som snart är slut. Den 15 oktober är alla medlemmar i Hammarby fotboll välkomna till ett informationsmöte om vår utsatta ekonomiska situation och om våra planer för 2010. Information om tid och plats kommer senare. Hoppas Du kan vara med då.

Bosse Sundling, Ordförande i Hammarby IF Fotbollsförening

Staffan Thorsell, Ordförande i Hammarby Fotboll AB

Källa: Hammarby fotboll

 

0Avdelare

 

Det är min absoluta förhoppning att alla de som älskar fotboll, eller andra sporter, skall få ha sitt engagemang i fred och en möjlighet att besöka och bevista alla matcher och evenemang som de önskar, utan fara för sin säkerhet. Om alla gillade en och samma klubb… tja då skulle ju sporten upphöra att existera. Men jag antar att punchiga huliganer inte ser den aspekten av det hela. Jag önskar hett att de som orsakat Hammarbys olägenheter ställs inför rätta, och om de sedan blir dömda till att betala böter och skadestånd i samma nivå som den skada de orsakat… tja, desto bättre!

 

0Avdelare

 

Länge har det ansetts att Adolf Hitler tog sitt liv i en bunker, tillsammans med sin älskade Eva Braun, den 30 april 1945. Han påstås ha tagit en cyanidkapsel och sedan skjutit sig i huvudet med en pistol. Eva Braun påstods bara ha tagit cyanidkapseln. De lojala personer som vistats tillsammans med Adolf, de sista dagarna,  påstås därefter ha burit ut kropparna och bränt dem utanför bunkern. Benrester från kremationsbålet togs av de invaderande ryska soldaterna, som bevis för att Adolf Hitler var död. Nu har forskare tagit DNA från det kranium, med kulhål, som påstås vara Adolfs skalle. De nya fynden visar dock att benfragmentet kommer från en kvinna mellan 20 och 40 år gammal. Inte från en 56-årig man, som Hitler faktiskt var vid den tiden.

Frågan är nu om diktatorn verkligen dog i bunkern den 30 april 1945, eller inte. Vissa historiker har länge menat att han inte gjorde det.
– Det finns ingen rättsmedicinsk bevisning alls för att Hitler dog i bunkern”, säger historikern och journalisten Gerrard Williams, som menar att nazisterna planerade att ta sig bort från Tyskland och etablera ett Fjärde rike på annat håll.
– Det fanns en mycket effektiv väg ut ur Tyskland till Sydamerika och nazisterna fick hjälp, speciellt av en kroatisk kardinal från Vatikanen”, säger han till Sky News.

Tja, vad ska man egentligen tro? Om Hitler undkom världens rättvisa de sista dagarna innan Tyskland föll, så är han i alla fall inte i livet i dag; för om han fortfarande levde så skulle han just nu vara oerhörda 120 år gammal. Det tror jag faktiskt inte ens att Adolf Hitler skulle klara, även om ont krut inte förgås så lätt. Då känns det mycket tryggare att tro att han verkligen dog, då han påstås ha tagit sitt liv!

 

0Avdelare

 

Nähäpp gott folk. Nu är det dags att ägna sig åt andra saker. Det är förkylningstider, och min näsa rinner. Dags att snyta sig, tvätta händerna och sedan sprita mig, så som man alltid borde göra.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1338

Kommentera

%d bloggare gillar detta: