Söndag, för ovanlighetens skull

För ovanlighetens skull gör jag ett inlägg en söndag. Mest bara för att få berätta att det är så vansinnigt fint väder. Det är dags att skaka av den gamla kameran och göra en insats på det fotografiska området. Temperaturen ligger på svala 10 grader över plusstrecket, solen formligen vräker ner och det ser ut att blåsa lite lagom. Perfekt höstväder alltså. Vem vet, kanske detta blir mitt sista fotosafari innan Kung Bore vräker sig ner över oss. Vi får se. Det är inte meningen att man skall veta allt. Kanske får vi en snörik vinter… kanske får vi det inte. Just nu skiter jag i vilket.

Hösten innebär ju, som kanske bekant, en del snabba variationer i vädret, och dess utsikter. Jag kom precis på att jag behövde en extra kopp kaffe innan jag styr ut stegen mot utomhuset. Då jag blickade ut genom köksfönstret så konstaterade jag att det var väldigt regngrått på himlen norrut. Nu, bara några minuter senare, ser jag att det vräker ner en skur. Jaja, om jag inte kommer ut med kameran i dag så tar jag det en annan dag. Att fotografera är faktiskt inte ett måste, bara en ambition.

 

2 timmar tidsklipp

Nej, det blev ingen promenad i dag. Dels har det regnat ett par skurar under de gångna timmarna och dels börjar dagsljuset sakta vika. Jag ställer in hela spektaklet i dag och satsar på att det blir bättre väder, senare i veckan i stället. Då tar jag istället och hittar på någonting annat. När jag ändå har hamnat framför tangenterna så kan jag ju t.ex. göra ett inlägg på bloggen istället.

 

0Avdelare

 

I dag läste jag om en oroande utveckling inom förlossningsvården. På sjukhuset i Örnsköldsvik ska man genomföra stora personalnedskärningar. På BB kommer man att drabbas ovanligt hårt och konsekvenserna kommer att bli att barnaföderskorna kommer att skickas hem, endast 6 timmar efter förlossning, vilket de flesta, utom representanterna från Örnsköldsviks lasarett, anser vara utomordentligt huvudlöst. Motståndarna till förslaget anser att barnaföderskor, och speciellt förstföderskor borde få stanna, i alla fall, ett dygn.

Det händer så mycket oförutsett runt förlossningar. Den nyförlösta mamman kan drabbas av förlossningspsykos, delar av moderkakan kan ha lossnat och stannat kvar, barnet kan vara fött med hjärtfel… en mängd saker som borde vara enkla att kontrollera, bara man har tid till det; som exempel öppetstående ductuskärl. Flera medfödda komplikationer upptäcks inte förrän man undersöker och letar efter just det felet. Att då skicka hem mammorna efter endast 6 timmar, kommer naturligtvis att medföra en ökad risk, både för mamman och för barnet. Jag tycker absolut att denna del av vården är ett dåligt ställe att lägga så stora sparkrav. 12 av 15 undersköterskor ska nämligen bort. Man räknar med att klara huvuddelen av eftervården via telefon; mammorna kommer nämligen att ha rätt till dagligt stöd… via telefonen. Hur det skall rimma bra, t.ex. med förstföderskor, risk för postkomplikationer och förlossningspsykos… tja, det återstår väl att se… för det finns väl inte en minsta chans ens, att någon inser vansinnet i detta; ingen av de som bestämmer i alla fall. Som vanligt blir det barn och kvinnor som får utstå att deltaga i ett slags experiment över hur jävla lågt en ribba egentligen kan sättas. Det är blå tider… och då kommer det att kosta för den lilla människan.

 

0Avdelare

 

Apropå huvudlösa saker så rapporteras det om ett flygplan, tillhörande Air India, IC 884 (Sharjah-Lucknow-Delhi). Under en flygning i lördags blev en flygvärdinna sexuellt trakasserad… av piloterna. Flygvärdinnan blev förbannad och handgemäng uppstod. Ännu en person ur besättningen blev inblandad i bråket, som bröt ut midflight på cirka 10 000 meters höjd. Alla fyra personerna (flygvärdinnan, den andra personen ur besättningen och de båda piloterna) slogs; planet med 106 passagerare var förarlöst en stund, mitt ovanför Pakistan. Hur allt startade, och av vem, kommer nu att utredas, och alla fyra besättningsmän är tillsvidare avstängda från tjänst.

Tja, vad ska man säga?? Jag trodde att det mest bara var båtar som gungade under sin färdväg… men tydligen så går det att skapa vågor, även i luften. Planet kunde i alla fall landa och ingen av passagerarna kom till någon skada.

 

0Avdelare

 

Ännu en pedofilskandal rullar för närvarande upp… denna gång i England; i London närmare bestämt. Det var en dagisfröken, som arbetat vid ett dagis i tre år, som plötsligt blev föremål för polisens intresse. Av någon anledning undersökte man dagisfrökens dator och hittade där mängder av barnporrbilder. Man hittade också loggar över kontakter mellan dagisfröken och två andra personer. De hade träffats via någon chatt, och sedan hållit kontakten via Facebook. Där har man sporrat varandra till grövre och grövre övergrepp mot barn. Vid dagiset, där dagisfröken (Vanessa George) arbetar, är barnen i åldrarna mellan 1 och 5 år gamla, och man räknar med att 40 av de 64 barnen blivit utsatta.

Då de tre förövarna, som alltså utövat sin ondska på tre olika platser, upprätthållit sitt sjuka värv så har de tagit bilder på sina aktiviteter och mailat mellan varandra. Eftersom att Vanessa aldrig fotograferade barnens ansikte råder osäkerhet om vilka som blivit utsatta, och för vad. Vanessa vägrar att berätta och föräldrarna är förtvivlade. Vanessas egen familj vänder henne ryggen och hennes dotter, Pearl – 15år, säger att hon aldrig mer vill ha med sin mamma att skaffa. England är ett land där domarna mot sådana här sjuka människor brukar kunna bli ganska hårda. Jag hoppas verkligen att alla tre får avtjäna jävligt långa straff, för sådana individer har inget att skaffa ute bland normalt och hederligt folk.

 

0Avdelare

 

Nu är det dags att krypa ner i badkaret, för jag ska iväg och dricka kaffe med en vän, litet senare. Jag vill inte dyka upp och lukta illa, så då finns det bara ett sätt att åtgärda det hela, i alla fall enligt mitt tycke… ett långt, hett och härligt bad. Jag kommer naturligtvis att lägga upp en bloggpost i morgon, i vanlig ordning. Då lördagens inlägg föll bort, mest på grund av väder och en shoppingrunda till Västerås, så blir söndagens inlägg mest en liten bonus, eller kanske en tröst till dig som brukar kika in här för att läsa. Läsare
n är viktig. Om inte läsaren fanns så skulle jag ju sitta här, timma efter timma, och skriva för döva ögon.

Jag önskar er alla en underbar öppning av veckan. Hoppas vädret håller i sig och att änglar sjunger, i just din riktning.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1437

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 5 oktober, 2009 at 01:50
  • Svara

  Inget gör mig så arg och så rädd som pedofiler, Hoppas att alla får ruggiga straff om inte i detta livet så livet efter detta!!!

   • stefanblixt on 5 oktober, 2009 at 02:27
   • Svara

   Elakhet är en boomerang. Den kommer alltid tillbaka, men inte alltid från det hållet man kan tro. På ett eller annat sätt brukar skulder regleras av sig själva.

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: