Lör – dag!

Nu jagas en trippelrånare från Norge. Hon tror ha flytt genom Sverige, och eventuellt vidare ner gnom Europa. Hon har en kumpan med sig, och enligt ett signalement saknar han ett finger på en av sina händer. Trippelrånaren heter Beate Teresa Kjellman och är 37 år gammal. Hon har dessutom kidnappat sin 4-månader gamla son från ett barnhem i Oslo. Hon är dömd för tre grova rån mot äldre. Hon har haft kumpaner med sig vid rånen, men alltid beskrivits som den pådrivande parten, av sina egna kumpaner. Hon har dessutom alltid haft information om de äldre som blivit utsatta, och vetat om att de haft större summor pengar hemma.

Kort efter kidnappningen pratade polisen i telefon med kvinnan. Då sa hon att hon var på väg till polishuset i en taxi, men dök aldrig upp. Det var då polisen beslutade att gå ut med bild och namn på kvinnan som inom kort också ska infinna sig i domstol efter att ett rånoffer överklagat en dom. Enligt norska VG har kvinnan den senaste tiden blivit mer och mer orolig för att sonen skulle adopteras bort.

Tja, vad ska man säga om det här då? Tror Beate Teresa kanske att hennes chanser att få träffa sin son ökar i och med detta? Jag törs ju nästan slå vad om att hon inte kommer att få träffa honom mer, om hon fångas in igen. Men det är väl ett ganska typiskt beteende från en sådan typ av person som aldrig tänker efter, före.

 

0Avdelare

 

Jag har listat ut att jag valt helt fel bransch, i alla fall om jag skulle vilja bli rik. Jag läste om en Ortopedläkare i Uddevalla, som verkligen fyllt sina fickor med sköna sedlar. Dels arbetar han på lasarettet i Uddevalla, som ortoped. På det drar han in cirka 80 000 kronor i månaden. Utöver det driver han en privatklinik där han också tar emot patienter. Utöver det så har han, och hans fru, ett eget bemanningsföretag, Jocema, som hyr ut personal till… just det, Uddevalla lasarett. Han brukar dessutom hyra ut sig själv genom det egna bemanningsföretaget… till samma avdelning som han är anställt. Faktum är att 9 stycken av personalen på ortopedkliniken både har anställning på kliniken, och hyrs ut dit av nämnda ortopedläkares egna bemanningsföretag. Läkaren tripplar alltså med sig själv, dels som ortopedläkare, dels som egenföretagare, och som stafettläkare, typ samtidigt… och håvar in massor av stålar på det här.

Läkaren, och hans hustru, kör varsin svindyr bil, omsätter dryga 26 miljoner i företaget och har plockat ut 5,8 miljoner i aktieutdelningar de senaste fyra åren. Jag undrar bara… hur jävla omoraliskt är det här egentligen??? Detta sker alltså samtidigt som landstingen lägger jättelika sparkrav på sjukvårdens verksamhet och man vågar knappt inte längre åka till ett lasarett. Möjligheten finns ju att man inte blir insläppt. Härom dagen läste jag om en BB-avdelning där man, p.g.a. sparkrav, väljer att avskeda 12 personal av 15 möjliga, och tänker sig att ge sjukvårdsråd via telefon, bland annat till förstföderskor. Samtidigt sitter alltså sådana här jävla skurkar och medvetet blöder ut våra skattepengar genom sina egna flottiga giriga fingrar.

Eftersom att hela Landstinget måste dra åt svångremmen så kommer ju en sådan här skandal, i förlängningen,  att drabba en mängd potentiella patienter. Nu väntar i.o.f.s. “räfst och rättarting”, men ett eventuellt straff kommer ändå aldrig att motsvara det möjliga patientlidande, detta kan ha orsakat. Så, nej fy fan… han borde bli av med jobbet, till att börja med. Sedan borde han bli återbetalningsskyldig på varenda jävla korvöre som han rånat oss skattebetalare på. Men varför stanna där…? Lika bra att få det sagt: HANG HIM HIGH!

 

0Avdelare

 

En helt makaber historia utspelade sig i Scottland härom dagen. Det var en kvinna vid namn Janet Llewellyn, som var och golfade med sin svärson. Dagen verkar ha varit bra, ända tills de kom till utslaget för det tredje hålet. Golfbanornas regler säger att ingen får stå framför den som slår ut en boll. Av någon anledning så stod Janet inte på ett bra ställe. Svärsonen tog nämligen i för fosterlandet, och slog ut bollen. Bollen träffade stackars Janet i huvudet, så pass kraftigt att hon fick föras till sjukhus. Hon flögs dit med helikopter. Dagen efter avled hon till följd av sina skallskador. Ronnie Battersby, som höll i klubban, mår fruktansvärt dåligt efter olyckan.

Janet Llewellyn’s son säger: “– Hon älskade golf, trots att hon mest var en hobbyspelare.” En av Ronnie Battersby klubbkamrater bekräftar för Daily Mail att det var svärsonen som höll i klubban: “– Det var en olyckshändelse. Han mår jättedåligt efter det som hänt.” Golfbanan är nu avstängd tills vidare på grund av olyckan.

Det sägs ju att golf är vansinnigt farligt, och att man kan bli allvarligt skadad, och t.o.m. dö av det… men detta är, tror jag, första gången jag läst att någon verkligen blivit dödad. Fruktansvärt olyckligt… men vilken bedrift att träffa så precis.

 

0Avdelare

 

Jag satt för ett tag sedan, det kan ha varit typ tre veckor sedan, och sorterade gamla bilder, för att scanna ett urval av dem. Bland annat hittade jag bilder på en av mina absolut bästa vänner… i alla fall på den tiden det begav sig; typ 15 år sedan. Jag tittade länge länge på bilderna av henne, och jag undrade vart det hade blivit av henne. Vi förlorade kontakten, utan att jag egentligen fattar varför.

Natten till i dag blev jag väckt av att min mobiltelefon plötsligt ringde. Det var den gamla vännen, Anne, som ringde. Jag hade nämligen försökt spåra upp hennes telefonnummer, efter att jag hittat alla bilder på henne. Jag lyckades få tag på hennes syster, som lovade att vidarebefordra mitt telefonnummer till henne.

I natt ringde hon, stormlycklig över att vi hittat på varandra igen. Det var något ändrade familjeförhållanden sedan sist. På den tiden vi tappade kontakten, var hon singel och hade små barn. Nu, däremot, är hon gift. Trots detta så var det samma gamla Anne som jag mins och har saknat. Vi språkade ett tag och utbytte lite livshistorier med varandra. Innan vi lade på, och jag fick somna om, så lovade vi varandra att hålla kontakten med varandra igen.

Tänk bara vad roliga saker som kan inträffa, bara för att jag är så nostalgisk och gillar att titta på gamla bilder. 🙂

 

Ha en bra dag allihopa.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1480

Kommentera

%d bloggare gillar detta: