«

»

okt
12

Måndag 12 oktober 2009

Så blev det så där jäkla måndagit igen, men just i dag gör det inget, för jag är ledig från arbetet. I dag skall det vilar och förströs bara. Jag har bara ett par aktiviteter att ägna mig åt i dag. Dels skall jag försöka jaga upp en router till datorn, och dels skall jag se till att komplettera bakhjulet på cykeln, med att par ekrar, som fattas.

Jag har blivit varse att jag behöver en router till datorn. Jag har en telefonrouter för att jag har IP-telefoni. Jag är dessutom kopplad till statsnätet med en snabb koppling, typ 100 meggablopp. Tyvärr kommer jag inte upp i de hastigheterna när jag mäter, mot t.ex. www.bredbandskollen.se. Enligt en tekniker hos min internetleverantör så beror hastighetsproblemen på IP-telefoniroutern. Lösningen skall alltså vara en extra router. Sedan kopplar jag ett snöre från den, till IP-telefoniroutern, och så funkar telefonen. Sedan kopplar jag ett snöre från den nya routern till datorn. Jag splittar alltså singalen så att den inte går genom IP-telefoniroutern till datorn. Jag har frågat andra om den här lösningen, och de verkar bara nicka och humma instämmande. Jaja, har jag beställt 100 meggablopp, så är det den hastigheten jag vill ha. Tyvärr, för mig som kund, så ingår inte en sådan router från internetleverantören, vilket man kan tycka att den borde, då det annars inte går att få så snabb hastighet, i alla fall inte om man dessutom har IP-telefoni. Dumt. Jättedumt faktiskt. Men det är bara att sura i det bitna äpplet. Det går inte snabbare, bara för att jag surar.

 

0Avdelare

 

En del män är dumma, korkade. Riktigt korkade. Det vet vet Adam Mannings hustru. Han körde henne till förlossningen på McKay-Dee sjukhus i Ogden, USA. När de kommit in fick de en sköterska som skulle hjälpa dem till rätta. Adam gillade tydligen sköterskans utseende och började berätta det för henne. Han fällde sexuella kommentarer och gick på. Sköterskan försökte ignorera honom. Då Adams hustru var redo för nedkomst så sattes hon i en rullstol, och så bar det av mot avdelningen för förlossningar. På vägen dit, i en korridor, så tog Adam plötsligt sköterskan på ena bröstet. Sköterskan larmade säkerhetsvakter på sjukhuset och de levererade Adam vidare till polisen. Adam missade födelsen av sin son, för han satt arresterad då. Enligt polisen var Adam inte påverkad an något stimulantia, och han själv har inte kunnat ge någon förklaring till sitt uppträdande.

Jag vet inte riktigt hur jag ska tycka om detta. Adams uppträdande är fruktansvärt och han borde få sig en rejäl näsbränna. Det är ju heller inte utan att jag undrar hur det skulle slutat, ifall sköterskan inte kunna larma någon säkerhetsvakt. Då Adam inte verkat kontrollera sig så känns det ju faktiskt litet som att han kanske borde bli lite undersökt… men inte i de regioner som han tydligen önskade, utan litet ovanför axlarna istället. Det finns nog ett stort mörkertal över “tickande bomber” som kan brisera plötsligt. Så det var inte bara fruktansvärt dumt agerat av Adam… det är också jävligt läskigt agerat. Jag undrar hur hans hustru kände sig.

 

0Avdelare

 

“Ensam Mamma Söker”, detta socialpornografiska spektakel, är det program, tillsammans med Robinson och ett par andra, som gör mig mest glad över att jag har en avstängningsknapp och en kanalväljare, direkt på fjärrkontrollen, så jag kan växla kanal, eller stänga av, utan att ens resa mig från soffan.

Tidigare har jag yvats över att sådana program får allt för mycket medialt utrymme, och alltså stjäl plats från andra, betydligt viktigare, nyheter. Men jag har upptäckt att sanningen faktiskt är en annan, enligt mig i alla fall. Om man tar en vanlig dagstidning, som t.ex. Expressen, eller aftonbladet, eller deras nätupplaga, och så skalar man bort allt oväsentligt, så som alla serier och annonser och allt ovettigt som skrivs om t.ex. “Ensam Mamma Söker”, “Robinson” osv. Då blir det fan inte mycket över att slösa trycksvärta på.

Mängden nyheter, som faktiskt kan anses vara “riktiga” nyheter, börjar bli ett krympande fenomen. Skitnyheter, bantningstips och annonser tar mer och mer plats. Om man dessutom lägger till det faktum att man på Aftonbladets nätupplaga måste betala extra, för att läsa vad de skriver under sektionen “Plus”, då klarnar sammanhanget en del. Dels köper jag deras tidning i kiosken, till det facila priset av 10 kronor, bilagan kostar extra. Att sedan vilja läsa på “Plus” på deras nätupplaga, då kostar det alltså extra.

Med vetskap om vad de normalt skriver om på “Plus” så tänker inte jag betala extra. Inte en chans. Det skräpet hade inte platsat i en gratistidning knappt. Så sanningen är då den att, som jag ser det i alla fall, kallet att tjäna mer och mer pengar, klart överskuggar kallet att ge en bra nyhetsrapportering. Vilken jävla tur att vi fortfarande kan välja!

 

0Avdelare

 

Nu är det faktiskt nästan lunchtid. Det är dags att dra på sig paltorna och bege sig utanför ytterdörren. Jag har ju, som tidigare påpekats, en ny router att jaga fram. Lika bra att sätta fart. Sedan ska jag också försöka hinna med att få cykelfan kompletterad med att par nya ekrar i bakhjulet. Lika bra att fixa sådant, då ekonomin fortfarande tillåter.

Det är sen höst. Vädret ser ut att vara betydligt bättre i dag, än det varit de senaste dagarna. I helgen har det regnat en hel del. Riktigt isande och otäckt var det också. Det kommer onekligen närmare och närmare… att jag skall infria mitt löfte till mig själv, om att gå i ide i år. Jag tänker försöka avhålla mig från att vistas utanför min egen ytterdörr, såvida jag inte är på arbetet alltså. De tiderna måste jag ju, för min egen överlevnad, faktiskt gå ut. Men utöver det så skall jag bara sova, dricka kaffe, glo på film, läsa böcker och blogga, i huvudsak i alla fall.

Jag passar på att önska dig en trevlig dag, och jag hoppas att det lyser en sol, också över dig. Så som du står ut med mig, och mitt evinnerliga gnällande, så har du ärligen förtjänat att ha det bra, med bra väder och så vidare.

Med hopp om att dina fienders skägg växer inåt…

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1487

1 kommentar

  1. Sandra alias Märta säger:

    Rapport, 4:ans nyheter, morgontidningar finns fortfarande lite ”nyheter med tyngd” sen kan man ju alltid diskutera vilka nyheter som väljs ut och varför…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: