Onsdagen den 14 oktober 2009

I går hann jag helt enkelt inte med att göra någon bloggpost. Dels arbetsjobbade jag och så var det en hel del annat också. Jag hade cykeln på reparation, och den behövdes hämtas. Jag hjälpte en vän att få iväg en TV till återbruket. Jag hade strul med den därna jävla routern jag köpte. Om någon är bra på nätverk och bor i närheten av Hallstahammar… och fattar hur man får en IP-telefonirouter att fungera innanför en bredbandsrouter, feel free to call me! Det är alltså en router… innanför en annan router. Anledningen är att bara den första routern klarar av bredbandshastigheten. Själva IP-telefoniroutern klarar inte hastigheten OCH telefonsamtal samtidigt. Hastigheten blir för kass. Alltså måste jag splitta signalen före den routern och styra en signal direkt till datorn, och den andra till IP-telefonroutern. På så sätt är det tänkt att min surfhastighet inte längre skall vara beroende av om jag pratar i telefon, eller inte. Alla förslag mottages tacksamt.

Resten av eftermiddagen och kvällen gick åt till att prata i telefonen. Jag har en vän som befinner sig i kris och nöd. Då måste man finnas där. Det ser jag som en självklarhet!

 

0Avdelare

 

Jag är lyckligt lottad. Jag har en alldeles egen kiosktant! Jo, det är sant. Hon jobbar i en kiosk, och hon är tant! = Kiosk-Tant! Hon är jättebra att ha till en massa roliga saker. Bland annat så gör hon jättegott kaffe och så är hon snäll, jättesnäll. Hon är bildad och gillar att läsa böcker. Dessutom bidrar hon till min allmänna folkbildning, för hon ser alltid till att jag hinner med att köpa Expressen med bilaga på onsdagar; nationalencyklopedin!

Om man lyckas skaffa sig en egen kiosktant så skall man vårda henne och alltid se till att hon trivs och är på bra humör. Det finns, som i detta fall, alltså folkbildning och kunskap att tjäna på det; och så jättegott kaffe så klart. Självklart följer hon också det senaste modet; kioskmodet alltså!

Jag vill på detta sätt slå ett slag för alla kiosktanter där ute i landet. Denna underbara skara människor… just ja, jag glömde alla kioskgubbar. Nåja, tillsammans utgör de en samling personer, vars glädje och kall är att tillgodose allas våra kioskbehov. De tillhandahåller alla möjliga, och omöjliga sorters godis, tidningar, tobak, pipor, pocketböcker osv osv. Vi måste alla vara med och se till att kioskerna inte försvinner ur våra folksjälar. Jag är gammal nog att ha sett posten försvinna. Svensk Kassaservice försvann… gamla hederliga Konsum, EPA och en del andra trevligheter. Tobakshandlare har försvunnit över landet. Detta är allvarligt. Man kan fan snart inte få tag på någonting alls, utan att behöva ta sig till en superaffär, centralt placerad i någon storstad.

Jag tycker att det är så synd att den där därna NÄRA personliga servicen är på utdöende. Det är roligt att knalla in på Media Markt… Elgiganten Megastore… Massor av saker och så vidare… men ta t.ex. Elgiganten på Hälla i Västerås… Där kan man ibland knalla omkring en halv dag, utan att en enda försäljare upptäcker, eller ser, att du finns där. DET är det jag saknar från de gamla tobakshandlarnas tid. Personlig service.

Jag minns fortfarande då jag rökte pipa. Hur jag och ett par vänner brukade hänga vid en lokal tobakshandlare. Vi diskuterade tobakens alla aspekter och han delade ibland ut lite smakprover. Han kunde ta hem, i stort sett, alla slags varianter av tobak, bara vi beställde. När han blev för gammal, och slog igen sin verksamhet… då slutade jag röka pipa. Jag ville inte åka till Västerås, bara för att inhandla tobak. En sådan service ville jag ha här hemma, i kommunen där jag bor. Jag gick över till trista cigaretter istället.

Jag tycker att de små inköpsställena måste få leva vidare. Alla små kiosker, och liknande, där servicen är personlig. Där man kan snacka lite om vädret, utan att det står en lång kö bakom och trampar irriterat. Ett ställe där ens kiosktant, eller kioskgubbe, vet vad du heter, där du inte bara är en kund, i mängden av alla andra kunder. Därför ska jag fortsätta att handla mina tidningar, och nationalencyklopedin, av min alldeles egna lilla kiosktant. Hon är verkligen värd att hållas på bra humör!

 

0Avdelare

 

Jag har läst på folkhögskola. Jag har också utbildat mig till undersköterska, eller omvårdnadssköterska om man så vill. Jag fick väldigt fina betyg, och jag skryter gärna om dem, för jag är jävligt stolt över dem. De har ju kostat mig både blod, svett och tårar, så det är ganska skönt att kunna köra upp dem under näsan på alla som inte trodde på en; som ansåg att man bara var en skitig, långhårig och övervintrad hårdrockare.

Nu syns det som att det går en ådra genom familjen, där vi belönats med ganska goda pluggskallar. Min syster läser för närvarande till undersköterska, eller omvårdnadssköterska om man så vill. Som det ser ut så får hon lika fina betyg som jag. Lilla Syster Yster har alltså också läshuvud. Jag är så oerhört stolt över min syster… så oerhört stolt. Om cirka ett år kommer det alltså att finnas två USK’or, i samma familj. Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta producera fina betyg, för det handlar om det; att sträva efter att vara bättre än sig själv; och att kunna bevisa det. Så GO! GO SYSTER GO!!!

Min syster, och min övriga familj så klart, är mina stoltheter. Utan dem vore jag inget… ingen. Faktiskt!

 

0Avdelare

 

Nu har jag bara ett par dagar kvar att arbetsjobba denna vecka. Jag blir långledig i helgen, och det kommer nog att behövas. Som det ser ut så ville grabbarna ha ett fyllerep på fredag. Vad man än anser om den saken så är det riktigt skoj att kröka till litegrann och utöva lite musik i glada vänners lag. Om man sedan inte minns så mycket av kvällen, spelar ingen roll alls. Huvudsaken med musik är att man ska ha roligt. Ser man till att alltid ha roligt, så är det alltid rätt.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1494

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 15 oktober, 2009 at 12:19
  • Svara

  Visste inte att du rökt pipa….coolare än cigg iaf även om det såklart är lika hälsovidrigt..

  Slå en pling till oss efter halv sju så kan Rickard garanterat hjälpa dig med datorn!
  *kram*

   • stefanblixt on 16 oktober, 2009 at 01:29
   • Svara

   Klart jag rökte pipa en gång i tiden. Det var inte bara nyttigt och coolt. Det var gott också! 🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: