«

»

okt
17

Lördag 17 oktober 2009

Vaknade, i går, till ett regning och trist väder. Grått, grått grått… Sånt tänder inte solen i sinnet direkt. Jag var iväg till en moster, som just flyttat, och hjälpte till med att packa upp alla saker. Det var faktiskt riktigt roligt att fixa och dona lite; sätta upp cafégardin i köket, hänga upp spegel, packa upp och stuva undan finporslin osv osv. Hon bjöd alla på pepparrotskött. Det var förjäkla smarrigt. Förövrigt var dagen riktigt riktigt lam. Det regnade hela dagen, från morgon till kväll. När jag kom hem så tog jag det lugnt ett tag, och sedan stack jag iväg till en vän och drack lite kaffe. Sedan gick jag hem igen, fortfarande i regn. Efter det så har jag bara suttit här, och liksom inte fått någonting vettigt utfört. Men det är väl en av fördelarna med att vara ledig. Det är inte meningen att man skall ha händerna fulla hela tiden. Ibland behöver man bara låta lite tid passera. Jag har äntligen blivit stor nog att kunna låta tid passera, utan att ha ett uns av dåligt samvete för det; men det tog ett tag att nå den mognaden.

 

0Avdelare

 

Jag har alltid tyckt att det varit konstigt med kaniner som kallas för stampe. Jag har aldrig insett att kaniner stampar med sina fötter i tid och otid. Jag läste om en kanin som heter Linnea, och som bor i Eskilstuna. Hon hade sin bur på familjens veranda. Hon gillar inte riktigt personer som hon inte känner igen. Då kan hon stampa ganska rejält och föra ett förfärligt oväsen. Det gjorde hon för några nätter sedan. Hon väckte familjen med sina stampningar. Pappan i familjen klev upp och kom ner på nedervåningen, för att se efter vad som stod på. Där, ute på verandan, stod en inbrottstjuv, som ännu inte hunnit göra själva inbrottet. Linnea stampade för allt hon var värd, för hon kände inte igen mannen på verandan. Då tjyven såg pappan innanför fönstret så flydde han sin väg, och polisen fick aldrig tag i honom.

Linnea gjorde sig till en hjälte den natten, och hon fick lite extra fin mat den dagen; en extra morot. Men det är väl så det skall vara. Om man skall anstränga sig litet extra så måste man ha en morot som motiverar. En klar liten solskenshistoria är det i alla fall.

 

0Avdelare

 

Man ska verkligen passa sig för rusdrycker. I alla fall om man är ovan att dricka och speciellt om det är starksprit. Rhona Tavener, från England, blev bara 16 år gammal. Hon bevistade en fest där alkoholen flödade i mängder. Rhona drack ren vodka och dessutom i ganska stora mängder. Man räknar med att hon druckit cirka en halv liter ren starksprit. Mängden starksprit fick henne att tappa medvetandet. Hennes vänner bestämde sig för att skjutsa hem henne, men upptäckte förfärat att hon slutat andas. De försökte återuppliva henne och hon kom till sist till sjukhus. Tyvärr hade hennes andningsuppehåll och hjärtstillestånd redan orsakat irreparabla hjärnskador och hon betecknades som hjärndöd. Efter fyra dagar bestämde hennes föräldrar att hennes respirator skulle stängas av.

Jag vet att det är skitfränt att supa och jag vet att det är en sak som hör ungdomen till, mer än äldre generationer. Tyvärr är det en hel del personer som dör varje år, i direkt följd till saker som inträffat, i samband med intag av alkohol. Det är ganska skrämmande skadeverkningar. I alla fall då 16-åringar dör av det. Då ifrågasätter vi spriten ett tag, allihopa. Sedan glömmer vi, går vidare och hamnar på systembolaget igen! The circle of life!

 

0Avdelare

 

Valp i trubbel gör nätsuccé, står det på Expressens nötupplaga. Jo, de bara rapporterar vad som händer ute på nätet. Det är en video där någon filmat sin Franska Bulldog-valp, som tagit sig en tupplur, på rygg, och sedan knappt kan rulla över på mage igen. Han har verkliga svårigheter. Man skriver också Varning – väldigt gulliga bilder. Jaja, tänkte jag, och klickade på länken. Det var mycket riktigt en film på ovan nämnda valp, och den hade mycket riktigt svårt att rulla över på mage igen. Men var det särskilt gulligt? Inte ett dugg. Jag såg inget gulligt alls i filmen. Det enda jag såg var en yrvaken valp, fortfarande trött, som försökte rulla över på mage, och den klarade det inte förrän efter flera minuters vickande och gungande.

Om ägaren till hunden hade hamnat i trångmål, t.ex. hamnat i ett knivigt läge och haft extremt svårt att komma därifrån… om jag då krupit omkring och filmat honom i hans, till synes, fruktlösa försök att undkomma detta hemska… hade det också varit gulligt?? Jag bara undrar!

Allt jag såg var en hundägare som verkade gilla att filma sin hund i en situation då den upplevde en jättejobbig situation. Då ägaren envist fortsätter att filma så kan jag inte annat än göra bedömningen att det handlar om en riktig jävla taskmört med sadistiska inslag i sin personlighet!

Djur är inte människor, och människor räknas inte som djur. Det betyder inte att vi kan sluta visa varandra respekt, både gentemot andra människor, och djur.

 

0Avdelare

 

På motorvägen mellan Göteborg och Borås inträffade en helt osannolik olyckan. Det inträffade en flerbilskrock direkt efter en påfart till motorvägen. En man promenerar därifrån, till synes helt oskadd. Han tar upp sin mobiltelefon och ringer till sin chef, berättar vad som hänt och att han troligtvis kommer att vara ganska sen till sitt arbete. Efter det var han helt spårlöst borta. Mannen hittades död, flera timmar senare litet längre bort, där motorvägen går över en 20 meter hög bro… och mannen har troligtvis ramlat över räcket, för att sedan störta till sin död. Varför mannen kommit över räcket, vet ingen. Kanske han var förvirrad efter bilkrocken, och kanske hade han slagit i huvudet, eller nåt. Det är väl näst intill omöjligt att säga, så här i efterhand. Klart är i alla fall att det är ett ödets totala ironi, som låter en person överleva en bilkrock, bara för att störa 20 meter sill sin oundvikliga död, bara minuter efteråt. Någon, där uppe, verkar ha ett väldigt skruvat sinne för humor i alla fall.

 

0Avdelare

 

Det är, som skrivits i rubriken, lördag i dag. Jag hoppas att du lyckas omsätta da
gen på ett bra sätt. Om du arbetar så önskar jag dig en bra helg, och om du är ledig så önskar jag dig en god helgvila. Tag hand om er, allihopa. Tills vi hörs igen… tjingeling!

 

/Stefan, är det faktiskt!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1522

Kommentera

%d bloggare gillar detta: