Måndag 2 november 2009

Det var en alldeles underbart skön helg som just passerat. Det har inte hänt någonting särskilt, men det behöver det ju faktiskt inte heller göra. En helg kan faktiskt vara jäkligt skön i alla fall, trots att inget särskilt händer.

Jag har syndat lite på sistone, med maten alltså. Jag känner att kroppen hamnat lite i ett uppror och blodsockret har inte varit helt i linje med vad jag riktigt trivs med. Inte alarmerande på något vis. Bara en aningen för högt. Ett klart utslag för att jag inte tagit hand om mig; inte så som man borde kunna att anta att jag borde. Men men… jag har tagit tag i det hela i alla fall och är numer ganska LCHF – hardcore! Jag känner redan, efter bara en vecka, att kroppen liksom stannat av och bara känns skön. Som om stressen bara försvann och kroppen äntligen fått tillfälle att göra det den skall – fungera!

I lördags var jag ute på lite fotosession. Jag antar att det blir den sista före snön. Bilderna ligger under Diversefliken! Jag tycker i alla fall att jag, med lite olika stilar på bilderna, lyckats fånga både sommaren och hösten. Eventuellt att hösten ser ännu mustigare ut i svart/vitt, men jag orkade inte göra om alla bilderna. De får nu stå som de står. Två årstider är därmed klara. Nästa session kommer att “skjutas” i samband med den kommande snön. Vi får väl se hur de bilderna kommer att gestalta sig. Spännande är det i alla fall.

I går var jag och träffade familjen över en god bit mat. Morsan hade gjort fläskfilé med rostade rotsaker i ugn, bearnaisesås och sallad med fetaost. Det var inte längre några problem med att skippa sockerfällorna. I am back on track! Sallad är ju i princip befriat från kolhydrater, så den funkar. Det var egentligen bara rotsakerna jag hoppade över. Det är som att bli barn på nytt; att hoppa över alla “pellets” på tallriken; bara äta allt kött, grönsaker och sallad, och sedan slicka i sig den feta såsen! MUMS!

 

Musiken just nu:

Within Temptation – Pale

och

Within Temptation – Forgiven

 

Apropå det därna med kött, så läste jag på Aftonbladets nätupplaga om en stackars liten flicka vid namn Sandra Pantsar. Hon hade fixat lite mat härom dagen. Hon hade kastat ihop lite kokt pasta och Lidl-köttbullar. Då hon fått i sig hela portionen, med en hel del ketchup dessutom, och bara hade en köttbulle kvar, så delade hon den i två bitar för att ge den till sin katt. Döm av hennes förvåning då hon såg en stor gröngul larv i köttbullen!!! Hon blev hysterisk, grät och kräktes upp alltihopa. Hon hade dessutom ätit av köttbullarna dagen innan, tillsammans med sin pojkvän. De hade blivit lite dåliga i magen, båda två, men inte kopplat det till köttbullarna.

För något år sedan, då de tjatade som mest om ICA’s matfusk, så framhölls det, lite då och då, att billighetskedjorna sällan drogs med sådana problem; då de oftast bara saluför frysta produkter. Nu ser vi ju att detta förmodligen inte alls är sant. Jag sade, redan på den tiden, att problemet rimligtvis måste finnas hos alla producenter, leverantörer och återförsäljare. Det handlar ju om pengar, och att försöka få oss att betala så mycket som möjligt, för sämsta möjliga kvalitet… och ändå locka med saker för att behålla oss som kunder. Ofattbart… för det verkar ju fungera!

 

0Avdelare

 

Det kan vara problem med kött, också då kvaliteten är bra. Det hände sig, i Kina, att Sun Meng 25 år gammal, använde sin gudagivna köttbit, korven, i den äktenskapliga sängen. Men hans könsorgan försatte honom i en prekär situation härom dagen. Det var nämligen i någon annans äktenskapliga säng han befann sig den här dagen. Han doppade korven i någon annans majonnäsburk, så att säga. Just den här dagen kom sängägaren nämligen hem och upptäckte den kärlekskranke Sun Meng… under själva korvdoppandet. Han blev alltså tagen på BAR gärning och tvingades fly ut den enda väg som stod till buds – fönstret! Tyvärr bodde hans flamma inte riktigt längst ner. Han räddades dock av att det satt ett monterat luftkonditioneringsaggregat alldeles utanför fönstret. Medan han stod där, och den rasande äkta maken hängde ut genom fönstret och skrek på honom, så passerade en person nere på gatan. Den förslagne förbipasserande killen tog upp sin mobilkamera och förevigade händelsen. Bilden sprider sig just nu med rasande fart över internet.

 

 

Fönsterälskare

 

 

Sun Meng har beklagat sig över bilden, då många personer skrattat gott åt hans prinskorv. Sun Meng uppgav att det hela inträffade på en mycket kall dag! Tja, bilden talar för sig själv. Ni kan ju se efter själva. Räcker det till en korv med bröd, eller blir det bara en “luffare”? (Luffare = Uppvikt korvbröd med ett par klickar potatismor och så ketchup och senap på. Det var fattiga ungdomars mat vid korvstånden under 60- 70 och 80-talet då man sällan hade råd med korv!)

Det var ju synd för Sun Meng att det var så kallt förresten. Om det hade varit en riktigt varm dag så hade han kanske kunnat rädda sig genom att klappa till den ilskna äkta maken med en rejäl bratwurst! Hur han tog sig ner från sin uppsatta position avslöjas inte.

 

0Avdelare

 

 

Det är måndag i dag och det är en alldeles ny och fräsch månad dessutom. Året börjar vackla och kännas lite mossigt… gammalt. November har kommit och det är bara en månad kvar på året, efter denna alltså. Julattributen finns redan i nästan varenda jävla affär och det räcker ju inte. Handlarna har precis lockat av sina kunder varenda krona de kunnat, den gångna helgen. Det har varit Halloween… och jag kallar den för Allhelgonahelgen!

Jag tycker att vårt mediokra firande av Allhelgonahelgen alltid varit lagom, vackert och lite eftertänksamt. I takt med att handlarna tryckt på och vräkt ut annonser om Halloween, så har den vackra helgen Amerikaniserats, förfulats och blivit ett kommersiellt jävla jippo; precis som julen blivit. Jag känner inget äkta i de traditionerna längre. Att samlas med familjer och vänner verkar nästan inte räcka längre, för varteviga år kan man läsa om hur mycket julen omsatt för handlarna. Ju sämre tider vi lever i, desto mer pengar kostar julen. Vi vräker ut vartenda korvöre vi har, som om det vore pestsmittat. Det verkar handla mycket om att bräcka varandra i att köpa fler och dyrare julklappar… och snart är det dags för vansinnet igen!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1665

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 4 november, 2009 at 02:30
  • Svara

  Jag längtar som besatt efter ”vansinnet”, snart är det 1:a advent, *Love the julstök* =)

   • stefanblixt on 6 november, 2009 at 01:26
   • Svara

   Jag skulle vara glad om julen råkade glömmas bort något år, lite då och då.

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: