Onsdag 4 november 2009

Härom kvällen var vi nere och lirade i replokalen, bandet och jag. Fan, jag tycker att det börjar låta riktigt bra när vi drar igång. Det var ett otroligt disciplinerat rep och t.o.m. volymen hölls hyggligt i nivå med vad som är rimligt för att man verkligen skall höra allt som spelas. Det var faktiskt riktigt skönt att få skrika av sig lite. Det fungerar lite som primalterapi, på något sätt, och det är en alldeles excellent övertrycksventil. Extra uppfriskande nu också då vintern kryper närmare för varenda dag som går. Det är otroligt livsbejakande att skrika, tycker jag i alla fall. Oftast är det ju det första vi gör när vi anlänt här till den här planeten. Vi får en dask i rumpan, och så skriker vi utav bara fan! Det är livet det, eller i alla fall ljudet av liv. Kanske är det också enda gången mamma faktiskt älskar att vi skriker på dem. Ju mer vi skriker och ju ilsknare vi är när vi föds, desto gladare brukar mamman vara. Men det är förmodligen den enda gången också.

 

0Avdelare

 

Vad annat har hänt då…? Jo, i dag börjar personalen inom kommunen att vaccineras mot svininfluensan. Jag har redan fått min första spruta. Det är en vecka sedan, i måndags. Nästa vecka skall jag ner och ta spruta nummer två, för det räcker visst inte med en enda bara. Men visst, jag tillhör tydligen en riskgrupp, och det är klart att man blir lite skrämd av allt som står i tidningarna. Jag brukar normalt inte fästa något hänseende till sådant som de skriver om i dagspressen. Det är på tok för mycket skitskriverier som inte kan kallas för journalistik. Ändå får man en overload av nyhetsflödet, och påverkas oavsett vi vill det, eller inte. Att sakta och långsamt påverkas av allt vi hör och läser, tja… klart det förändrar vår syn på olika saker. Konstigt vore det väl annars.

Jag hade en lite diskussion, härom dagen, men en kvinna som har tre barn. Hon hade bestämt sig för att inte ta någon spruta. Hennes make hade sagt samma sak för sitt vidbekommande. Barnen, däremot, skulle vaccineras i skolan. Jag undrade naturligtvis varför de resonerade så. Jag fick mig till livs att det minsann var deras eget beslut, och hon ville inte diskutera valet. Efter ett tag så sade hon, efter att ha fått tänka ett tag, att de minsann inte ville att barnen skulle bli sjuka, och kanske riskera hälsan, men själva tyckte de, föräldrarna alltså, att det hela var överdrivet. Jag kunde inte låta bli att undra om jag hade uppfattat det hon sade korrekt… att barnen kunde riskera att fara illa, eller till och med dö, av svininfluensan? Hon höll med mig, ännu så länge. Då frågade jag vidare om det också var korrekt uppfattat att de däremot inte hade någonting emot ifall de själva blev sjuka, kanske så sjuka att de dog, och gjorde barnen föräldralösa? Hon var tyst ganska länge och sedan sade hon att de faktiskt inte hade diskuterat det hela tillräckligt.

Själv har jag valt att vaccinera mig ur ett rent snåltänk… och av omtanke mot de jag arbetar med, för det vore bedrövligt att veta att man smittat ner någon annan, och alltså riskerar deras liv och hälsa… Snåltänket handlar om att jag inte anser mig riktigt ha råd att bli sängliggande, i värsta fall i flera veckor.

 

0Avdelare

 

 

“Graviditet är inte en sjukdom!” Det påståendet har man ju hört, lite då och då. Detta har också blivit något som Försäkringskassan kastat i ansiktet på många gravida som sökt sjukskrivning för att de mått dåligt under graviditeten. Nu har Stockholms Tingsrätt kommit fram till att kvinnor diskriminerats av Försäkringskassan. De säger att kvinnor visst kan vara sjukskrivna under graviditeten. Hittills har F-kassan skyllt på själva graviditeten, att kvinnor mår dåligt… och då graviditet inte är en sjukdom så har kvinnorna alltså inte fått någon rätt till sjukpenning. Nu har i alla fall tingsrätten tagit detta historiska beslut i frågan. Om en kvinna har dåliga höfter, ont i leder, illamående, kräkningar, huvudvärk och trassel med blodtrycket… och INTE är med barn… så hade hon blivit sjukskriven direkt, och F-kassan hade förmodligen aldrig ifrågasatt sjukskrivningen. I de fall en kvinna har liknande symtom, och råkar vara gravid, så klassar kassan alltså annorlunda och det är ren diskriminering, inget annat. Detta är ett stort kliv framåt för kvinnor! F-kassan får alltså inte fortsätta att behandla gravida kvinnor på det viset längre!

 

0Avdelare

 

Hr du klantat dig på jobbet någon gång? Har du, oavsiktligt naturligtvis, orsakat en kostnad för din arbetsgivare… jag menar klantat till det ordentligt alltså? Jag såg en övervakningsfilm från ett spritlager i Ryssland. En truckförare hamnar med på övervakningsfilmen då han backar… uppenbarligen utan att se sig för, för han backar rakt in i ett pallställ som innehåller en massa pallar med sprit. Ställningen viker sig, välter och fullkomligt vräker ner kartonger med sprit mot golvet. Nästa hylla vajar och faller och förödelsen blir stor. När röken lade sig och slutnotan kalkylerats så kunde man konstatera att sprit för cirka 1,5 miljoner kronor förstörts; allt på grund av ett ögonblicks bristande uppmärksamhet. Hur vida truckföraren varit berusad vid tillfället, eller om han blev av med sitt arbete… det förtäljer inte historien. Hur som helst antar jag att han hade en satans huvudvärk efteråt, oavsett om han hade druckit eller inte. Så om du nu skulle klanta till det på ditt arbete… tänk på att de finns andra som faktiskt också gjort det, fast värre!

 

0Avdelare

Nähäpp, nu är det dags att ta tag i denna dag. Det är förresten onsdag i dag. Det är dags att ta fram lädret och hosta fram lite slantar. Det är ju dags för nummer 10 av Nationalencyklopedin i dag. Dags för lite folkbildning, för sådant kan man aldrig få för mycket av. Kunskap är makt. Så har det alltid varit, och så kommer det förmodligen alltid att förbli. Om vädret tillåter så är det dessutom en god idé att ta en schysst promenad innan du köper tidningen, och boken. Bästa förutsättningen att hålla skallen i kondition, är att fritt röra sig och syresätta blodet. Det sätter sprutt på tankeförmågan.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1693

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 4 november, 2009 at 02:23
  • Svara

  Mycket bra att FK fick bakläxa!!! Har haft foglossning, det var inte kul kan jag säga,..

   • stefanblixt on 6 november, 2009 at 01:29
   • Svara

   Nej, F-kassan borde fan ha på nöten oftare!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: