Torsdag 5 november 2009

Det började snöa i går. Ända från tidiga morgonen kom det något slags små små prylar i luften, sedan slutade det. Efter ett tag kom det igen, sedan slutade det igen. Det var inte kallt nog för att det skulle ligga kvar, så det enda som hände var att marken blev lite fuktigare än innan. Så lite kom det. Dagen gick, och jag bevistade mitt arbete. Jag kom hem, till sist och slutligen, runt klockan åtta. Då fanns det fortfarande inget snö på marken. När jag sedan, typ bara en timma senare, tittade ut så yrde snön ner. Ett par tre timmar senare låg det ett litet täcke, på kanske en centimeter eller två. Jag har svårt att tro att det kommer att få ligga kvar, men officiellt började alltså vintern den 4 november 2009, en onsdag, och klockan var runt 21.00 då det hände. Bevare oss alla… Kung Bore vräker sig ner över oss. Just ja, en sak som jag fullkomligt hatar med vintern är alla jävla idioter som sitter och gasar omkring mitt i samhället, som om de ägde gatorna själva. Jag skulle fantamej inte grina en enda tår ifall alla dessa jävla fartdårar körde åt skogen samma natt! Kalla mig oförlåtande eller kallsinnig om ni vill. Fartdårar har fan inte på låghastighetsvägar att göra. Så det så!

Jag är alltså inte direkt den som gillar vintern. Inte på något vis faktiskt. Nu är det dags att hålla sig till planen. Jag ska gå i ide nu. Jag skall sköta mitt arbete, naturligtvis. Utöver det tänker jag inte vistas utomhus, i alla fall tänker jag försöka genomföra detta så envist som jag bara kan. Det kan ju hända att jag måste handla och sånt… så det blir väl egentligen något slags semi-ide… på något vis. Nåja, skam den som ger sig! Den som ger upp vinner aldrig! Med lite tur så undviker jag i alla fall att bli nermejad av någon jävla fartdåre, som upptäcker hur jäkla fränt det är att sladda omkring i villaområden och liknande, bara för att det är halt.

Jag hade världens bästa dag på mitt arbetsjobb i går. Du vet, en sån där dag då allt fungerar, alla tider stämmer och fungerar. När alla som berör ditt arbete är i synk med dig. Flow liksom. En sådan där dag då det förmodligen hade varit på sin plats att lämna in tipset och samtidigt passa på att köpa en lott, eller två. Med andra ord var det en sådan där dag som man inte vill ska ta slut. Men men… alla dagar har sin natt. Till sist blev det i alla fall dags att hoppa i bingen och sova. Alla dagar har sin ände… och korven, den har två!

 

0Avdelare

 

Vad har hänt i den stora världen då? Den stora världen, utanför Hallstahammar där jag bor alltså! Tja, en sak kan man snabbt konstatera, och det är att det inte bara är vädret som håller på att bli kyligare. Även vårt kära samhälle håller på att stagnera på grund av iskristaller i systemet. Vårt jävla rättssystem håller på att störta samman och verkar ibland skydda förövarna bättre än offren… eller de stackare som hjälper offren under deras tid i nöd. Det kan i alla fall Per-Anders Pettersson skriva under på.

Gerd, 69 år gammal, var på väg hem en dag. Plötsligt hoppar en man upp ur diket och kliver ut framför hennes bil. Gerd tvingas ställa sig på bromsen och i den allmänna förvirringen lyckas mannen ta sig in i hennes bil. Väl där inne kopplar han ett strypgrepp på henne. Gerd var övertygad om att hennes sista stund i livet var kommen. Världen började sakta flyta iväg mot fjärran.

Per-Anders Pettersson ser det hela, stannar sin bil och springer ut. Han är den… tja, runt tjugonde bilisten som passerar… men han är den första som stannar. Han får tag i domkraften och springer fram. Han sliter ut mannen ur bilen och ger honom två slag med domkraften. Det andra slaget tillräckligt hårt för att förövaren ska falla till marken, med en spricka i skallbenet. Han räddade alltså Gers liv. Nu döms Per-Anders till att betala 50 000 kronor i skadestånd till vansinnesförövaren. Dessutom döms Per-Anders till ett års fängelse för grov misshandel. Han har en vecka på sig att inställa sig för att avtjäna sitt straff.

Nu undrar jag… Hur i hela friden skall man våga hoppa in och rädda livhanken på en annan människa om rättssystemet belönar en med fängsligt förvar, för ens hjältemodiga insats?? Rätten ansåg att Per-Anders insats var befogad och schysst, ända fram till det andra slaget. Men hur skulle han kunna veta ifall vansinnesdåren var beväpnad eller inte. Hade Per-Anders insats setts med andra ögon ifall Gerd hade fått sätta sitt liv till? Det är sannerligen inga enkla frågor att besvara. Över huvud taget tycker jag att samhället är betydligt kallare nu, än när jag var yngre. Det håller på att bli ett varje-man-för-sig-själv-samhälle. Ett samhälle där, dessutom, förövarna skyddas av rättssystemet… och detta på bekostnad av att en eventuell räddare blir dömd istället. Vad kan man egentligen säga. Om Per-Anders hade åkt förbi, inte stannat, så som så många andra gjorde före honom, så hade han inte haft dessa bekymmer i sitt liv. Jag menar… som livräddande ängel… dömd till ett års fängelse… hur kommer hans liv att gestalta sig efter det här??

Tack, Per-Anders, för att du räddade livet på Gerd. Som belöning kommer vårt samhälle och vårt jävla rättssystemet paja ditt liv!

 

0Avdelare

 

En annan sak i vårt kära samhälle, som också är under all kritik, är att det verkar vara stor sorg och bedrövelse att bli tvingad att stämpla från A-kassan. I går läste jag om en stackare som tvingas låna pengar till sin hyra, för han har väntat i 15 veckor, och fortfarande inte fått någon utbetalning från sin A-kassa. Uppfattade du vad jag skrev där? …utbetalning från SIN A-kassa, för det är hans, och alla våra andras avgifter till A-kassan som det handlar om. Det är inte statens A-kassa. De införde egenavgifterna för att alla vi medlemmar bättre skulle se till att bära A-kassans kostnader för de arbetslösa. Samtidigt verkar systemet brakat samman. De som stämplar får inte sina pengar… vad är det för skit egentligen??? Är detta en godtagbar utveckling enligt vår fina regering?? Ni minns väl att Moderaterna, i valrörelsen, kallade sig för det “Nya Arbetarpartiet”. Men det är klart… de menade ju bara de arbetare som faktiskt har sitt arbete kvar! Så är det nog! Hur i all världen kunde över 50% av befolkningen rösta på det här, för alla står väl kvar för sina politiska val… eller?

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1698

2 kommentarer

  • Sandra alias Märta on 5 november, 2009 at 01:03
  • Svara

  Jag står för mitt politiska val=) Go M!!

   • stefanblixt on 6 november, 2009 at 01:26
   • Svara

   Så det är alltså DITT fel? 🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: