Lördag 7 november 2009

I går var jag med om en lite ovanligare typ av händelse. Jag var nämligen medbjuden till en seans, av, och tillsammans med, min syster. Vi var 30 stycken som samlats i en lokal här i Hallstahammar. Det var bestämt till just det antalet, för att vi skulle slippa sitta i knäet på varandra. Jag är ju redan såld på sådana här saker, men det är i alla fall mycket spännande att bli överbevisad, ännu en gång. Vi satt där, och det fylldes på med folk. Jag och min syster satt längst bak till höger i lokalen. Ganska snart riktade mediet, Margareta Tejne Abelli, sin uppmärksamhet åt just vårat håll. Vi var typ tredje “personen” hon vände sig till.

Hon började med att berätta att ett äldre par stod bakom mig och min syster, vi satt bredvid varandra, och att de höll sina händer på våra axlar. Hon sade att hon fick känslan av föräldrar, men att de inte var våra föräldrar. Efter det började hon beskriva vår morfar och mormor. Hon var så exakt i sina detaljer att det nästan blev lite kusligt. Hon berättade att de gav henne en “lantkänsla” men samtidigt inte, vilket stämmer då de var lantbrukare en gång i tiden. (Sedan brann deras hus ner till grunden, och då passade de på att flytta in till tätorten istället) Hon fortsatte att slå huvudet på spiken i allt hon berättade. Om jag var ute efter bevis på att det existerar en andevärld, så blev jag absolut inte besviken i alla fall. Jag var mer än nöjd. Jag hoppas att syster också var nöjd. Det var hon som hittade på informationen om den här seansen, och så bjöd hon med mig som en tidig julklapp. Och en ordentlig julklapp var det.

I skrivande stund sitter jag och ler, med en varm känsla i kroppen. Saknaden efter morfar och mormor överbryggar ett ganska stort gap i tid, eftersom att mormor dog 1988 och morfar följde efter 1992. Den perfekta beskrivningen av dem, från mediet, och den efterföljande hälsningen till oss, har lagat ett ganska stort tomt hål i mitt inre. Saknaden är fortfarande lika stor, men på något sätt känner jag mig tillgodosedd i alla fall. Svårt att beskriva, men det känns bra i alla fall.

De andra i församlingen, som fick personliga hälsningar, verkade också otroligt nöjda; för mediet var mycket tydlig och kom hela tiden med preciserad information som var allt annat än allmän och generell. Det var inga små runda tanter som älskade att baka bullar när de levde, som de flesta runda tanter brukar. Men det är klart, hon är diplomerad av självaste Terry Evans, och det borgar faktiskt för kvalitet, i alla fall om man tror på sådant här.

Även i övrigt var det en lyckad kväll. Alla verkade glada och uppsluppna, även de som inte fick några budskap till sig. Det tog lagom lång tid och det var en varm och skön stämning genom hela seansen. Till och med kaffet var riktigt gott i pausen. Detta gör jag gärna om. Det var ett tag sedan, men jag kände så väl igen den där energihöjningen i rummet under själva seansen, plus att jag, resten av kvällen, kände mig som om jag sovit ganska länge. Jag var otroligt pigg i går kväll och det var jättesvårt att somna. Jag låg och vred och vände på mig ganska länge; inte för att jag tänkte på seansen, utan bara därför att jag var så jäkla pigg!

 

0Avdelare

 

Är du rädd att flyga? Då delar du den rädslan med, bland andra, Whoppie Goldberg… eller i alla fall den rädslan som Whoppie led av förut; före iPhone. Det har nämligen presenterats en App som kostar 33 kronor. Det är ett mobilt behandlingsprogram som är designat att bota flygrädsla. Programmet innehåller fakta och övningar. Övningarna är, bland annat, koncentrationsövningar, andningsövningar, avslappning och en del fakta. Whoppie led, som sagt, av flygrädsla tidigare. Nu har hon, med hjälp av sin iPhone, och ovan nämnda App, kommit över sin rädsla för att flyga. Faktum är att så många som cirka 98% av de som lider av flygrädsla, kan bli hjälpta på detta sätt, enligt tillverkaren.

Det var flygbolaget Virgin Atlantic som beställde den här programvaran. “Appen” kostar alltså 33 kronor, och den heter “Flying Without Fear”. Man kan ju tycka att detta borde vara nytt och fräscht, men icke så. I Sverige har vi haft verksamma behandlingar för sådana här rädslor, i alla fall sedan 1980… då Lasse Åberg spelade huvudrollen i filmen “Sällskapsresan”, och stod med stängda ögon, utsträckta armar, liksom vingar, och mässade… “ – Jag kan flyga… ja är inte rädd. Jag KAN flyyyga. Jag ÄÄÄR inte rädd…”. Kruxet var egentligen bara att det inte fanns någon iPhone på den tiden. Annars hade det kanske kunnat utveckla sig till en intressant patentstrid!

 

0Avdelare

 

Det förekommer en hel del fuskande med vår mat, med tillsatser i maten och bland de så kallade Ekologiska Produkterna man kan köpa i affärerna. Det har framkommit att, bland annat, ICA sålt linfrön under namnet I LOVE ECO. Nu har tyska myndigheter kommit fram till att produkten har en del genmanipulerat innehåll. Det är förmodligen inte farligt att förtära, men det blir falsk marknadsföring då det säljs under namnet ECO, för genmanipulerad mat får inte kallas för Ekologisk. Bland annat ICA och Axfood har nu tvingats återkalla en himla massa paket med ekologiska linfrön.

Som kunder är vi helt i händerna på matproducenterna. Det fuskas så det står härliga till. Allt för den heliga profitens skull. Formeln ser förmodligen ut ungefär så här att man tar råvaror till ett lågt pris… förädlar varorna på billigaste sätt möjligt och sedan betalar vi så mycket vi orkar för skiten. Alla vinner. Matproducenterna blir rika… leverantörerna blir rika… återförsäljarna blir rika… och vi blir glada, för att vi, någonstans, tror att det är bättre och bättre produkter, bara för att de var så jävla dyra; och på grund av reklamen, i kombination med paketet och en färgsättning som lockar vårt sinne, får oss att vilja använda produkterna. Det förekommer mycket mer psykologi i detta, än sunt förnuft. Som vanligt är vi grundlurade!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1714

Kommentera

%d bloggare gillar detta: