«

»

nov
09

Måndag 9 november

Litegrann har jag börjat landa efter fredagens seans. Det är så märkligt att tro så hårt på en sak… och så plötsligt får man det uppkastat i knäet. Man kan inte säga emot det och man fattar heller inte att det kan hända. En mycket blandad känsla. Jag har varit på seanser tidigare, men det har aldrig varit så här påtagligt. Aldrig så här tydligt. Jag trodde nog att jag var mer cool omkring detta, än jag egentligen var. Klart att jag inte har svårt att sova, eller så. Det var ju inget otäckt; snarare tvärtom. Men ändå. Det tar ett par dagar att landa. Ett par dagar tills informationen hinner sjunka ner så djupt att den blir gripbar, från att tidigare varit så sublim.

Jag har ännu en gång fått bevis för att det verkligen inte tar slut, då vi tror att det skall göra det… eller tja, jag har nog aldrig trott på att det bara att slut… men det är en sak att tro på rymdraketer… mot att plötsligt upptäcka att man sitter i en! Rush-känslan är total då mediet vänder sig mot en och säger… “ – Jag skulle vilja dra mig bortåt sista raden… du där med mörkt hår och glasögon… och du där bredvid… för ni hör ihop…” Hjärtat rusar och pulsen dunkar så hårt i öronen att du är rädd att du skall missa något av det hon säger.

På ett plan vill du vara tillmötesgående och svara positivt på alla frågor… men så börjar nackhåret krulla sig när du märker att hon pratar, pratar och pratar… med ena handen i en avvärjande gest, för hon vill absolut inte ha någon bekräftelse eller annan information… Det var helt otroligt. Det var en av de absolut märkligaste julklappar jag någonsin fått. En sådan man kommer ihåg, länge!

 

0Avdelare

 

I övrigt har jag bara jobbat i helgen. Jobbat, flugit omkring och försökt att landa. Vädret har varit tråkigare än på länge. Det har varit så där otroligt jävla grått att man nästan börjat undra om både solen, och alla färgerna, dragit på semester. Det har varit grått, trist och fuktigt; med små regnväder och sån där fallande dimma, som är finare än regn… ser ut som dimma och gör en våt in på bara skinnet! Det har inte varit kul på något ända vis. Hade det inte varit för jobbet så hade jag, med all önskvärd sannolikhet, legat kvar i sängen… länge. T-shirt och halvsolkiga kalsonger, hade känts som en dröm! Jag känner i alla fall ingen riktig ork, när vädret är sånt här. En slags mellanperiodväder. Man klär sig för kyla när man går ut på morgonen, och så får man halvt svettas ihjäl innan man hinner hem igen.

I går syndade jag faktiskt lite granna. Det var syrrans lilla kille som bakat tårta, som han bjöd på. Jag hade tänkt säga nej, men den såg så jäkla god ut, att jag liksom kom av mig litegrann. Jag tog en schysst bit, när jag ändå syndade, tänkte jag… och visst tusan var den god. Shitgood!

 

 

0Avdelare

 

I Göteborg, i Johanneberg och i Majorna, härjar en våldtäktsman. Han misstänktes först för två fall av våldtäkt, två fall av försök till våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande. Då alla överfall hänt i ungefär samma område började polisen systematiskt att knacka dörr efter fler vittnen. Efter ett kort tag hade de mellan 20 och 30 fall, ytterligare, av ofredande och sexuellt ofredande. Det här är en mycket ihärdig kille, och Polisen tror inte att han kommer att ge upp förrän han hamnar bakom lås och bom.

Mannen är systematisk. Han går igenom hyreshus efter hyreshus, ringer på dörrar. Om en man öppnar dörren ursäktar han sig och säger ett annat efternamn. Om en kvinna öppnar frågar han om deras make är hemma, om de vill ha sex, att det går fort… bara en snabbis… om kvinnorna biter ifrån retirerar han… går förmodligen vidare i söket. Om någon, däremot, vacklar kan mannen bli farlig. Mannen verkar inte riktigt redig och har en obehaglig, lätt psykotisk, blick. Polisen utesluter inte att mannen är påverkad av någonting, kanske av något centralstimulantia.

Här kommer polisens lista över signalementet, publicerat i Aftonbladets nätupplaga:

 

Våldtäktsmannens signalement: Han har babyface

Här är signalementet på den misstänkta gärningsmannen.

Polisen vädjar: Vid minsta misstanke, ring genast 112!

• han är i 20-årsåldern

• mörkt, kortklippt hår, kan vara lite lockigt

• har babyface, litet runt ansikte

• talar bra svenska, med viss brytning

• uppfattas som relativt kort, 170-175 cm lång

• normal, lite rund kroppsbyggnad

• har en konstig blick, som om han är påtänd eller psykotisk

• alldagliga/ vanliga kläder. Mörk, bylsig jacka, ev. brunaktig och blå jeans

• ser välklädd ut, men på nära håll ser man att han är lortig och har smutsiga händer

• har en gammal mörk cykel, kan vara mountain bike, eller BMX som är skrotfärdig, som han lämnar i porten innan han ringer på dörrar

• har tillgång till en trefärgad (orange-gul-röd) moped, ev. en EU-moped

 

0Avdelare

 

Barnkidnappning, är en sak som inte är vanligt här i landet… som tur är. I andra länder förekommer det mer frekvent. En kvinna, Vanessa Castillio, födde en liten flicka på ett privatsjukhus i Mexico City, i Mexico. Dagen var den 25 oktober 2008. Den lilla flickan visade sig vara krasslig och behövde akut vård, som endast fanns på ett annat sjukhus. Då mamman inte heller var kry fick lilla flickan flyttas ensam, och mamman blev kvar. Efter några dagar fick mamman det chockande beskedet att flickan avlidit, samt att hennes kropp redan var kremerad. Då sjukhuset aldrig lyckades producera en dödsattest, med officiell dödsorsak, startade Vanessa en privat utredning, som dessvärre inte visade något.

Nyligen fick Vanessa ett e-mail som berättade att hennes dotter fortfarande levde, och att hon bodde hos ett par, i en by utanför Mexico city. Vanessa vidarebefordrade uppgifterna till polisen, som tog det mycket allvarligt. Efter DNA-prov vet man nu att flickan är Vanessas dotter, och hon har redan fått henne tillbaka.

Jag kan helt enkelt inte ens börja begripa hur någon kan utsätta en nybliven mamma för en sådan här behandling, och chock. Som så många andra gånger så har jag jättekass fantasi över vad för slags straff som vore lämpligt för förövarna… så jag kör vidare med den gamla… HANG ‘EM HIGH!!!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1721

Kommentera

%d bloggare gillar detta: