«

»

nov
13

Fredag 13 november 2009

Äntligen fredag. Sista dagen för arbetsveckan, även för mig denna vecka. Jag är ledig i helgen och skall hänge mig åt ett aktivt slappande. Jag ska ta i för allt jag är värd, bara för att slappa riktigt riktigt hårt. Jag ska sitta innanför fönstren och stirra ut på vädret utanför. Efter det sover jag nog en skvätt. Jag hade tänkt börja på en bok också. Det var ett tag sedan jag läste en riktigt riktigt bra bok. Senaste Dan Brown var helt okay, men inte lysande. Kanske jag har turen på min sida, och hittar en bok som är lysande. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Vad hände i går då? Tja, jag arbetade, men inte förrän på eftermiddagen. Innan det sov jag så länge att jag först trodde att jag försovit mig då jag vaknade, och jag skulle ändå inte börja jobba förrän klockan tre. Gissa om den känslan var besynnerlig. Dock var det ingen obehaglig känsla att inse att jag slumrat bort större delen av dagen. Jag tycker att det var väldigt väl använd tid. Skönt var det också.

Jag drog i alla fall iväg till jobbet och sedan kom jag hem efteråt. Bara så där. Arbetspasset susade iväg i rasande fart. Det är skönt när dagarna går så där snabbt. Liksom som att man hamnat i ett flow. Ett flow då allting bara flyter. Tänk ändå om fler dagar kunde gestalta sig på det viset. Då skulle faktiskt hela livet vara som en glad operett. Men men, det är väl också i skuggan av alla skitdagar som andra dagar blir riktigt bra. Om man aldrig hade material att jämföra med så skulle det vara så mycket svårare att värdera en dag, och hur den gestaltade sig.

Våra nya scheman på jobbet har kommit. Jag är inte så nöjd med mitt, så som jag hade hoppats att jag skulle bli. Det krockar lite här och där mellan olika anställningar. Vi får se om jag lyckas mangla ut bucklorna. I så fall kommer det att bli ett fantastiskt schema.

Efter arbetet drack jag lite kaffe hos en arbetspolare, tillika underbar vän, som bor i porten bredvid min. Det var, som vanligt, en skön stund; och tiden liksom bara susar iväg när vi fikar. Sist jag var där så kollade jag på klockan när jag kom hem. Jag var övertygad om att klockan stannat och hamnat på 02.00… men sedan upptäckte jag att alla klockorna visade på det klockslaget. Men det är väl helt enkelt bara så att tiden går snabbt, när man har roligt. Men den här gången kom jag hem, faktiskt i riktigt rimlig tid. Det är skönt att komma hem sent, och bara slänga sig i sängen och somna… men det är också skönt att komma hem i tid för en stor balja kaffe, lite schysst musik… eller kanske bara lite TV. Det är så oerhört viktigt att man lär sig att tagga ner, slappna av, och att ge lite av sin oerhört dyrbara tid, till sig själv.

 

0Avdelare

 

Man kan tro att man känner sin partner, till och med mycket bra ibland. Tyvärr är det inte alltid det förhåller sig på det viset. Det kan också vara svårt att ta reda på hur det egentligen förhåller sig, för ibland kanske man inte vill veta sanningen. Men det ville i alla fall Cheryl Roberts, 61, från Cardiff i England. Hon tyckte att hennes make började tillbringa mer och mer tid framför sin dator, instängd i sitt arbetsrum i deras hem. Ett märkligt meddelande dök upp på mannens dator en gång då han inte var hemma. Cheryl började undra vad han sysslade med, då han satt vid datorn. Hon bestämde sig för att försöka ta reda på hur det förhöll sig.

En kväll loggade Cheryl in på en chattsida, där hon misstänkte att hennes make, David Roberts, 69, tillbringade tid. Cheryl utgav sig för att vara en 14-årig skolflicka. Strax började David prata med “14-åringen” och undrade om hon ville ha sex med honom. Han slog dessutom igång sin Web-Camera och visade när han satt och onanerade. Den chockade frugan, som alltså såg detta på sin egen dator i rummet bredvid, ringde sedan lugnt till polisen, som sedan gjorde ett tillslag och beslagtog mannens dator. Faktum var att han inte ens visste om att det var hans fru som angivit honom, förrän cirka en vecka senare. Barnpornografiskt material hittades på mannens dator och han släpades inför domstol, både för sitt lagrade material, men också för ha ägnat sig åt sexuell aktivitet i närvaron av ett barn. Domen lyder på 3 års samhällstjänst… plus, måste man väl förmoda, att hans äktenskap med Cheryl är över.

Jag tycker att det börjar bli jävligt obehagligt ofta man läser om övergrepp mot just barn. Jag vet inte om fallen ökar i antal, eller om det bara är rapporteringen som börjar bli bättre. Faktum är i alla fall att jag mår fysiskt illa av att läsa om sådant här skit. Det enda som ger någon tröst är när gärningsmännen, och gärningskvinnorna, åker fast och dras inför rätta. Det som gör ont, förutom mina sympatier för de utsatta barnen, är att straffskalan för sådana här brott, i allmänhet, är på tok för jävla vek. Det är som att samhället signalerar att så många andra brott räknas som värre. Jag anser att detta är den lägsta formen av brottslighet… orsakad av den allra lägsta formen av brottslingar. Jag tycker att de flesta straffen är på tok för jävla mesiga; jag skulle vilja se en rejäl uppstramning av straffskalan för alla brott som begås mot just barn. Så som jag mässat flera gånger tidigare, om förövarna… HANG ‘EM HIGH!!!

 

0Avdelare

 

I går kom det förresten ner lite snö här igen. Det var bara lite plask, och det smälte bort lika snabbt som det föll. Tyvärr har det blivit lite kallare, så det finns en uppenbar risk att det är halt som snor i morgon, då jag skall cykla långt för att komma till de olika platser jag arbetar i morgon. Dessutom har jag rast och lunch på tider som gör det möjligt att både fika, och luncha, hemma. Det blir ett jäkla omkringhalkande… om jag har otur.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1790

Kommentera

%d bloggare gillar detta: