Lördag 14 november 2009

I natt kom det ner en del sånt där vitt skit igen; snö alltså. I dag är det redan borta. Det här är en så jäkla trist årstid, för det blir bara en massa slisk och slask av det hela. Vädret är grått just nu, och det ser ut att vara ännu en dag då det inte blir riktigt ljust. Jag avskyr snö, men mörkret är nästan värre. Där är väl den enda fördelen med snö; att det i alla fall blir ljusare. Efter det hittar jag inte längre några fördelar med snö.

Jag hörde, när jag lade mig, att det var ett flertal fräsiga bilister, som också insett att det var snöväder. Naturligtvis måste de genast ut och gasa så mycket de orkar, Det är ju så roligt att göra det, särskilt när det är halt. Att folk ligger och försöker sova, den tanken föresvävar dem aldrig. Jag tycker att det är jättesynd att det bara är ett bildligt uttalande, att det ibland regnar småspik. Med tanke på alla töntiga bilfreaks så borde det både regna och snöa småspik. Jag önskar en rejäl fyrhjulspunktering till alla som inte respekterar 50-kilometersgränsen i samhällen. Nej, nog om detta nu!

I går var jag över till några polare på kvällen och drack lite kaffe. När jag kom dit så blev jag glatt överraskad, för de hade besök av en av mina absoluta favoritbruttor. Sånt gör en alltid på bra humör, och att det regnar just nu… tja, det gör inte så mycket. Det finns regnkläder för sådant. Om jag däremot inte hade blivit på ett sådant underbart humör, tja… då hade jag nog suttit och aktivt hatat regnet lite mer intensivt än jag alltså gör just nu.

I dag ska jag iväg och arbetsjobba en liten skvätt på eftermiddagen, så regnet kommer nog att få mig lite nedstämd i alla fall. Jag har inte varit ute ännu bara. Men men…

 

0Avdelare

 

Har det hänt någonting, där ute, i den stora världen då? Den stora världen utanför Hallstahammar, där jag bor alltså. Tja, Reza Ningtyas Lindh, fick utstå jurygruppens åsikter om hennes engelska uttal, i går kväll på IDOL 2009. Enligt uppgifter låste hon in sig i ett rum bakom scenen efteråt. Hon säger själv att hon var jätteledsen och upprörd efteråt, och att hon kände sig kränkt. Men varför, undrar jag. Det är en tävling. Deltagarna tävlar mot varandra. Det finns en jury med proffs som skall ge konstruktiv kritik för att “slipa” deltagarna i deras fortsatta tävling mot varandra. De behöver varenda fördel de kan få, för alla som är kvar i tävlingen är jättesuveräna sångare/sångerskor allihopa. Om TV-tittarna, som röstar på deltagarna, tycker att t.ex. uttal är viktigt, så kan en deltagare alltså bli bortröstad från tävlingen, oavsett hur bra han eller hon än sjunger.

Om jag får förmoda, så tror jag att kritiken från jurygruppen ändå är lättare att bära, än t.ex. om folk på gatan skulle ropa taskigheter efter en person. Verkligheten är faktiskt mycket värre än någonting jurygruppen skulle kunna utsätta en tävlingsdeltagare för i IDOL. Jag hoppas verkligen att Reza tar till sig kritiken och försöker jobba med sina uttal, för klart är att hon är en fantastisk sångerska. Jag hoppas hon fixar det här!!! Att juryns påhopp skulle vara ett “språkhån” är inte sant, bara för att man kallar det så i Aftonbladets nötupplaga!

 

0Avdelare

 

 

Fåglar är tjusiga djur. Inte tu tal om det! Stora fåglar är också fina… Pelikaner är jättefina fåglar. Många tycker det. Sjöfåglar brukar, främst, sättas i samband med vattenmiljöer och båtar och sånt. Men det händer ibland att det formas en ohelig triangel. En intressant händelsekedja utspelade sig i Texas härom dagen, strax söder om Huston. Det var nämligen en Pelikan som var ute och flög. Den flög ganska lågt och det kan ju vara vackert att skåda. Detta är triangelns ena sida. Den andra sidan av triangeln utgörs av vatteninslaget, för det var sumpmark och vatten där den flög. Så långt ser allt normalt ut. Kanske en fin båt skulle krydda upp illusionen, men vi tar någonting helt annat som den tredje sidan av triangeln istället. Vi kan ta… tja, en bil kanske? Vi tar en Bugatti Veyron i full fart. 14 miljoner kronor vrålande lyx-sportbil med Gilbert Harrison vid rodret. Han kör fort fort, och han gillar också Pelikaner som flyger lågt, för han höll blicken på fågeln, när han borde ha tittat på… tja, t.ex. hur vägen gick. Plötsligt sladdade han av vägbanan och försvann ut i triangelns sida nummer två, vattenmiljön! När allt blev stilla, och Gilbert, oskadad, kunde kravla ur bilen, insåg han att han stod parkerad i ett saltvattenträsk.

Det blev väl en vacker triangel av det hela…? En vacker fågel, en vacker miljö och en vacker bil. Bilden blev ju ganska snygg i alla fall! Bilens tillstånd rapporteras som oklart.

 

Bilivatten

 

0Avdelare

 

 

Många underliga saker hör man talas om ibland, men det vete tusan om inte en f.d. präst, som misstänks för mordbrand på ett kapell, och störande av griftefriden genom att välta och gömma gravstenar, ändå tar priset. Det händer uppe i norrland, utanför Skellefteå. Mannen i fråga har varit präst under 1970-talet, men sedan blivit omplacerad då han inte ansågs vara lämplig att utöva prästyrket.

Under en tid har man haft problem på kyrkogården. Det har försvunnit gravstenar, som hittats nergrävda eller gömda i buskage och liknande. Härom dagen såg en kyrkogårdsvaktmästare hur en person bökade runt med något bland gravarna. Han stack dit och kom på den f.d. prästen med att försöka gömma en gravsten i snön. Nu är mannen i alla fall gripen, förhörd och sedan släppt på fri fot igen. Misstankarna mot honom kvarstår och en utredning kommer att göras.

Enligt polisen är misstankarna starka tack vare kyrkogårdsvaktmästarnas vittnesmål och teknisk bevisning i form av fotspår. Kyrkoherde Arne Andersson har dubbla känslor inför misstankarna mot den före detta prästen.

– Jag känner mig kluven. Det känns bra att vi kanske är närmare en lösning, men samtidigt tänker jag på personen som gjort det här. Alla här vet att det är en människa som inte mår bra”, säger han.

 

0Avdelare

 

Ja, gott folk. Det finns sannerligen många saker man kan tycka är underliga. Skönt att de flesta sådana
här historier kommer till en lösning i alla fall. Om det nu handlar om en person som inte mår bra, som i fallet med den f.s. prästen, så måste det ju vara bättre ifall sanningen kommer fram, så att någonting kan göras åt saken, än att det bara fortsätter. Jag menar, det kan ju inte vara skoj för mannen i fråga. Hoppas han får den vård och uppmärksamhet han behöver.

Jag hoppas att ni har det bra allihopa, där ute i vårt avlånga land. Nu är det dags att inta lite mat, och sedan ska jag ta itu med denna dags bestyr. Må så gott, allihopa.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1801

2 pingar

  1. […] gilla både höga hastigheter och sjöfåglar i alla fall. Då kan det styra snett fullständigt. Klicka på den här länken så får du se. Trots priset hänger det fortfarande på […]

  2. […] gilla både höga hastigheter och sjöfåglar i alla fall. Då kan det styra snett fullständigt. Klicka på den här länken så får du se. Trots priset hänger det fortfarande på […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: