«

»

nov
16

Måndag 16 november 2009

Äntligen verkar det vara dags att ta itu med dem som anses vara ansvariga för “terrorattacken” i New York 11 september 2001. Beslutet att stänga Guantanamo-fängelset på Kuba har fört med sig att dessa rättegångar nu blivit aktuella. Det har dessvärre blossat upp en strid rörande vart dessa fångar skall möta rättvisan. Barack Obama har bestämt att de skall möta rättvisan i New York, några stenkast från Ground Zero, vilket har fått hans politiska motståndare att protestera högljutt. Rudolph Giuliani, som var borgmästare i New York när attackerna ägde rum, är mycket kritisk till att rättegångarna skall hållas där. Han säger att Barack Obama verkar glömt bort att USA är i krig mot islamska fundamentalister, och Giuliani fick snabbt stöd av flera ledande republikaner som anser att de terrormisstänkta är krigsförbrytare och att det därför vore mer passande att skicka dem till en militärdomstol.

Jag tror nog att det inte spelar så stor roll vart rättegångarna än hålls. Khalid Sheikh Mohammed, som anses vara hjärnan bakom attacken, och några andra medåtalade, borde faktiskt få möta rättvisan exakt där byggnaderna föll. Det vore en stor och bra symbolik. Men det spelar nog ingen roll hur rättegångarna än slutar, för “Sanningsrörelsen” lär väl skrika högt, oavsett hur domarna kommer att se ut.

 

0Avdelare

 

“Night Stalker” är gripen; den person som, i London, i 20 år, gjort sig skyldig till över hundra överfall på kvinnor i åldern 68 – 93 år. Han har överfallit dem i deras hem, efter att först ha kapat telefonledningen, och sedan rånat, misshandlat och ibland våldtagit sina offer. En kvinna blev så brutalt skadad vid våldtäkten att hon nära nog avled på operationsbordet. I 20 år har en specialstyrka jagat och letat efter den här mannen. Över 2000 DNA-prov har blivit analyserade och fantombilder har släppts med signalement på gärningsmannen. I går, söndag, slog polisen till, och kunde gripa en 52-årig man. Det var i en planerad polisaktion och man meddelar att mannen nu finns i fängsligt förvar.

Ja, nu får vi verkligen hoppas att det är rätt snubbe som de har tagit. Serieförbrytare är en särskilt jobbig typ att jaga, för polisen. Serievåldtäktsmän är särskilt besvärliga, bland de andra besvärliga, som polisen letar efter. Det handlar om starka känslor och tillfällen då desperata medborgare plötsligt kan få för sig att leka lynchmobb. Inte för att jag sympatiserar med våldtäktsmannen. Vad mig anbelangar får de gärna hänga honom i närmsta träd. Men det som kan vara farligt är ifall de skulle ta fast fel kille, som kanske är helt oskyldig. Det vore tragiskt i sådana fall. Men nu har snuten alltså snott killen, så nu hoppas jag bara att de snabbt kan konstatera ifall de har rätt kille, eller inte.

 

0Avdelare

 

Bernard Madoffs ägodelar gick för 6,2 miljoner. Han är en av världens största ekonomiska bedragare, och beräknas ha svindlat sig till över 147 miljarder kronor.  I går gick alla hans personliga ägodelar under klubban, vid en auktion i New York. Madoff gjorde sig skyldig till en fruktansvärt stor pyramidbluff. De belopp som auktionen inbringat är bara en liten liten droppe i havet, men det kan vara skönt för alla drabbade att veta att Bernard faktiskt inte äger någonting alls, och förmodligen inte kommer att äga någonting… förrän tidigast då han är cirka 200 år gammal, och eventuellt släpps ut i friheten, 20 år tidigare OM han skött sig bra under strafftiden. Jag tror inte att någon behöver tänka hans namn igen, inte under de närmsta 150 åren i alla fall, för så lång tid har han blivit dömd att skaka galler. Jag hoppas, i ett utslag av lite sjuka tankar, att de kommer på något sätt att hålla honom vid liv, gärna till dagen INNAN hans strafftid löper ut! Den olycka han dragit över så många människor, som förlorade sin framtid på grund av honom… de borde få, i alla fall, DEN upprättelsen att få veta att Madoff ska få plågas mycket mycket länge!

 

0Avdelare

 

Ofta dras jag med en skadad tilltro till landets alla politiker. Det fuskas och det donas och vi vanliga dödliga, tja vi får ploga på i vårt anletes svett… medan dessa fuskande politiker glider omkring på räkmackor i gräddfilen. Nu har det framkommit ännu en politiskt litet magplask. Det handlar om Linus Johansson (M), som fått ut en massa stålar, utan att utföra arbete. Han begärde, och fick, 80 000 kronor för förlorad arbetsinkomst, fast han var arbetslös.

Kommunalledningen i Sundsvall fick tips om att allt inte stod rätt till med Linus och de ersättningar han hade begärt. Han blev därför granskad i smyg. De tog fram en massa uppgifter om honom och sedan blev han konfronterad. Han erkände sin gärning, men påstår att han trodde att han hade gjort rätt, att han hade rätt till den begärda ersättningen, trots att han bara hade en anställning, och inte hade utfört något arbete.

När han blev informerad om regelverket så sade han att han är villig att betala tillbaka de 80 000 kronorna. Han har också valt att ta en time out, vilket blivit alla avslöjade politikers självklara modeord verkar det, samt att han faktiskt gjort en polisanmälan mot sig själv. Nu kommer en större utredning att ta vid, där man skall kontrollera ifall han tagit ut liknande ersättningar tidigare, som han kanske inte heller varit berättigad till.

Är det egentligen så jävla märkligt att förtroendet för politikerna ibland sjunker som en sten i vatten? Vem vet… om alla tillfuskade pengar i landet, oavsett om de gått till politiker eller privatpersoner, skulle återföras dit de kom ifrån… så skulle kanske vårt land inte riktigt se ut som det gör. Kanske alla ekonomiska kriser vore över för en lång tid framåt? Vem vet? Det fuskas i alla fall en jävla massa, det vågar jag påstå!

 

0Avdelare

 

Ännu en gång är det dags att ta itu med denna dags bekymmer. Jag kände faktiskt en våg av illamående härom dagen. Jag måste börja förbereda mig, och kanske införskaffa åksjukepiller eller nåt, för det är snart dags för Mobbinson igen… denna gång från Karibien, eller nåt annat jävla sumphål där deltagarna kommer att sitta och gnälla över hur jävla illa behandlade de blir. Jag undrar om de någonsin hört uttrycket om att “Den som sig i leken ger, får leken tåla!!!”? Men det är ju klart förståss… programmets hela idé är ju att JAG ska ha någonting konsekve
nt att gnälla över! 🙂 Jo, jag använder TV’ns fjärrkontroll för att själv slippa se skiten… men sedan blir man ju bombad varenda gång man surfar in på en dagstidnings nätupplaga… eller om man bara öppnar en pappersupplaga av samma tidning! HUGA!

 

Jag hoppas i alla fall att du, kära läsare, får en dag som är precis lika underbar, som du förtjänar att den skall vara. Ha det gått… och må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1810

1 kommentar

  1. Sandra alias Märta säger:

    Det är väl bara att acceptera att politiker är som folk är mest, en del är fuskare andra inte… Men självklart har vi rätt att kräva lite mer av våra folkvalda!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: