«

»

nov
17

Tisdag 17 november 2009

I går var det arbetsdag, hela dagen, till skillnad mot denna som är en halvdag med ett personalmöte i slutet. Jaja, ett möte kan man alltid klämma in, även om det många gånger bara känns som ett pointless-two-hour-meeting; lite som ett möte, mest bara för mötandets skull. Det är dock ett bra sätt att samla samtliga personal där jag jobbar, för arbetet som personlig assistent kan många gånger vara ganska ensamt, och man träffar sällan sina kollegor.

Det var en ovanligt grå dag i går. En sådan där dag då det inte blev ljust egentligen. Dimman hängde så äckligt i luften att man blev blöt, bara av att vistas utomhus. Som tur var behövde jag bara vara utomhus, när jag var på väg till jobbet, och sedan när jag var på väg hem igen. Ändå, kändes dagen väldigt kort, trots att jag hade en tolv och en halvtimmas-dag. Men det är väl så att jag fortfarande tycker att jag har världens bästa och roligaste arbete. Det är så tillfredsställande, att jag inte kan jämföra det med någonting jag tidigare arbetat med. Det är fortfarande, efter dryga fem år, roligt att gå till jobbet. Alla arbeten är inte på det viset. Det vet jag!

Dagen var i princip slut då jag kom hem från jobbet. Men det gjorde inget. Jag slog aldrig på TV’n, utan hamnade istället vid datorn. Jag mediterade medan jag skrev inlägg och tjafsade på Facebook; denna hemska community som jag aldrig verkar kunna lämna. Den växer på mig och tar över min själ på något vis. Man “finns” ju tydligen inte riktigt om man inte har en sida på Facebook. Läskigt, men tyvärr ganska sant i en del fall. Jag tycker dock att det är ett bra och samlat ställe, där jag kan hålla kontakt, både med folk jag träffar ofta, men också med dem jag träffar sällan. Man kommer lite närmare varandra, på något sätt. Ett mycket intressant ställe, som jag baktalade ganska länge innan jag råkade sugas in i eländet. Nu är jag fast i Facebook-träsket; kanske för alltid!!?

Vad händer ute i stora världen då? Tja, vänta så skall jag sätta mig i stillhet ett slag innan jag vänder min blick mot kristallkulan…

 

0Avdelare

 

Det kan vara lyxigt att få torka sig med en varm handduk efter en dusch, men det kan samtidigt vara en lyx, förenad med livsfara. En man i Pixbo, utanför Göteborg, hittades död i duschen av sin maka. Han hade avlidit av elektricitet från en elektrisk handdukstorkare. Kvinnan chockades svårt, men hämtade en granne, som larmade polis och ambulans. När de kom till platsen var mannen fortfarande strömförande. Hans liv gick inte att rädda. Polisens tekniker har kunnat konstatera att något var fel på handdukstorken.

Jag har ofta undrat över de där mojängerna. Under några år var de oerhört populära att installera i varenda nyproducerat badrum. Jag dock har alltid sett på dem med en viss skepsis, för jag tycker att elektricitet och vatten inte riktigt borde få vara så nära varandra. Om något fel skulle inträffa så kan det räcka med att luften i badrummet är riktigt fuktig. Då fukten kondenserar mot ett föremål, som är kallare än luften, så bildas vatten av ångan, och med alla föroreningar i vattnet, och på underlaget, så kan det fungera som en ledare för elström. Om någon elektrisk grunka då är trasig och har oisolerade strömförande ledningar så kan det leda till katastrof, som i det här fallet.

Jag tycker så oerhört synd om kvinnan som hittade sin make på det här viset. Så många olyckor med elektricitet är så fruktansvärt onödiga. Jag hoppas verkligen att alla som läser om denna olycka tar till sig detta och ser över sina elinstallationer, särskilt de som finns i våtrum. Det kan vara mycket olyckligt att inte göra det!

 

0Avdelare

 

Julen är i fara i år. Det handlar om allas vår Julmust. Det är en så total brist på 33-centilitersflaskor att Julmusten kan bli en bristvara. Julmusten är lika starkt förknippad med den svenska julen som Kalle Anka, julklappsöppningen, och dopp i grytan. Om julmusten inte finns på borden kan detta starkt bidraga till att julstämningen inte infinner sig i många av de svenska hemmen,

Branschorganisationen Sveriges Bryggerier vädjar till alla kunder att de skall gå och panta alla sina 33-centilitersflaskor så fort som möjligt, om julmusten nu skall kunna räddas i tid till Kalle Anka önskar God Jul.

– Om vi inte får in 100 000 flaskor den här veckan hotas hela julproduktionen. Så om man sitter på backar med tomglas gör man en god gärning om går och pantar, om några veckor är det för sent”, säger Cecilia Giertta, vd för branschorganisationen Sveriges Bryggerier. Totalt saknas tre till fyra miljoner flaskor som bryggerierna behöver få in före jul.

– Alternativet blir att dricka musten och ölen ur i pet-flaskor. Men vi vet att de allra flesta vill ha sin must och öl i glasflaskor. Pantar man sina flaskor gör man en dubbel god gärning – julmusten räddas och miljön skonas”, säger Giertta

Man tror att den ekonomiska nergången gjorde att många att många fler stannade hemma under sin semester, och köpte därför mer drickabackar än vanligt. Nu står många av dessa backar kvar i sommarstugor, eller kanske ligger i skuffen på bilen. Hur som helst borde de pantas, om inte julölen skall behöva intagas i 2-liters petflaskor. Det vore en katastrof på de flesta julborden!

 

0Avdelare

 

Nu är det bevisat att det är skadligt för män att städa, i alla fall med dammsugare. Det är samtidigt bevisat att män bör akta sig för spisar, mikrovågsugnar, kylskåp, frysskåp och andra elektriska apparater i hemmet. Anledningen ät att Brittiska forskare upptäckt att det är direkt skadligt för männens spermakvalitet. Man har kontrollerat detta genom att låta 148 spermadonatorer bära mätare som registrerar elektromagnetiska fält. Det visade sig att de som blivit utsatta för mycket elektromagnetisk strålning utvecklade sämre spermakvalitet än de andra killarna.

Man menar naturligtvis inte att män skall avhålla sig från hushållsarbete, men att vi bör vara lite försiktiga. Man menar att vi bör avlägsna oss från t.ex. mikrovågsugnen, i alla fall medan den jobbar. När det säger PLING är faran över igen.

Att vi påverkas av elektromagnetisk strålning är ingen nyhet. Däremot tror jag att detta är den första studien som sätter den typen av strålning i samband med vår barnalstrande aktivitet. Hur som helst kan det vara en bra idé att se till att få våra barn gjorda i sommarstugor, sårskilt ifall vi har järnspisar där, som måste eldas varma innan de kan användas. Fotogenlampor borde också hjälpa till att få bättre sprutt på såsen, så att säga. Om inte annat så borde dessa saker i alla fall kunna bidraga till att höja kvaliteten på romantiken. Bara där är mycket vunnet! Om såsen dessutom är av bra kvalitet… tja, så
mycket bättre smak på korven då!

 

Nu avviker jag för denna dag. Ha en bra tisdag, där ute i det avlånga riket!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1811

Kommentera

%d bloggare gillar detta: