Fredag 20 november 2009

Ledig dag i dag och massor av slapptid hemma. Fick morgonbesök med tillhörande kaffedrickning. Sedan satt jag och plöjde en massa gamla kassettband. Jag letar efter ett speciellt band med en massa coola låtar, men det ser fan inte ut som att jag kommer att hitta det. Vad gruppen heter som spelar på bandet, det har jag ingen aning om… och jag kommer fan inte ihåg vad låtarna heter heller. Det är ett gammalt kassettband… men i och för sig… ALLA kassettband är väl gamla i dag. På vägen till detta gamla kassettband har jag hittat en del andra gamla godbitar. Gamla inspelningar som jag gjort med gamla kompisar, för länge sedan. I sinom tid ska jag lägga över de gamla inspelningarna till datorn. Då kan jag städa ljudet litegrann och sedan bränna ut alltihop på CD-skiva, och faktiskt posta iväg det till de andra medverkande, som också hade glömt bort, kanske förträngt, det hela. Vi blir ju inte yngre och minnet blir ju inte bättre… som god vän ser jag det som min absoluta skyldighet att påminna dem. Vem vet… vid nästa tillfälle som jag går igenom gamla kassetter, kanske jag hittar lika mycket till. Vem vet! Jag hade i alla fall roligt, fast det så klart… lite bitterljuvt var det väl också. Det var ju gamla goda tider, och ibland längtar jag faktiskt tillbaka. Men så känner väl alla ibland?

I dag verkar vara dagen då alla jävla telefonnasare ringer och skall försöka sälja en massa onödigt skit till mig, som jag inte behöver. På något vis så verkar det som att de ringer i samlade attacker. Men det är väl kanske på det viset att Tele2, Telenor… och alla andra, anlitar samma bolag med telefonförsäljare. På så vis så kan de liksom försöka bryta ner motståndet genom att ringa flera gånger, till samma potentiella kunder, och sälja olika produkter, från olika företag. Det är nog en konspiration, i ett lömskt försök att ta över hela världen. Det tror jag i alla fall. Men de kommer ingen vart med mig, för jag ber alla försäljare, kategoriskt, att dra åt helvete! Jag vet vad jag vill ha, och jag vet när jag vill ha det, och jag köper det när jag själv vill. Om jag vill prenumerera på ett par strumpor i veckan så kommer jag själv att leta reda på ett sådant företag, som tillhandahåller den tjänsten. Jag behöver inte sitta och gömma mig i min lägenhet och vänta på att de skall ringa till mig.

Senare under dagen så skall jag sjunga en del, hade jag tänkt. Jag skall sjunga med bandet i kväll, och det blir så himla mycket bättre när jag har haft tid att sjunga upp mig innan repet. Vår ena gitarrist har legat däckad i influensa. Man misstänkte att det rörde sig om svininfluensa, men inga prover togs. Han hade fått lunginflammation och fick därför antibiotika.Nu verkar han i alla fall vara på benen. Vi repade en kväll utan honom, men med bara en gitarr lät det lite lamt. Det ska i alla fall bli jäkligt roligt att repa lite. Sånt gör mig alltid på bra humör.

Min syster skickade ett SMS till mig, tidigare i dag. Hon berättade att de serverar lättmjölk och en massa lightprodukter i hennes sons skola. Det tycker jag är ett jävla påfund. Varför tror alla jävla skolor plötsligt att lightprodukterna är bättre än andra produkter? Faktum är snarare att det kan vara direkt skadligt att inte få i sig rätt slags fett. Till exempel har man i Danmark en lag som tvingar produkter som t.ex. Becel Pro Aktiv att ha varningstext på baksidan, där de avråder gravida kvinnor och små barn från att använda produkten. Vad är det för jävla skit??

Det värsta inslaget i vår kost är inte fettet, i alla fall inte det mättade animaliska fettet. Sådant har vi ätit i alla tider och det finns dessutom i modersmjölken vi ammar. Våra kroppar är byggda av mättat fett… men lika fan är det plötsligt farligt med just mättat fett??! Om nu mättat fett är så oerhört farligt så hade vi aldrig överlevt som art, eftersom att vi käkat det, med glatt humör och god aptit, sedan vi lärde oss att tugga!

Mättat fett blev plötsligt skitfarligt efter en s.k. vetenskaplig studie 1952, där en viss Ancel Keys försökte leda i bevis att mättat fett är jättefarligt och att det finns samband mellan detta och hjärtsjukdomar. Han blev senare avslöjad för att ha friserat siffrorna till den milda grad att han blivit till åtlöje inom forskarvärlden. Fler och fler studier har, märkligt nog, sedan försökt bevisa att Ancel hade rätt, men inga hårda bevis stödjer den tesen. Svenska Livsmedelsverket stödjer sig på all den samlade fettskrämda forskningen, när de ger sina rekommendationer till det svenska folket. Och där måste jag ge luft till min undran… Vad är det för skit??? En myndighet som skall tala om vad vi skall äta, eller inte??

Gamla beprövade livsmedel, så som mjölk, fläsk, nötkött, fisk, naturligt fett… allt vi är uppfödda på som art… det tror jag är precis rätta saker att stoppa i våra munnar, när magen skriker. Lightprodukter, som förövrigt är nya företeelser, innehåller ersättningsämnen, istället för de naturliga som de plockat bort. Det är ofta rena kemifabriken om man skulle få se en RIKTIG innehållsförteckning. Sånt skit vill de att vi skall tvinga våra barn att äta?

Det finns ett jättebra PDF-dokument som man kan skriva ut och lämna till sina barns skolledning, där man kräver att ens barn skall få riktiga saker att stoppa i munnen, och inte några lättprodukter, som ofta är mycket mer sockrade; och ofta innehåller mängder av fruktos… som t.o.m. Livsmedelsverket anser är skadligt för oss.

Ett argument för att socker skulle vara bra för oss är när det påstås att hjärnan behöver glukos (socker) för att fungera, och att vi därför måste äta socker. Men så är faktiskt inte fallet. Vi skulle faktiskt klara oss utan att någonsin mer äta en kolhydrat, för våra underbara kroppar tillverkar sitt eget glukos, och de gör det genom att bryta ner protein, som vi bl.a. får från kött, till glukos. Hur skulle annars inuitfolk ha överlevt i områden där det helt enkelt inte växer någonting som innehåller, varken stärkelse eller socker?

Nu påstår jag INTE att det jag propagerar för är sant! Däremot påstår jag att jag själv tror på det jag skriver, och att jag själv rättar mig efter det. Jag är ingen läkare eller forskare. Jag tycker att det räcker med att läsa om siffror över lightprodukternas lavinartade intrång i våra livsmedelsbutiker… och sedan kolla på hur explosionsartad ökningen av hjärt- och kärlsjukdomar varit under samma period. Förekomsten av Diabetes, typ I, typ II och typ IV har ökat i samma grad som vi blivit rädda för fett och istället börjat överkonsumera kolhydrater. Diabetes typ IV är en helt ny typ av sjukdom… det är en diabetesrelaterad demenssjukdom, som man misstänker drabbar oss på grund av för mycket socker, och därför mer insulin! Men det är kanske som med många andra följdsjukdomar till just Diabetes. Man rekommenderar tallriksmodellen, där man får i sig runt 70E% kolhydrater, i olika former, och sedan talar man om Diabetesens Naturalförlopp som någonting man inte kan undvika. Tja, tacka fan för det… med den mängden socker till en kropp som inte tål det??? Det är ju som att rekommendera starköl i stället för sprit till alkoholister… Vart finns vinsten för individen då?? Den enda vinsten som finns är de pengar som livsmedelsproducenterna rånar oss på när vi betalar stora pengar för vår självklara rättighet att få äta oss sjuka!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1832

Kommentera

%d bloggare gillar detta: