Fredag 27 november 2009

Många gånger har jag diskuterat religion och trosuppfattning, kontra katolska kyrkan och dess företrädare; men även Svenska kyrkan och deras företrädare. Men det handlar oftast inte alls om tron i sig, utan däremot om trons företrädare, och utövande överhet… prästerna!

Prästerna – kyrkans företrädare – har alltid stått lite över alla andra. Det är i alla fall den bild kyrkan själv försökt förmedla till sina anhängare. Men kyrkans män, prästerna, biskoparna och ärkebiskoparna, har istället, historiskt, framställts som maktgalna, äregiriga, översexuella, lömska och mordiska typer som lismat sig till sina positioner, när det behövts… och använt giftbägare när istället detta har krävts. Det finns historier där just biskopar förmodligen legat bakom mord och anstiftan till mord, allt för att undvika att vissa personer skulle komma till makten; så den uppfattningen är heller inte gripen direkt ur luften. Det finns tydligen vissa historiska stöd för dessa historier.

Katolska kyrkan är en mansdominerad värld som skyddar sina egna, ofta in absurdum. Detsamma gäller den Svenska kyrkan, som, även de, skyddar sina präster. Dessa religionsutövare har ofta framställts vara obefläckade, rena och över all misstanke om alla köttsliga lustar, men mest bara för att kyrkan velat upprätthålla den bilden. Tyvärr faller denna skit även på de präster som verkligen har rent mjöl i påsen. Men det gäller väl samma sak för dem, som för t.ex. olika grupperingar inom entusiasternas vida värld. Man brukar prata om 1%, där alltså 1% av medlemmarna beter sig som svin, och denna skugga faller över hela kollektivet. Det är som att detta verkar upprepa sig, bara antalet inblandade människor ökar.

Kyrkan mörkade sexövergreppen”, heter det i Aftonbladets nätupplaga! Denna gång är det den katolska kyrkanIrland som hamnat i fokus. Det påstås att en systematisk utnyttjning av småpojkar ägt rum mellan 1975 och 2004, i den katolska kyrkan i Dublin… alltså under närapå 30 års tid. Själva katolska kyrkan skall ha känt till hela affären, men mörkat ner hela skiten. 30 års tid av brott mot försvarslösa barn.

En präst har medgett att han utnyttjat mer än hundra barn. En annan präst har gjort sig skyldig till övergrepp varannan vecka… i 25 år. Bara där blir siffran 650 barn! Fyra biskopar OCH den Irländska polisen anklagas nu för att ha mörklagt hela skiten. Exempelvis tog det den Irländska polisen 20 år att bestämma om de skulle åtala en präst eller inte.

Fyra ärkebiskopar som var besatta av att hålla allt hemligt och att undvika skandaler, skyddade förövarna till varje pris. Kyrkans rykte och tillgångar sattes i första rummet och det ska ha funnits en allmän ”fråga inte, berätta inte”-attityd. Men det här är ju knappast någonting nytt, speciellt inte för den katolska kyrkan, som historiskt sett tillsatt eller avsatt regenter i olika länder, beroende på om regenterna var trogna mot påvestolen i Rom, eller inte. De har alltid härskat och söndrat, allt efter eget tycke. I Sverige hade katolska kyrkan makten i sin hand ända till Gustav Eriksson, av ätten Wasa, plundrade kyrkan och kastade ut katolikerna på näsan. Under lång tid, efter detta, var det belagt med dödsstraff att konvertera till katolicism i Sverige! Viva la Gurra!

Ärkebiskopen i Dublin har nu bett offren om förlåtelse å kyrkans vägnar och den nuvarande polischefen har bett om ursäkt för att poliskåren misslyckats så gravt med att skydda offren, men vem vet… kanske polisen var inbjudna till gruppträffarna?

Övergreppen på Irland är dock långt ifrån de enda man känner till i modern tid. Till exempel i USA har flera katolska stift ansökt om konkursskydd, för att skydda sig mot eventuella skadeståndskrav från offren.

Men detta är ju inte Katolska Kyrkans enda skamfläckar under historiens gång. Förmodligen kommer de att tiga ihjäl även detta, precis så som de gjort genom hela historien. Detta ger både en jävligt dålig smak i munnen att läsa om, men också massor av vatten på kvarnen för alla som ogillar alla religioner som toppstyrs av ett fåtal maktfullkomliga män! Hur många kåta pedofilpräster skall det behövas, innan man gör en nödvändig upprensning i de egna leden? Förmodligen kommer det aldrig att finnas ett svar till den frågan!

 

0Avdelare

 

Dio har magcancer!!!

För en dryg vecka sedan tvingades hårdrocksbandet DIO ställa in sin Europa-turné efter att sångaren Ronnie James Dio tagits in på sjukhus. I går kom beskedet att han drabbats av cancer.

– Ronnie har fått diagnosen att han har ett tidigt skede av magcancer. Vi har omgående påbörjat behandling. Så fort Ronnie kommit igenom detta kommer han vara tillbaka på scenen, där han hör hemma, och uppträde för sina fans, skriver hans fru Wendy Dio på sajten www.ronniejamesdio.com.

 

Dio

Ronnie James Dio ställer in Europaturnén efter sjukdomsbesked.

 

0Avdelare

 

Bankchefen försökte vara Robin Hood på en bank i Tyskland. De skriver så i en artikel i www.expressen.se. Det handlar om en kvinnlig bankchef med stora sympatier för de människor som inte har några pengar, och som heller inte har någon grund, varken för att få beviljade krediter eller lån. Fattiga människor alltså. Denna kvinnliga bankchef har beviljat krediter till kreditovärdiga bankkunder. Hon har “lånat” pengar från rika kunder och helt enkelt fört över pengarna till de sämre bemedlade kunderna.

I och med att hon “lånade” pengarna från de rikare kunderna så syntes inte de överförda pengarna som “krediter”. Hon har flyttat pengarna fram och tillbaka mellan olika konton, allt för att de saknade pengarna inte skulle synas. Men till sist var det en riking med kontroll över sin ekonomi som uppmärksammade att det saknades stålar på kontot.

Thomas Ohm är den kvinnliga chefens advokat, och han säger att hon aldrig stoppat så mycket som en enda sprint i egen ficka. Kvinnan klarade sig med villkorlig dom eftersom att hon alltså själv aldrig tjänade några pengar på brottet.

Det här är fräscht. Det är
uppenbarligen brottsligt beteende, men det fanns aldrig något brottsligt uppsåt att själv sko sig på affären. Hon har helt enkelt försökt göra livet lite enklare för alla fattiga som bor i Sherwoodskogen bara. Tyvärr hade hon inte samma tur som Robin Hood. Jag kan inte hjälpa att jag gillar det hon gjorde. Tyvärr fick andra personer lida för hennes brott, alltså alla som blev av med pengar… men det finns alltid ett lite romantiskt skimmer över den här typen av osjälviska brott.

 

0Avdelare

 

Nu ska jag vara ledig i dagarna tre. Jag hoppas verkligen att det därna jävla regnandet skulle hålla sig borta under de dagarna. Men å andra sidan så är det inte värre än att jag helt enkelt stannar inomhus i fall att vattnet vräker ner. Jag hoppas i alla fall att du, käre läsare, får lite sol i din vardag. Det är du säkert väl värd, tycker du inte det? Jag hoppas i alla fall att din dag blir riktigt bra! Själv tänker jag sova rätt länge!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1876

Kommentera

%d bloggare gillar detta: