Lördag 28 november 2009

Snart är det jul och strax efter det är det snart ett helt nytt och fräscht år. Jag bävar för vad det nya året kommer att föra med sig. Detta år har varit helt okay, men det började lite skakigt. Eller det var egentligen strax efter själva början av året. Det utspelade sig ännu en sådan där vidrig och fruktansvärd massaker i en skola. Det var i Tyskland denna gång, i staden Winnenden. Det var en 17-årig kille, Tim Kretschmer, som lyckats komma över en av sin pappas grovkalibriga pistoler. Pappan hade licens för över ett dussin vapen.

Tim Kretschmer tog med sig pistolen till skolan, och där sköt han, och dödade, 15 personer. Han avslutade massakern genom att skjuta sig själv till döds.

Det här är otäcka scener som jag fortfarande minns från både TV och tidningar. Alla undrade hur det kunde hända. En av de uppenbara orsakerna till att det hände måste ju vara att Tim Kretschmer fick tag i vapen. Vapen han inte borde kunnat få tag på. Om vapnet hade varit svårare, eller kanske omöjligt, att komma över, så hade detta inte hänt. Inte på det vis som det utspelade sig i alla fall. Synen på lättillgängligheten av vapen sticker allt fler i ögonen. Detta har fört med sig en ganska oväntat konsekvens av denna skolmassaker.

Den Tyska åklagarmyndigheten anser att Tim Kretschmers pappa är medansvarig till händelserna, på grund av att han förvarat vapnen på så vis att sonen kunde få tag i ett. Pappan åtalas nu för 15 fall av dråp, 13 fall av vållande till kroppsskada och brott mot vapenlagen. Man väljer alltså att gå på själva källan; killen som hade vapnen och förvarade dem så jävla dåligt.

På sätt och vis är åtalet logiskt. Om Tim’s pappa hade förvarat vapnen bättre, eller ännu hellre… inte ens hade haft några vapen i hemmet, så skulle Tim aldrig ha kunnat genomföra det han faktiskt gjorde. Jag vet inte vad den rätta lösningen borde bli, men jag anser personligen att vapen inte har att skaffa i ett hem! Om någon VERKLIGEN vill komma över vapnen, så kommer de att lyckas i sinom tid. Då borde det vara bättre att inte ha skiten hemma, utan på andra ställen där de kan förvaras säkrare! Så tycker i alla fall jag!

Jag kommer ihåg filmen Bowling for Columbine, av Michael Moore. I en intervju med Charlton Heston, dåvarande talesman för National Rifle Association, som alltid har hävdat alla amerikaners självklara rättighet att få inneha hur många pickadoller de själv önskar, frågar Michael vad Charlton har för syn på att så många blir ihjälskjutna i USA, av misstag.. (Antalet olyckor, där någon avlider till följd av vådaskott, i USA ligger, enligt Michael Moore, flera tusen procent högre än övriga världen.) Charlton undrar om det kanske beror på att USA har en mycket blodigare historia än många andra länder… och jämför USA med t.ex. Tyskland och England… men vadfan?? I dessa länder har ju folk mördat och lemlästat varandra, med glada miner, i ett par tusen år INNAN Amerika ens blev ett land!

Jag säger bara att Gode Gud… skydda oss från personer med Charlton Hestons inställning till vapen!

 

0Avdelare

 

Aftonbladets nätupplaga skriver de om att Jane Fonda, som bl.a. spelade huvudrollen i en av filmhistoriens mest faktaförvridna film, Kinasyndromet, sitter i rullstol. Hon är 71 år gammal och bara en skugga av sitt forna jag. Hon säger att hon håller på att bygga om sin kropp, från insidan!!? Hon har opererat ryggen, bytt höftledskula och fått ett nytt knä. Allt på grund av att hon slet ut sig, då hon under typ hela 80-talet spelade in en hel massa Fitnessvideos! Redan här förstår den luttrade läsaren att träning i så fall måste vara av ondo! Så är det också, i alla fall enligt min mening!

Jane Fonda besökte New York förra helgen. Hennes kropp har börjat strejka och vill inte riktigt bära henne längre, så hon transporterades från planet med en rullstol. Att kroppen strejkar så, är också en effekt av alla hennes operationer. Hon har faktiskt opererat sig fler gånger än Michael Jackson gjorde, som enligt något uttalande bara opererat sin näsa, en gång!

Jane Fonda har dock ganska allvarlig planer på stor fysisk ansträngning, då hon på allvar planerar att klättra i Himalaya, i oktober nästa år. Hon säger att man måste vara ganska mjuk i kroppen för att fungera på 8 000 meters höjd.

Jane Fonda har inte bara bytt ut sådana delar som pajat, eller stretar emot för mycket. Hon har också gjort sig känd för alla vändor hon slätat ut, sträckt, lyft eller bara re-arrangerat sitt ansikte. Själv säger hon så här om sitt utseende: “ – Hur jag fortfarande kan se bra ut? 30 procent gener, 30 procent bra sex, 30 procent träning och diet och de sista 10 procenten tackar jag min plastikkirurg för.

10% plastikkirurgi?? Bollocks! Det där sjujäkla rynkutslätande strykjärnet har nog utfört betydligt fler procent än de blygsamma 10, som Jane Fonda uppger. Men det är klart… inte ens Jane Fonda kan lyfta ansiktet hur många gånger som helst… När tuttarna sitter uppe på axlarna, och hon har ett grått bockskägg på hakan, tja då är nog även hennes gräns nådd!

 

0Avdelare

 

Att plötsligt bli anklagad för mord på en nära anhörig, t.ex. sin hustru, måste vara fruktansvärt… även om man är skyldig. Om man däremot är oskyldig måste skräcken nå höjder som inte ens kan anas. Ingemar Westlund har råkat ut för detta. I fem månader var han huvudmisstänkt i en mordutredning. Han anklagades för mordet på sin hustru, Agneta Westlund.

Upprinnelsen var en dag då hustrun gått på promenad med deras hund. Då hon inte återkommit efter flera timmar, gav sig Ingemar ut för att själv leta efter henne. På hustruns vanliga promenadstråk hittade han henne vid Frisksjön i Västerviks kommun. Hon låg livlös på marken. Ingemar ringde 112, men hustrun konstaterades vara död.

Dagen efter fick Ingemar ett chockerande besked. Polisens insatschef meddelade kort att Ingemar skäligen var misstänkt för mordet på hustrun. Då obduktionen inte gav några slutgiltiga svar om dödsorsaken kvarstod misstankarna, men de stärktes aldrig, så Ingemar fick till sist släppas. Han kvarstod dock som huvudmisstänkt, och mardrömmen fortsatte.

Hårstrån, som hittades på Agnetas kropp, skickades till Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL), som fastslog att hårstråna kom från ett hjortdjur. Först efter 13 månaders utredning tog polisen kontakt med tv
å stycken älgexperter, vid Sveriges Lantbruksuniversitet, i Umeå. Ungefär samtidigt hittades fläckar på Agnetas kläder, som visade sig komma från en älg!

Polisens samlade bedömning är nu att Agneta dödades av en älg, och Ingemar är därmed friad från alla misstankar.

Polisen har inte givit Ingemar några ursäkter, de har inte svarat på några brev och inte en endaste gång har familjen blivit tillfrågad om hur de mår. Polisens ansvariga utredare, Cecilia Brick, har vägrat att svara på några frågor. Hon hänvisar däremot till en kommande presskonferens, den första december klockan 13.00. Där ska alla frågor besvaras, säger Cecilia.

Detta måste vara en av de märkligaste historier jag läst om. Det är inte vanligt att man hör talas om att älgar skulle visa upp ett sådant aggressivt beteende; och att de faktiskt tar livet av människor, även om jag fattar att det kan hända. För älgar är väldigt stora djur, och jag antar att de kan sarga en person ganska övertygande, bara de väl bestämmer sig för det. Nu kan i alla fall Ingemar, och den övriga familjen, äntligen få tid och ro att ägna sig åt det de skulle gjort för länge sedan – sorgearbete! Äntligen kanske de kan få lite peace of mind!

 

0Avdelare

 

I går var jag till Västerås, först med min mor… och sedan med min syster. Det blev en del bilåkande och det är ju alltid skönt, för då är man i alla fall skyddad från väder och vind; och tur var väl det, för det skvätte ner en massa vatten. Alltihopa i små dryga småskurar om vartannat. Inget ihållande alltså! Enligt kalendern borde det vara vinter, men det liknar mer höst. Vintersolståndet är på väg med stormsteg. Om lite drygt 20 dagar så vänder det igen. Hav förtröstan!

Till sist önskar jag er en underbar dag! Ljus och kärlek till er alla, och må änglar strö stjärnglitter över er väg!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1883

Kommentera

%d bloggare gillar detta: