Tisdag 1 december 2009

Så är vi då där. Första dagen på den sista månaden för året. I dag är det officiell julmånad. Faktum är att jag har skickat julkort. I går dessutom. Jag, som inte ens gillar julen. Jag hittade billiga julkort på LIDL, och tänkte skicka, i alla fall ett par, till t.ex. mor&far, syrran osv. Jag ska nog köpa ett häfte julfrimärken och dra iväg en liten laddning till. Sen får det faktiskt vara bra med julhysteri för min del. Då tycker jag att jag har julhysteriat nog. Det är i alla fall mer julhysteriande än jag brukar prestera.

I dag, till skillnad från i går, så lyser solen ända ner till jordytan. Det ser faktiskt ut att vara riktigt trevligt väder ute. Lika bra att passa på att göra sig några utomhusärenden, då det ändå ser så här bra ut. Jag hade nog inte varit lika villig ifall det hade kommit en massa snö. Det är nämligen fortfarande helt snöfritt ute, och det gillar jag verkligen. Dels ogillar jag snö på rent köldtekniska grunder, men också som yrkesman. Som personlig assistent lär man sig att snabbt ogilla vintern. Det är de små framhjulen på rullstolar som gör vintern speciellt besvärlig. De ringde nyss från jobbet och sade att jag hade glömt att skriva på ett papper, så jag har i alla fall fullt legitim anledning att gå ut i dag, trots att jag är ledig.

Jag var ner till replokalen och sjöng med bandet i går. Det var precis lika skönt som det brukar vara. När jag fått rossla med stämbanden i några timmar så känns hela livet som ett lite roligare ställe. Tyvärr led vi av manfall, då ena gitarrkillen låg kvar hemma och var sjuk. Vi klarar oss på en gitarr, men det är naturligtvis inte samma sak. Inte samma sak alls. Nu tillönskar jag, och resten av bandet, honom ett snart tillfrisknande.

Jag somnade på soffan i går kväll, och vaknade följaktligen på samma ställe. Jag vaknade av reklamen på kanal 6. De gjorde reklam för nåt skitprogram som heter, tror jag i alla fall, Paradise Hotel… eller nåt i den riktningen. Det var en helt hysterisk reklam, för just innan reklamspotten klingar ut så viskar en röst, som säger: “ – Du vet att du vill se det!” Det var fantamej något av det mest skrattretande jag har hört på länge, så jag skrattade så jag höll nästan på att ramla ur soffan. Jag är verkligen inte en TV-slav, fast jag skall villigt erkänna att jag tycker om att se på bra program. Men om jag skulle upptäcka att det inte fanns några andra program än t.ex. detta Paradise Hotel, eller vad det nu hette, så lovar jag att jag hellre ser på en testbild… fast troligare är det att jag hellre stänger av TV’n och lyssnar på musik istället.

 

0Avdelare

 

Jag läste om en bra pryl i Indien. De har haft samma strul med bussrån, som vi haft här hemma i landet. Här hemma anammar man tekniken och gör det svårare för folk att åka buss, genom den så kallade SMS-biljetten. Den har ju vissa inbyggda svårigheter, som t.ex. tomma kontantkort… eller att SMS-et köas upp och inte kommer fram. Det finns också personer som inte äger mobiltelefoner… eller så är batteriet avlidet. I Indien tog de steget till lite mer handfast teknik istället.

Det delstatliga bussbolaget i den Indiska delstaten Haryana, var precis lika trötta på bussrånen, som vi här hemma. Efter att ha gnuggat sina geniknölar ett tag beslutade man att elektrifiera chaufförernas penningväskor. Så när nästa dumma småbus får för sig att stjäla stålarna så kommer han att få ungefär 250 stycken överraskande volt i handen. Hur hög ampereströmmen är uppges inte, men jag antar att de tar i tillräckligt för att tjyven skall ångra sitt tilltag i alla fall. Sådana här underbara lösningar gillar jag. Enligt nödvärnslagen så får man väl hindra att annans egendom stjäls? Jag tycker att det här är ett rykande bra exempel på just detta. Det kommer i alla fall att ryka efter att man har försökt stjäla pengarna i alla fall.

 

0Avdelare

 

I Ryssland ser de på köttproduktion, med lite andra ögon än här hemma i Sverige. Det har debatterats om djurtransporter, hur djuren slaktas och en massa saker genom åren. Oftast har det handlat om utländska köttproducenter och ofta med en framtoning om att vi är så mycket bättre i Sverige. Det var tyvärr inte så länge sedan som det framkom att vi inte är ett dugg bättre i Sverige, mot många andra länder. Det handlar om mat, och då verkar det vara okay att det fuskas en del. Och så fort det kommer fram bevis på missförhållanden så verkar första åtgärderna alltid vara att man skyller ifrån sig… fast en handfast åtgärd hellre vore på sin plats. Fusk med svensk kött har framkommit lite då och då faktiskt, men det verkar aldrig få speciellt mycket medial exponering, vad det nu beror på.

Man importerar i alla fall kött till Ryssland, från Sverige. Enligt Rysk lag så skall vissa saker se ut på ett visst sätt, i hanteringen med köttet alltså. Nu har ryska inspektörer besökt vårat felfria (OBS IRONI) land och inspekterat en rad olika köttproducerande anläggningar, som de alltså importerar kött från. Det besöket resulterade i att man drar in exporttillståndet permanent för en anläggning i Kristianstad. Ytterligare nio anläggningar får sitt tillstånd indraget tillfälligt. Det skall åtgärdas en del brister innan exporten till Ryssland får återupptas igen.

Det som spökar är att man enligt rysk lag har andra regler än här i Sverige. Enligt ryskt synsätt är våra anläggningar helt enkelt för slapphänta i sin syn på renlighet och sådana saker. Enligt Svenska Livsmedelsverket (SLV) är samtliga anläggningar godkända enligt svenska krav.

Svenska Livsmedelsverket är förövrigt samma myndighet som bestämmer att dietister och läkare skall fortsätta att rekommendera att vi skall äta enligt den så kallade tallriksmodellen, där cirka 70% av innehållet består av kolhydrater, eller omvandlas till glukos i kroppen. Denna rekommendation gäller också i råden som ges till diabetiker. Så vad SLV anser i frågan ser jag som ytterst irrelevant. De kan fortsätta att predika om nyckelhålsmärkning istället… eller någon annan uppdiktad saga. Faktum är att fler och fler börjat omvärdera nyckelhålsmärkningen och hellre kallar den för Dödskallemärkning! Tecknet skulle faktiskt kunna vara en grön stiliserad dödskalle. Enligt nyckelhålsmärkningens (Dödskallemärkningen) kritiker mår du bättre, och lever dessutom längre, ifall du låter bli att köpa de produkterna.

I vilket fall så blir det att ställa upp på de ryska reglerna och lagarna, ifall de nu vill fortsätta att exportera kött till de köttmedvetna ryssarna.

 

0Avdelare

 

Solen står som spön i backen, så det
är bara att bege sig ut nu. Jag måste få lite solsken, för D-vitaminproduktionens skull, om inte annat. Jag hoppas att du har ett minst lika fint väder, där du befinner dig. Må så gott och ha en trevlig första december.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1897

1 kommentar

    • Sandra alias Märta on 1 december, 2009 at 09:16
    • Svara

    Är stolt över din julpost!!!Visste väl att du smyggillar julen iaf pytte;)

    Så länge jag kännt dig har du varit en ”somna i soffan människa” du skulle nog kunna sälja iväg sängen, du sover väl aldrig i den iaf;)

    Hoppas du haft en superbra första december min vän!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: