Onsdag 9 december 2009

Usch vad jag börjar bli irriterad över nättidningarnas skamlösa sätt att pracka på en massa jävla reklam. I går, när jag surfade in på Aftonbladets nätupplaga, så var det nästan så det blev ett inverterad reliefavtryck på bildskärmen, för det hoppade upp en helskärmsannons, i jätteformat alltså, och som man dessutom var tvungen att klicka på ett jävla X för att stänga! Det var en annons om att de säljer kakbok med sin upplaga i morgon. Hur som helst tycker jag riktigt illa om när de gör på det här viset. Mest irriterad blev jag över att det var just Aftonbladet som stod för det här. Annars brukar det oftast vara Expressens nätupplaga som är totalt översållad av annonser som blippar, rör sig och far runt på skärmen; men den stafettpinnen har nu Aftonbladet tagit över. Så i går hoppade jag helt enkelt över att läsa Aftonbladets nötupplaga!

 

0Avdelare

 

De annars så annonsglada Expressen däremot har blivit mycket bättre och roligare att läsa på nätet. Dessutom kommer nästa del i deras bokserie med Nationalencyklopedin i dag. Bara en sådan sak är faktiskt värt att ta av sig hatten för. Så jag letade runt litegrann, för att se ifall någonting skulle fånga min örnskarpa blick. Redan nästan direkt hittade jag en intressant pryl om de nya reglerna som gäller för Försäkringskassan efter årsskiftet. Ni vet… Försäkringskassan… som faktiskt är ERAT försäkringsbolag. Jag tycker för det första att det är märkligt att de där jävlarna på F-kassan aldrig blivit utdrivna på en avreglerad marknad, där andra försäkringsbolag skulle tävla om att vinna över deras kunder. De där jävla idioterna får ju husera precis som de vill… och inte verkar det gå att vinna mot dem heller, annat än i specifika fall, som bara det är så ovanligt att det skrivs spaltmeter om det, varje gång.

Försäkringskassan skall alltså tillämpa nya regler från årsskiftet. De stackars människor som tvingas leva på sjukersättning eller aktivitetsstöd, kan få 680 kronor per dag i ersättning, som mest; före skatt! På en 22-dagars arbetsmånad skulle det ge 14 960 spänn… och med en skatt på 30 % blir det 10 472 kronor kvar att inkassera. Med den höjda egenavgiften till A-kassan så blir det alltså runt 10 000 spänn. Det skall alltså räcka till allt, under en månad! Men detta är alltså bara ifall du kvalat in att få den högsta ersättningen.

Cristina Husmark Pehrsson är socialförsäkringsminister och alltså ansvarig minister för de här reglerna. Med andra ord har hon fått stå i skottgluggen för den massiva kritik som har riktats mot regeringens nya regler för sjukskrivna. Statsråd behöver inte kontakta Försäkringskassan om de blir sjuka. De lever under helt andra regler, som statsråd. För det första har de en årsarbetstid på 365 dagar, plus en dag extra vid skottår. Det betyder att ett statsråd får ersättning för 31 dagar om månaden är så lång. De förlorar en dag i karens, och de har samma sjukersättningsprocent… alltså 80% för dag 2 – 14. Christina Husmark Pehrsson har en månadslön på 108 00 kronor per månad. Det finns inget lönetak för statsråden; de får den ersättning som grundlönen genererar, oavsett hur hög lönen är. Det ger Christina Husmark Pehrsson en sjuklön på cirka 36 000 för den första perioden. Då sjukavdraget sedan är 15 % från dag 15 till och med dag 90 så skulle de återstående 17 dagarna av sjukmånaden generera cirka 50 000 kronor. Under t.ex. januari, som är 31 dagar lång, skulle Christina Husmark Pehrsson alltså tjäna 86 000 kronor… i “s-j-u-k-e-r-s-ä-t-t-n-i-n-g” alltså!!?

Från den 91:a dagen är sjukavdraget 25%, men med en månadslön på över 100 000 kronor så kanske man klarar sig i alla fall. Statsråd har ingen gräns för hur länge de kan vara sjukskrivna, vilket sammantaget ger vid handen man börjar se sig om efter rymdskeppen, för från den här jävla världen är de inte i alla fall!

Politiker skall vara folkvalda… och ändå blir det jävligt snett då dessa höginkomsttagare skall sitta och bestämma vad som skall gälla för “den normala fattiga befolkningen”. Jag tycker att de liknar skit. Politiker, och de som röstat fram dem, lever helt enkelt inte i samma verklighet. De skulle aldrig klara av att leva på 10 000 kronor i månaden… tillfälligt kanske… men aldrig att LEVA under de förutsättningarna! Inte en chans!

 

0Avdelare

 

Det är väl en jävla tur att det händer saker där ute i världen, som gör att man kan få tillbaka en del av sin tro på att det faktiskt finns en högre makt, som vi inte kan påverka. Audrey White, bingoarbetare, fick “fel” lott, av misstag, i affären då hon handlade. Hon hade bett om en 2-punds-skraplott, men expediten tog av misstag fram en 5-punds-skraplott istället. Audrey hade redan vunnit 5 pund på en tidigare lott och bestämt sig för att göra ett nytt försök. Då expediten tog fram “fel” lott så tvekade Audrey litet… men sedan bestämde hon sig för att betala de extra tre punden som priset blev.

När hon kom hem så skrapade hon lotten, och höll på att få en chock, för hon skrapade fram en vinst som, i Svenska pengar, motsvarar ungefär 12 miljoner kronor. Hu ska hon betala av alla sina lån och köpa sig ett helt nytt växthus. Dessutom berättade hon för den brittiska sajten Guardian, att hon redan tagit hjälp från en banktjänsteman för att förvalta sina pengar på bästa sätt!

 

0Avdelare

 

Jag kommer ihåg gamla svunna tider, då jag, ibland ensam och ibland tillsammans med kompisar, kunde ägna timmar och åter timmar till att fantisera om vad vi skulle köpa ifall vi vann en ohygglig summa pengar på t.ex. Lotto. Det har gått ett gäng år sedan jag satt och drömde om sådana saker, men ändå har jag inte ändrat uppfattning särskilt mycket, om vad jag skulle köpa. Det skulle fortfarande bli ett slott med inredd musikstudio i källaren… och det skulle fortfarande bli en del snabba bilar, lätta kvinnor och en massa festande. Resten av pengarna skulle jag förmodligen bara slösa bort! Tja, det är faktiskt ett av de få nöjen som fortfarande finns kvar, att fantisera!

 

0Avdelare

 

Jag skänker en extra tanke till Jenna Ponthage och Peter Åström, i deras kamp mot Bodens Kommun, som gör livet surt för dem, efter att Jenna drabbats av en stroke. Jag skrev om denna artikel i gårdagens blogginlägg. Kommunen är ovilliga till att ge dem hjälp med assistenter, som samtidigt skulle få hjälpa till med
barnpassning. Peter har ganska krångliga arbetstider som lastbilschaufför. Socialen har föreslagit att fosterhemsplacera deras två små barn, som avlastning för att Jenna skall kunna återhämta sig. Detta enligt en artikel i gårdagens nätupplaga av aftonbladet.se.  Jag fattar helt enkelt inte hur de där myndighetspersonerna tänker när de föreslår en sådan sak?? För att Jenna skall kunna återhämta sig så bra som möjligt krävs det att hon mår så bra som möjligt psykiskt. Hur i helvete tror kommunen att hon skall kunna göra det på bästa sätt? Genom att ta deras barn??

Socialchefen har också gjort ett ganska remarkabelt uttalande om att man måste kunna kombinera sitt arbete med sin familjesituation på bästa sätt. Peter har tolkat det som att Socialchefen, indirekt, antytt att han bör säga upp sig från sitt arbete, för att kunna ta hand om barnen. Det kan ju vara en fälla i sig, för om han säger upp sig och Jenna blir sjukskriven länge… hur skall de då klara sig?? Kanske de gör ett omhändertagande på DE grunderna istället. Jag litar inte på socialtjänstemän längre än jag orkar kasta dem, och det är inte särskilt långt!!! Även om temperaturen inte är särskilt kall så verkar det kunna bli en mycket kall vinter för vissa!

– Jenna och Peter… ännu en gång… Jag tänker på er!!! Må era fienders skägg växa inåt!

 

0Avdelare

 

I dag är vi alltså redan komna till mitten av arbetsveckan, onsdagen. I den här delen av landet kommer det förmodligen att regna, hela dagen. Ändå måste jag ge mig av ut under dagen, till mitt arbete. Det är inget långt pass, och jag ska passa på att kombinera “utgången” med att samtidigt införskaffa dagens upplaga av Nationalencyklopedin; det finns en mening med allt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1932

2 kommentarer

  • Ove Lundstein on 9 december, 2009 at 06:21
  • Svara

  Om du vill läsa Aftonbladet utan störande reklam, så uppmanar jag dig att byta webbläsare till Mozilla Firefox. Denna webbläsare kan du dessutom konfigurera så att all popupreklam, onödiga flashar och annat skräp blockeras.

   • stefanblixt on 9 december, 2009 at 06:13
   • Svara

   Tack för tipset. Detta skall undersökas! 🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: