«

»

Dec
11

Fredag 11 december 2009

Jag fick ett meddelande från Jenna, om att deras ansökan till Bodens kommun, om personliga assistenter, och hjälp till familjen nu när Jenna är sjukskriven efter en hjärnblödning, blev avslagen i deras utformade begäran. Jenna och Peter försöker hitta en lösning på den uppkomna situationen. Det finns ett annat alternativ, och det är att Peter säger upp sig från sitt arbete som lastbilschaufför, men det är ju knappast ett vettigt alternativ, med tanke på hur arbetssituationen annars ser ut i vår nordliga landsända! Förövrigt skulle förmodligen Arbetsförmedlingen och A-kassan tävla om att få straffa honom hårdast för det tilltaget.

Att göra livet svårare, än det behöver vara, för människor… det är kallt, det är hårt och det är väl en ny samhällsordning som börjar skönjas under det blå styret; ett elitistiskt samhälle! De som bäst kan ta hand om sig, de skall också ha de bästa fördelarna och förutsättningarna. Om du däremot har osmakligheten att t.ex. bli sjuk och behöva hjälp från samhället, tja då visar sig samhällets fula ansikte. Dess mun är stor och full av vassa tänder, och den kommer att äta upp dem som blir beroende av den producerande och arbetsföra delen av befolkningen. Det som tidigare kallades för “välfärdssamhället”, är nog både dött och begravet.

Det våra föräldrar, och deras föräldrar, byggt upp håller nu på att plockas sönder. Vi har våra kära A-kassor, som slår undan benen på folk som hamnat i nöd och arbetslöshet. Jag läser ofta om människor som tvingas leva på allmosor från Frälsningsarmén eller Svenska Kyrkan, för att A-kassan inte brytt sig om att betala ut några pengar till dem som blivit arbetslösa. Oavsett behöver ju faktiskt alla människor i världen äta mat, och helst varje dag!

Försäkringskassorna har nästan aldrig öppet längre. Öppettiderna är knappa och i övrigt jävlas de också med vanligt folk. De vägrar sjuka ersättning för att deras egna s.k. förtroendeläkare (jag tänker inte utveckla vad jag anser om dessa förtroendeläkare… för så fula ord får man nog inte ens skriva i sin blogg) anser att läkarintyg inte är adekvata, eller t.o.m. oviktiga och falska. Nu verkar de dock bli tvingade att backa på vissa föreslagna åtgärder, men de var nyss fullt redo att tvinga ut halvdöda cancersjuka människor på en lika halvdöd arbetsmarknad. Hur skulle dessa personer då bete sig, när det inte ens finns arbete för dem som är friska, unga och utbildade. Det har gått inflation i utbildningarna, och det har bl.a. lett till att lokalvårdare ibland har treåriga högskoleutbildningar. Taxichaufförer är akademiskt bildade, men får inga andra arbeten… fast det i och för sig ofta verkar bero på ursprungsnationalitet, snarare än andra orsaker.

Allt som våra föräldrar, och deras föräldrar, byggt upp, under så lång tid, håller på att försvinna i rasande takt. Gud vet om det ens finns några pengar kvar när det är dags för mig att gå i pension. Är detta verkligen ett sådant samhälle som jag… eller du, vill bidraga till att bygga upp? Vill vi verkligen ha ett land där alla måste flytta för alla arbeten, oavsett vad det är för arbete, för att ens ha en chans att kunna bidraga till sin egen försörjning? Vill du att dina barn skall behöva byta landsända så fort de är klara med sin skolgång, och sedan bo ett par hundra mil ifrån dig? Är du beredd att flytta från din familj för ett arbete som du blir tvingad att söka, men kanske inte vill ha? Alternativt kan ju hela din familj flytta, och så kanske din äkta hälft blir arbetslös istället för dig, för ni får ju naturligtvis inte anställning, båda två. Chansen att bli lottomiljonär är faktiskt större.

Jag tror att det börjar bli jävligt dags att vi sätter oss ner och tar oss en funderare över vilket slags samhälle vi egentligen vill ha. Den regering som förlorade vid förra valet, hade sina egna grisar i säcken. Vi blev lika rövpökade av dem också, fast på andra sätt än nu bara. Vi kommer aldrig att få en regering som bara gör alla bra och rätta saker. Vi måste tyvärr ta det sura med det salta, oavsett vilka vi sätter att regera landet. Det vi måste komma fram till är vilket regeringsalternativ som kommer att göra minst skada. Visst är det obehagligt att vi inte ens kan åtnjuta lyxen att rösta fram det bästa regeringsalternativet, utan istället måste fundera över vilka som kommer att orsaka minst skada?

 

0Avdelare

 

I går kväll larmades brandkåren ut till Hallstahammar, för att släcka en brand, mitt i rondellen vid OKQ8, Västeråsvägen. Det var den stora rondelltomten, som placerats där av kommunen för andra året i rad. Som det verkar så kanske vi har fått våran egen variant av Gävles Julbock, som också brukar brinna varenda år, lika traditionsenligt som julen själv. Detta är ett tilltag så jävla lågt att det knappt finns ord att beskriva sådan här meningslös skadegörelse. Jag är beredd att gå så långt som att säga att JAG tycker att offentligt spöstraff vore ett alldeles utmärkt straff ifall de någonsin får tag i de skyldiga. Det är MINA skattepengar och min kommun, och alla medinvånare, som drabbas. Om den sattes i brand av boende i kommunen så är det antingen deras egna skattepengar, eller deras föräldrars skattepengar de skitit på!

Jag tycker att det borde vara en utmärkt idé att videoövervaka vissa väl valda platser, och sedan statuera exempel om bilderna leder till att man tar fast sådana här jävla dumhuvuden, som förstör för andra, bara för sitt eget höga nöjes skull!

 

Rondellbrand

 

0Avdelare

 

Jag är, som kanske framgått för den observante läsaren, ingen anhängare av jultraditioner. Sure, jag tycker julen kan vara mysig, som högtid, då man skall komma varandra närmare och anamma familjen, andra släktingar och vänner. Den totala hysterin som handlarna drivit upp runt detta firande, däremot, får nästan julmaten att vända i halsen! Jag har dock den oerhörda lyxen att jag kan hålla mig undan från julattributen ganska långtgående. Men det kan faktiskt inte alla.

Dennis Eliasson, ordförande på Handelsanställdas Förbund, hävdar att julmusiken faktiskt plågar de anställda. Dessa stackare som arbetar i våra butiker måste stå ut med den här musiken, dag efter dag… och då julpyntandet börjar tidigare och tidigare så blir det en del musik att stå ut med. Tänk dig själv att bli tvingad att lyssna på Gläns över sjö och strand, Jingel Bells, Nu är det jul igen, Tänd ett ljus osv osv… för kanske femtionde gången samma dag?? Att behöva stå ut med detta borde rendera i en mycket högre lön än annars.

Jag tycker att dessa butiksslavar är värd
a bättre uppskattning. De står ut med denna musikaliska misshandel av sina känsliga öron och bräckliga själar, bara för att du och jag ska få komma in och handla, och tycka att det är SÅ mysigt med lite julmusik, under de 30 minuter vi är där inne. Vi tar ju inte med oss musiken då vi går ut, utan vi lämnar den kvar hos de anställda i butiken, som sedan måste lyssna vidare, långt efter att vi sitter hemma och ser på Rapport och Aktuellt på TV’n.

Då kunderna vill ha den här musiken, gärna hela december, så kan man tyvärr inte heller göra så mycket åt det hela. Ljudvolymen är det enda man måste ge akt på, allt enligt lagarna om vår arbetsmiljö. Fan vet om inte samma lag också borde reglera hur mycket julmusik man måste stå ut med på arbetet. Det här borde absolut vara en arbetsmiljöfråga att ta upp så ofta det går!

 

0Avdelare

 

Nu är det dags att arbetsjobba en liten skvätt igen. Jag önskar dig en mycket trevlig dag, och jag hoppas att du hittar svaren till alla dina bekymmer, vad helst de än består av. Till Jenna och Peter önskar jag att änglar skall bistå dem i deras nöd! De behöver varenda ljus tanke och lyckönskan vi kan ge dem. De behöver all kraft och allt mod vi kan önska dem, i sin kamp för att bli behandlade schysst! Det vore så ytterligt bedrövligt ifall Bodens Kommun inte kan bistå dem i deras nöd, nu när de så väl behöver det. Må lyckan stå dem bi!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1948

Kommentera

%d bloggare gillar detta: