Måndag 14 december 2009

I dag är det en vecka kvar till den 21 december, dagen då allting vänder, vintersolståndet. Den 21 har vi den kortaste dagen och den längsta natten. Det är väl värt att fira på något vis, tycker du inte? Efter det blir dagarna längre. Det dröjer väl till efter trettondagen innan man märker av det, men det är själva vetskapen som spelar roll. Jag VET att det har vänt. Bara vetskapen kan få den tristaste vinter att kännas litet mer uthärdlig.

Jag har arbetsjobbat under helgen. I lördags var jag ute på lite långpromenad, i arbetet, och när vi kom tillbaka så fikade vi lite och hade mysigt. Klockan var runt tre då och det började mörkna. Det var grått och blött och trist ute. Klockan sex, då jag skulle sticka hem från jobbet, var det becksvart ute… och det hade snöat!!? Jag hade totalt missat att det kom snö, och lika glad var jag för det. Under söndagen kom det lite mer av den där vita skiten. Nåja, det är genast lite ljusare ute, och det känns i alla fall skönt; fast det känns i alla fall som att detta kommer att smälta bort ganska snabbt. Det har liksom inte blivit kallt ännu. Någon minusgrad under något dygn bara. Jaja, jag är väl ganska ambivalent inför det där med snö. Dels är det ju skönt att det blir ljusare… men lika skönt är det att vara utan skiten, mycket för att jag arbetsjobbar som personlig assistent, och då skapar snön en del extra slit och bekymmer för alla våra brukare som sitter i rullstolar, och för oss assistenter som står bakom och skjuter på.

I övrigt har det inte hänt så mycket under helgen. Den har liksom bara flutit på och försvunnit. Ja just ja, det höll jag på att glömma bort att berätta. Att helgen tyvärr kantades av en brand i kommunen. Det var vår fina jultomte, av kollosalt format, som sattes i brand och som brann upp och förstördes. Den stod mitt i en av våra rondeller, nere vid OKQ8. Som det verkar så har polisen fått in flera samstämmiga vittnesmål, som leder till en person i Västerås. Flera vittnen kunde uppge samma bilnummer på en bil, som stod alldeles bredvid brandplatsen då branden upptäcktes. Jag brukar ofta förorda både skampåle och offentligt spöstraff för sådana här typer av förbrytelser, och den åsikten backar jag inte på. Efter det tillkommer naturligtvis frågan om utmätning av ett skäligt skadestånd från den skyldige. Jag tycker inte att man skall dalta med brottslingar som ägnar sig åt meningslös skadegörelse på annans egendom. Det visade sig att den uppeldade tomtegubben kostat vår kommun över 50 000 kronor, och jag har fan aldrig sett någon sådan tomte någon annan stans. Jag är ingen traditionsanhängare till denna högtid… men jag missunnar heller inte dem som faktiskt tycker om julen. De måste självklart få ha sin julkänsla fredad!

 

0Avdelare

 

Jag letade lite i mediabruset och hittade en till sak som höll på att gå mig förbi… fast den här saken hade verkligen gått mig förbi, för jag visste inte om det förrän jag läste om det i lokalblaskans nätupplaga i går. Det hände samma natt som tomtebranden. En 31-åring sprang omkring och viftade med en kniv. Han hann med att skära en person innan han blev uppjagad och fasttagen av polisen. Han hade tydligen dessutom lyckats skära sig själv också. Han är häktad av åklagaren, misstänkt för dråpförsök, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd mot tjänsteman. Mannen är dessutom känd för polisen sedan tidigare.

Jag fattar fan inte vad det är med folk i den här kommunen. Det viftas med knivar så det står härliga till. Jag förstår inte! Ibland verkar det som att vissa personer är snabbare att ta kniven med sig, då de går ut, än mobiltelefonen. Det här håller på att urarta, och jag undrar hur många fler som ska behöva skadas, eller sätta livet till, för att någonting skall göras. Det vore ju inte direkt önskvärt ifall kommuninvånarna själva skulle börja med att ta lagen i sina egna händer, vilket faktiskt händer ibland, då folk känner att polisen inte orkar med att åstadkomma några resultat. Jag skulle inte bli direkt förvånad ifall medborgargarden skulle debutera i kommunen, men det vore inte önskvärt… i värsta fall direkt fruktansvärt!

 

0Avdelare

 

Hur tackar du din baksmälla? En del brukar sova, en del bastar och andra dricker mängder med kaffe. Sanningen är att det bästa botemedlet mot baksmälla är att dricka mindre, kvällen innan. Thomas Gould, forskare, säger till Brittiska BBC att kaffe är en av de sämsta “botemedlen”. Detta därför att koffeinet gärna får oss att känna oss mycket piggare, men vi har fortfarande exakt samma halt av alkohol kvar i blodet. Att man känner sig piggare efter kaffet kan i värsta fall leda till att man överskattar sin förmåga, t. ex. som bilförare (vilket ändå brukar hända t.o.m. med nyktra förare). Då är det stor risk att vi sätter oss i bilen, kanske lätt berusade fortfarande, men med så mycket kaffe innanför västen att vi känner oss både pigga och nyktra. En sådan bedömning av sin egen körförmåga kan leda till katastrofala följder.

Som sagt, det bästa medlet mot baksmälla är att man tar det lite lugnare kvällen innan. Alla andra mirakelkurer är bara skitsnack, och humbug. Kroppen förbränner alkoholen i sin egen takt… och i SAMMA takt, oavsett hur du beter dig! Huvudvärkstabletter tar, i bästa fall, bort huvudvärken, men de gör dig varken nyktrare eller bättre som bilförare!

 

0Avdelare

 

Kommer du ihåg Baby P? Han hette egentligen Peter Connelly, och han blev bara 17 månader gammal. Sedan blev han misshandlad och torterad till döds av sin mammas pojkvän, Steven Barker. Medhjälpare till händelserna var också Baby P’s mamma, Tracey Connelly och så en inneboende man vid namn Jason Owen. Baby P hade över 50 dokumenterade skador på sin kropp vid obduktionen, bl.a. bruten ryggrad. Detta är ett brott som skakade världen då det hände för cirka två år sedan. Steven Barker har kallats för en av världens mest hatade brottslingar.

 

Baby P - Peter Connelly

 

 

Jag kan inte på något sätt tycka synd om människor som kan göra sig skyldiga till sådana här dåd, och det är med en viss tillfredsställelse jag läste om att Steven Barker, som sitter dömd till livstids fängelse för det här brottet… och för en våldtäkt på en tvåårig flicka, själv blivit misshandlad, på Wakefieldfängelset i norra England. Det var en medfånge som fällde Steven med ett enda ordentligt slag. Steven föll till marken ef
ter slaget.

Ja, tänk va? Jag kan inte på något villkors vis tycka synd om Steven Barker. What goes around, comes around! Det här är ingen normal våldsverkare eller bara en jävla typ. Det här är en fullt utblommad sadistisk sociopat. Jag önskar honom fortsatt trevligt straff!

 

0Avdelare

 

Så, nu har jag fått ogga av mig lite och ventilerat mina åsikter nog för den här gången. I dag är det måndag, och det är första dagen av en ny och, tydligen, vit vecka. Som tidigare sagt så är det bara sju dagar kvar till det vänder, så nu kan egentligen inte ens snön sabba mitt humör. Nu hoppas jag bara att ljuset i tunneln inte är ett skenande tåg bara, för vem vet… vintern har ju egentligen bara börjat…

Jag önskar dig i alla fall en bra dag och jag hoppas att allt går dig väl, att solen lyser över din väg och att änglarna strör stjärnljus över dig. Till er alla, från mig alla… ha en UNDERBAR dag och må edra fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=1976

2 kommentarer

  • Märta alias Sandra on 14 december, 2009 at 10:28
  • Svara

  Vill citera en kär vän när det gäller sociopater som Steven Barker; kaliumspruta i nacken!!!!!! Billigt snabbt och rättvist!

   • stefanblixt on 15 december, 2009 at 01:57
   • Svara

   Tja, med tanke på vad sådana här personer själva orsakat, i form av lidande, för många andra personer, så tycker jag nog att de, i princip, har förbrukat sin egen rätt att existera!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: