Tisdag 22 december 2009

Så har det äntligen vänt då. I går var det vintersolståndet. Dygnet då vi har den kortaste dagen, och den längsta natten. Från och med nu så kommer det bara att bli ljusare och ljusare. Nu är det bara att vänta tills efter trettondagen så kommer man att kunna se att det faktiskt har blivit lite längre dagar. Just nu är det ju mörkt, nästan hela tiden. Det är inte kul; inte ens roligt faktiskt.

Gårdagen började med att jag fick sova till efter nio, innan någon brydde sig om att sabotera min morgon, genom att ringa och väcka stackars mig. Det vara bara till att kliva upp när jag ändå hade blivit så bryskt väckt. Klockan elva så ringde de från Radio Västmanland’s program “Dagens Demo”. Jag hade sagt ja till en radiointervju, och nu skulle den alltså bli av. Om du klickar på länken så öppnar den sig i ett separat fönster. När programmet börjar spela så kan du dra knappen åt höger. 8 minuter och 30 sekunder in i programmet är intervjun, och låten kommer direkt efter intervjun. Låten heter “One More Time” och är en hyllning, bl.a. till den kvinna jag då valt att leva tillsammans med för stunden. Jag är en romantisk typ, och jag gillar att skriva om kärlek. Så det så.

Efter intervjun promenerade jag över till en av mina äldsta vänner och drack lite kaffe. Det är alltid lika trevligt att träffa henne, och vi har alltid en himla massa att prata om, men det brukar ju kunna bli så med de äldsta vännerna, de man delar historia med.

Jag tog mig, sent om sider, hem igen och hann precis göra ett par telefonsamtal, innan det var dags att klä sig och, ännu en gång, bege sig ut i detta djupfrysta landskap vi nu lever i. I dag har det snuddat vid cirka tjugo minusgrader. Det är inte heller kul; inte ens roligt heller faktiskt.

Jag skulle sjunga med bandet, och dagen till ära så tappade jag upp en halvlitersflaska med vin, och så satte jag kurs mot replokalen. Där träffade jag de andra killarna i bandet, och så höll vi låda till klockan tio på kvällen. Detta musikprojekt har inget med mitt radioframträdande att göra. Länken, här ovanför, leder alltså till något som har med mitt egna musikprojekt att göra.

I replokalen skramlade vi på med rock, blues och boogie! Efter fyra timmar ansåg vi att det fick vara nog. När jag kom hem fick jag ett fikabesök och sedan var det i alla fall kväll på riktigt. När fikabesöket avtågat så blev det nästan alldeles tyst här hemma, och vore det inte för knattrandet på datortangentbordet, skulle nog tystnaden vara öronbedövande. Nu inväntar jag bara sömntåget, som ska ta mig bort till sömnriket. Det tåget är alltid lika efterlängtat vid den här tiden på dygnet.

 

0Avdelare

 

I aftonbladets nätupplaga kunde man i går läsa om hemska upplevelser, helt och hållet orsakad av Färdtjänst! De skrev om personer som kommit för sent till bröllop, folk som blir dåligt bemötta, nedsättande kommentarer från olika chaufförer osv osv. Jag brukar åka lite färdtjänst i mitt tjänsteutövande, då jag jobbar som Personlig Assistent. Men jag tycker att det hela har blivit bättre och bättre. Det var faktiskt värre tidigare. Bilarna var oftare försenade, körde oftare fel, ville oftare ha fel betalning osv osv.

Under de senaste två åren tycker jag att felkällorna blivit färre och att chaufförerna samtidigt blivit gladare och mycket mer tillmötesgående än tidigare. Detta kan i och för sig bero på flera olika saker, men en sak har faktiskt ändrats för oss här. Tidigare åkte jag nästan uteslutande till en väldigt stor stad med mina brukare. Nu har de flesta av dem blivit flyttade till ett annat rehab-centrum i en mindre kommun, och detta innebär att vi alltså oftare åker till en ort som är mycket mindre än den vi tidigare åkte till. Resultatet av detta är att vi åker med fler små åkare, som, precis som stora taxifirmor, också är knutna till “Samtrafik”, som samordnar “Färdtjänst” och “Sjukresor”. Chaufförerna från de mindre taxibolagen är jättetrevliga och man kan kanske tycka att de ofta är trevligare än de chaufförer som kommer från större orter.

Visst händer det fortfarande att taxikillarna kan komma lite sent, då och då, men inte som det var tidigare. Då var det sällan någon av “bilarna” kom i tid. Min personliga åsikt är HEJA SAMTRAFIK, FÄRDTJÄNST och SJUKRESOR! Jag tycker att ni gör ett underbart arbete; i alla fall det jag ser av det hela.

 

0Avdelare

 

De skriver också om vädret för veckan, och man säger att det kommer att komma mycket mer snö. Jag som inte ens gillar vintern. Jag förstår verkligen inte detta, därför att man, för några år sedan, kom med riktiga domedagsscenarion, där de sade att våra miljöförstöringar skulle leda till förändringar i klimatet, bland annat att vi skulle få tropiskt väder och palmer här uppe i norr, ungefär som om detta skulle vara en dålig sak?

Hur det nu har blivit så tycker jag att vintrarna verkar bli både kallare och mer snörika, än tidigare. Fan, jag som verkligen såg fram mot att få stanna i vårt underbara land, och samtidigt kunna dricka sprit ur urholkade frukter, på en varm soldränkt badstrand under julen. Tänk dig själv, att under julveckan i december, kunna ligga i den vita strandsanden och bättra på solbrännan… i Mellansverige??! Hur coolt skulle inte det vara?? Inte skulle jag lida i alla fall, ifall vädret skulle bli lite snällare här uppe.

Allt siande om det skruvade vädret handlade om den globala uppvärmningen, men det ser ut som att de flesta klimatforskares teorier inte håller längre. Vårt teoretiska tropiska klimat, med värme, palmer och en massa kröka på vita badstränder, verkar långt borta; i alla fall om man tittar ut och ser hur det nuvarande vädret ser ut.

 

0Avdelare

 

Nähäpp gott folk. Nu är det dags att hitta på något vettigt att göra av den här dagen också. Vi får väl se hur insnöat det ser ut sig och verkar. I den här regionen skulle väl huvuddelen av ovädret kunna komma oss till del, fram under ons/tors någon gång. Det innebär att alla som sysslar med att röja snö, kommer att ha ganska fullt upp under någon, eller ett par, dagar. Med lite tur kommer det i alla fall att föra med sig en hel del helg-OB för dem i alla fall.

Ha en bra dag, gott folk, och må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

P.S. Jag läste ett kul inlägg med roliga ordspråk! D.S.

 

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2029

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Märta alias Sandra on 22 december, 2009 at 01:03
  • Svara

  Jag funderar allvarligt på att emigrera till ett mycket varmt land. Dock tycker jag att det ska va snö på vintern men har tröttnat på kallt väder, att det tar en kvart att bylta på barnen och sig själv! Du som avskyr vintern mer än mig borde absolut emigrera=)

   • stefanblixt on 22 december, 2009 at 03:59
   • Svara

   Varför vill du ha snö på vintern? Vad är det för fel på att åka till Alperna för att få snöbehovet tillfredsställt i så fall? 🙂 Om jag skulle vilja ha snö, här hemma t.ex… då dekorerar jag med bommul! 🙂 Eller… tänk dig… vit bommul som ser ut som snö, under en palm på en vit badstrand i Bahamas… med urholkade frukter med sprit och små söta drinkparaplyer. Vågornas bränningar mot strandlinjen och solvarmt vatten där man kan plaska omkring för sedan soltorka medan man läser en god bok…

   Tänk dig sedan -20 grader kyla och att behöva skrapa stenhård is från en helt ihoptjälad bil, som sedan inte vill starta! 🙂

   Klart det ska vra snö på vintern, men den får gärna vara i form av gnistrande vit bommul!

   Kram på dig!

   /Stefan

  • Märta alias Sandra on 23 december, 2009 at 12:50
  • Svara

  Snön lyser upp, ungarna leker så bra i snön. Jag föredrar snö framför novembergrått väder hela vintern!
  Scenariot minus bommull du målade var helt underbart! Varför inte säger jag…jag gillar palmer;)
  God Jul min vän, vi hörs och ses! *kram*

   • stefanblixt on 24 december, 2009 at 01:38
   • Svara

   God Jul tillbaka. Hälsa alla!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: