Torsdag 24 december 2009 – GOD JUL

Det blir kanske ingen jul i år, trots allt och alla förberedelser. Jag läste det i går på aftonbladets nätupplaga. Tomten har varit på besök i Nashville, och vart han drog efter det, det vet bara han och Gud, för han flydde i en grå bil, oklart vart alltså. Detta var direkt efter att tomten rånat Sun Trust Bank i Nashville. Han klev in på banken, drog en pistol och rånade stället, rätt och slätt. Han var mycket artig och bad alla att hålla sig lugna, samt att vara tysta. Han riktade sedan vapnet mot kassörskan och bad henne, också artigt, att fylla väskan han hade givit henne, med penningar. Med kappsäcken full med pengar så drog han helt enkelt därifrån. Det som talat emot att det var tomten, var väl mest att han inte hade sina renar med sig, utan flydde stället i en grå bil. Det kan ju i och för sig bero på djurrättslagar och regler om att djur inte får arbeta i alltför stark hetta, för det var ju Nashville i alla fall.

Inne på banken, under rånet, hörde flera vittnen konversationen mellan tomten och kassörskan, och tomten uppges ha sagt att han ville ha pengarna i ett särskilt syfte, och det var att betala sina Nissar.

Detta är upprörande för alla som gillar julen, det inser jag ju naturligtvis, men jag fick samtidigt en massa vatten på min ogilla-julen-kvarn. När den främste förespråkaren för julen, mr. Jul himself, kan bete sig på det här sättet… tja, då tror jag faktiskt inte att det spelar någon roll ifall jag gillar julen eller inte. Han tjänade ju inte direkt några pluspoäng med den manövern i alla fall. Kan han ju i och för sig ha misstagit sig på utstyrseln, och istället för sin vanliga tomteluva,  råkat få med sig “rånarluvan” av misstag då han drog till jobbet den morgonen… och så tänkte han att tja… vadfaaan??! Eller???

 

Tomten1

Tomteluva eller rånarluva? Döm själva!

 

0Avdelare

 

LIDL ger sig ut i blåsvädret, ännu en gång. Det har, åtskilliga gånger, skrivits en del om det här företaget, och deras sätt att ignorera arbetstidslagar, övertidslagar  fackliga medlemskap och Gud vet allt vad det har varit. De fortsätter i alla fall i storstilad tradition att skapa rubriker, ungefär som de följde det gamla talesättet om att all publicitet är bra publicitet. Den här gången handlar det om en av deras egna anställda, eller egentligen f.d. anställd, för hon är uppsagt p.g.a. arbetsbrist.

Camilla Berg, 27, hade ofta anmärkt på att lastpallar, som varor ligger packade på då de kommer till butiken, ofta är fellastade, med de lätta paketen underst och det tunga högst upp. På så vis kan det bli jäkligt rangligt om flera pallar står ovanpå varandra. Camilla hade jobbat på LIDL i Östersund i två år då olyckan plötsligt var framme. En pall rasade och föll över henne. Hon träffades av den och föll handlöst mot golvet. Några andra anställda hjälpte henne upp på fötter igen, och hon trodde själv att det inte var så farligt, även om det gjorde ganska ont i ryggen. Morgonen efter, då hon vaknade, kunde hon inte röra benen.

På lasarettet konstaterade man att en blödning hade skapat ett högt tryck som klämde mot ryggmärgen. Trycket var så pass stort att Camilla sitter i rullstol sedan dess, oförmögen att röra sina ben. Hon är 75%-sjukskriven och fick mellanskillnadsersättning från Afa, första året. Efter det har Camilla inte fått den ersättningen.

 

CamillaLIDL

 

LIDL, å sin sida, har sagt upp henne p.g.a. arbetsbrist. (Jo, tjenare!!?) De har anmält skadan till försäkringsbolaget, som har betalat ut en ersättning under det första året. LIDL har dock blankt vägrat anmäla händelsen till Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren är skyldig, enligt Arbetsmiljölagen, att lämna en anmälan, om olyckan, enligt Arbetsmiljöverkets kriterier, anses vara allvarlig.

Att någon blivit lam måste väl förifåglarna anses vara allvarligt, eller är det jag som är petig nu? Men detta är inte allt som olyckan förde med sig för Camilla.

Camilla är ensamstående förälder. När hon förlamades ansåg hennes läkare att hon skulle kunna klara sig bra utan assistenter. Då pappan till barnen inte finns med i bilden så blev hon istället av med barnen, då hon inte klarade att ta hand om dem, i sitt tillstånd.

För tillfället bor barnen hemma hos Camilla igen, men ekonomin är svår att få ihop. Utsparkad från LIDL, som alltså inte själva betalat så mycket som en krona till Camilla trots sitt packningsslarv som direkt orsak till olyckan, sittande i rullstol… arbetslös… hur ser hennes utsikter ut??

Kanske det vore på sin plats att börja gynna Coop, ICA och de andra affärerna nu istället? Kanske skulle låta LIDL själva få känna på hur det är att vara utputtad och utfryst så här i juletider! Kanske vi alla skall sprida detta julens budskap och bojkotta LIDL hädanefter?

 

0Avdelare

 

I dag är det alltså självaste Julaftonen. Trots rånande tomtar och idiotiska affärskedjor så kanske det blir lite julefrid i alla fall. Jag hoppas verkligen det. Jag tänker fira dagen hemma hos min syster, tillsammans med resten av familjen. Det är den snörikaste julen på ett tag, så lite julkänsla borde det generera i alla fall. Jag skall arbeta ett par skvättar i dag, för sjuka människor behöver hjälp, oavsett vad det är för datum.

Kylan verkar ha vikit något. I går morse var det cirka tjuga grader varmare än ett par dagar tidigare. Dessa fluktuerande temperaturer gör mig nästan tokig, för man vet fan knappt, från dag till dag, hur man skall klä sig. Just i går hann jag bara vakna och springa ur sängen för att klä mig i rallytakt och sedan dra iväg. Jackan jag fick på mig är av ordentlig polarmodell och rejält varm. Just i går skulle jag ut och handla tillsammans med andra, som en del i tjänsten, och det blev en del spring i butiker. Det blev varmt, förjävla varmt. Men det blir så där när vädret är lika stadigt som en irriterad lavin med hormonbesvär. På bara ett par dagar hade temperaturen på morgonen stigit med nästan tjugo grader.

Nu önskar jag dig en riktigt God Jul, trots att Arne Weise inte längre är Farbror Jul i TV-rutan. Jag har faktiskt ingen aning om vem som sitter i TV och presenterar Kalle Ankas jul, och jag bryr mig heller inte om det. Kalle kan jag vara utan. D
et där hopklippta dravlet har jag tröttnat på sedan många år. Tänk er bara… “Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen… Mot Sherwoodskogen… och så fick Robin Hood sin älskade Marion till sist…“ ??? Va?? Vart kom hon ifrån?? Om man tittar på det där programmet så blir man ju knäpp. Jag hoppas att vi inte fortsätter tvinga våra barn att se skiten i alla fall. De ska inte behöva lida för att klipprummet hade personalfest den dagen man klippte ihop det där psykedeliska experimentet!

 

Må så gott och Julefrid över dig och ditt hem… men akta dig för Tomten… han är beväpnad!!!

 

God Jul

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2045

Kommentera

%d bloggare gillar detta: