«

»

Dec
27

Söndag 27 december 2009

Den kom; regerade för ett kort ögonblick, och så försvann den igen. Julen är äntligen överstånden, och lika glad är jag för det. Det var skönt med matorgien och sammankomsten, men så jobbade jag förmiddag OCH eftermiddag också. Julen blev liksom lite inklämd mellan allt annat som måste skötas. Missförstå mig inte, jag älskar att arbeta. Mitt jobb är dessutom det bästa jag haft. Tyvärr fick julen jobbet att kännas lite inklämt också, men det är i alla fall över för den här gången, och det är jag glad över. Nu stundar bara Nyårsaftonen och trettondagshelgen, och sedan är vi ute ur skogen ordentligt. Då stundar bara Påsken, och det är en högtid som jag tycker är skön, ur nästan alla aspekter, utom det som har med kristendomen att göra, för jag är inte kristen på många sätt. I och för sig så passar jag inte i något av de andra facken heller, för jag är inte muslim, jude eller någonting annat heller. Ur den aspekten tar jag traditionerna till att tjäna mer pengar, på grund av storhelgstillägget det medför, och så är det trevligt att kunna hjälpa andra. Det gör alltihopa mycket mer uthärdligt.

Dagen efter julaftonen jobbade jag också. På eftermiddagen var jag bortbjuden till en arbetskamrat. Det var mat, mat och mat! 🙂 Underbart. Hon hade gjort i ordning en massa fläskfilé och älgkött. Till det serverade hon en underbar rödvinssås och potatisgratäng med massa ost på. Faktum är att jag inte kom på att jag var hungrig igen… förrän typ klockan sju… kvällen efter! Men ska det ätas så är det väl lika bra att gå in för det med känsla och taktik.

Vädret har blivit sämre. I går var det typ nollgradigt när jag drog iväg till arbetsjobbet. Jag hade en sådan känsla i kroppen, att det skulle vräka ner en massa mer snö. När jag var på bjudningen hos min arbetskamrat så började det vräka ner en massa snö. Det blåste riktigt ordentligt också. Riktigt skitväder med andra ord. I morse, när jag, fortfarande mätt alltså, krälade ur sängen så såg jag att det hade vräkt ner typ runt fem centimeter till. Men det är ju inte oväntat.

En del sade, redan under hösten, att de var så evinnerligt trötta på allt regnande, och att de såg fram till vintern. Ja, nu får de sin beskärda del, fast i form av en massa snö istället. Nu har jag hört flera av dem beklaga sig över snön i stället, och att de nu längtar fram till våren. Kul; vad kommer de att prata om, i massor, ifall det blir en regning vår då? Just det… då kommer de att förstöra sommaren också, för jag är tämligen övertygad om att det är deras vädergnällande som upprör vädergudarna… och så får vi alla lida för deras gnällande. Fat det är klart… om man inte gnäller över vädret… vad annat kan man ondgöra sig över då? Vädret är ju det universella ämnet att gnälla över, då det faktiskt drabbar oss alla, oavsett inkomst! Jag har inkomst; och vädret drabbar även mig, så jag gnäller också när det passar mig!

 

0Avdelare

 

Som du, observante läsare, kanske ser så bloggar jag, denna gång, på fel veckodag, men det har med att göra att jag faktiskt inte hann med riktigt under julhelgen. Detta är alltså mitt sätt att reparera den skadan. Dessutom är det lite skönt också, att skriva av sig litegrann, så här i slutet av julhelgen. I dag är det ju en helt normal söndag. I morgon är det en helt vanlig vecka igen, även om det är ett helt nytt år på fredag. Hur brukar du göra…? Brukar du avge några löften inför det nya året? Brukar du lova att vara smärt, slim och smidig till badsäsongen? Kanske dags att följa det där löftet om en extra motionsrunda per vecka, eller att verkligen fimpa för gott. Själv brukade jag ge löfte om att inte sluta röka under nästa år heller. Det löftet brukade jag kunna hålla, men inte det heller fungerade i längden. Den 6 januari 2010 har jag nämligen varit rökfri i två år. I påsk, samma år, har jag varit snusfri lika länge. Faktum är att det känns helt underbart bra också. Jag har egentligen inte varit sugen, varken på cigg eller snus sedan jag lade av.

Cigaretterna gav jag upp den dag jag upptäckte att de hade höjt priset på rulltobak, från 85 kr/paket till 140 kr/paket. Jag upplyste tanten i kiosken om att jag inte tänkte köpa andelar i kiosken, men hon hävdade att priset faktiskt bara var för tobaken. Jag lämnade kiosken utan tobaksinköp. Senare, den kvällen, rullade jag min sista cigg av de sista torra flarn och strån som fanns kvar i det sista paketet. Jag rökte den under andakt och sedan lovade jag mig själv att aldrig mer betala pengar för att medvetet förgifta mig. Jag bröt alltså 2007/2008 års nyårslöfte och slutade röka, trots mitt löfte om motsatsen. Men jag har i alla fall aldrig behövt ångra det. Nu undrar jag ju bara vad jag ska ge för nyårslöfte den här gången. Vad tänker du lova?? Jag är genuint intresserad av att veta.

 

0Avdelare

 

Nu varnas det för att det kommer att bli kallare igen; mycket kallare. Enligt prognoserna kan det knäppa till och bli ner mot minus trettiostrecket. Den här vintern har varit ganska uppochner hittills. Jag vet fan inte hur jag ska klä mig längre. Det blir olika jackor varenda dag, för temperaturen fluktuerar så pass mycket. Ena dagen kan det vara minus tjugotre grader kallt. Två mognar senare har temperaturen stigit tjugo grader. Då svettas man nästan ihjäl i sin polarjacka. Det är fan inte någon bra idé att bege sig ut i det här kalla utan att först konsultera termometern i alla fall.

Nu skall det alltså bli kallare igen och enligt prognoserna så kommer lägsta temperaturen att kunna bli runt fem grader kallare per dag i flera dagar framåt. På onsdag morgon kan det bli så kallt som minus tjugosex grader. Då gäller det i alla fall att se till att bilarna fungerar och att undvika att krocka, för en bil som stannar kommer att kylas ner ganska snabbt. Så, för Guds skull, var rädda om er där ute; speciellt ni som är på väg hem efter julen. Tag det lugnt, för det är bättre att vara sent hem, än att inte komma fram alls! Du vet dessutom att jag har rätt i det!

 

0Avdelare

 

Hur tänker ni fira nyår förresten? Själv arbetsjobbar jag till ganska sent den kvällen. Efter det kommer jag eventuellt att sticka över till en arbetskamrat, men vi får se. Det beror faktiskt lite på temperaturerna också. Det är inget roligt att stolpa omkring på nattakröken, på väg hem sen, om temperaturen kryper ner runt minus trettio grader. Även om jag har en bra polarjacka så hjälper den inte mot kylan mot t.ex. händer, ben och huvud. Ja, jag vet att jag är en jävla gnällspik, men det tar jag som en komplimang! Jag har blivit gammal nog att faktiskt få gnälla lite nu!

Hur som helst önskar jag dig en bra söndag och sedan en bra öppning på nästa vecka; den sista för året. Var rädd om dig och tag det lugnt
. I den här kylan är det lättare att man gör sig illa. Så tag hand om dig.

Må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2054

2 kommentarer

2 pingar

 1. Snigel säger:

  Jag ger inga nyårslöften sedan många år tillbaka. Däremot kan jag ibland ha visioner om vad jag kan tänkas göra för att förbättra mitt liv under det kommande året, men det behöver inte ha med årsskiftet att göra. Sådana idéer kan jag få när som helst under året. Varför begränsa sig?

  1. stefanblixt säger:

   Ja, det är sant. Varför begränsa sig? Jag tror att du har ett bra tänk, förövrigt, om det där med visioner. Då ser man inte till detaljer, så som att bara sluta röka eller bara sluta snusa, utan mer till en helhet? Jag gillar det sättet att tänka. Det gäller alltså att sträva efter en komplett bild av hur man vill att det skall bli?

   /Stefan

 1. Måndag 27 december 2009 « Stefan's Tankegryta! säger:

  […] fick detta som kommentar på inlägget om nyårslöften i går: Jag ger inga nyårslöften sedan många år tillbaka. Däremot kan jag ibland ha visioner om vad jag kan tänkas göra för […]

 2. Måndag 27 december 2009 « Stefan's Tankegryta! säger:

  […] fick detta som kommentar på inlägget om nyårslöften i går: Jag ger inga nyårslöften sedan många år tillbaka. Däremot kan jag ibland ha visioner om vad jag kan tänkas göra för […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: