Onsdag 30 december 2009

Det är kallt. Det är faktiskt skitkallt. Just nu när jag tittar ut på termometern säger den att det är 22 grader, kallt alltså. Det är faktiskt skitkallt. Nu undrar jag, precis som i går, vart den där utlovade globala uppvärmningen tagit vägen. Jaja, inte mycket jag kan göra åt saken, annat än att kanske skriva en värmande rad, eller två.

Året är snart slut. Och lika bra är det, för det är dags att kasta bort det gamla döende och träda in i ett nytt år. Det gamla var bra. Nu ska det nya bli bättre. Det är i alla fall min filosofi. Jag trodde länge att jag inte hade några bra nyårslöften att ge, ända tills en klok flicka upplyste mig om att det faktiskt är bättre att ha en vision man försöker uppfylla. Jag vet inte hur det kommer att fungera, men jag har visioner för det kommande året.

En av mina visioner är att jag ska avancera framåt som musiker med mitt eget musikprojekt, The Flash Project. Den andra visionen är att komma framåt med bandet jag sjunger med. Det finns ingen anledning att fega. “Fega” är för fegisar! Sätter jag en vision för ögonen så öppnar sig en hel värld med alla saker jag måste ändra på och saker jag måste sträva efter, för att visionen skall kunna gå i uppfyllelse. Det är dock inte ett krav att det hela skall kunna genomföras just under 2010. Det är i alla fall inte målet som är viktigt. Målet är bara själva slutet på visionen. Vägen dit är själva resan. Målet är uppfyllelsen. Resan är äventyret! Och vad vore väl en upplevelse utan äventyr?

 

0Avdelare

 

Det var några dagar sedan jag undersökte nyhetsflödet, så jag tänkte passa på att ta pulsen på omvärlden. Jag läste om en rolig pryl. Rena pippin faktiskt, för det handlar om en fågel. Det handlar om fotbollssnubben Wayne Rooney och hans hustru Coleen. De har ganska nyligen fått ett barn; en pojke. Gossebarnet är döpt till Kai Wayne Rooney. I anslutning till förlossningen blev paret inbjudna till Coleens föräldrar, Tony och Colette McLoughlin. De stannade i några veckor.

I huset fanns en papegoja, och som en liten krydda på moset bestämde sig Wayne och Coleen för att försöka lära fågeln att uttala deras barns fullständiga namn, alltså Kai Wayne Rooney. Fågeln fattade genast galloppen och började genast härmas. Till en början tyckte alla att det var jättesött och gulligt med den snackande pippin. Tyvärr har den aldrig gett sig efter det, utan skriker barnets namn hela dagarna, och har också gjort så i snart två månader nu. Fotbollssnubbens svärföräldrar uppges vara mer än lovligt trötta på den lilla skrikande fjäderbollen, som alltså fortfarande skriker barnets namn, med sin gällaste och mest genomträngande röst.

Jag vet inte hur bra minne du har för reklamfilmer och sådana saker, men en sak kommer i alla fall jag ihåg… 🙂 Klicka här och tag reda på vad jag menar. Det handlar om förnamnet på lillkillen i artikeln… men i ett tidigare sammanhang… 🙂

 

0Avdelare

 

Nu svämmar tidningarna åter över med rubriker som direkt relaterar trafikolyckor till det rådande väglaget. Jag fattar inte. Jag börjar bli så jävla trött på den där “det-är-halkans-fel-attityden”. När ska folk egentligen fatta att det inte går att köra lika snabbt på vintern, som på sommaren. Vi är mitt i en jävla vargavinter och folk kör som galna, kör åt helvete och sedan skyller allt på väglaget. Med den rådande olycksstatistiken kan man lätt konstatera att ganska många av alla bilister där ute, faktiskt inte borde fått sitt körkort från början.

Så fort det sker en trafikolycka så beror det nästan uteslutande på farten. Om det är en väg med 120 km/h som gräns så tycker många att de inte kört för fort ens om de orsakat en olycka i 115 km/h; inte ens om det snöade, var skithalt och det blåste orkanvindar! Och med en sådan inställning så är det rätt åt dem ifall de kör åt skogen; i alla fall om det är en singelolycka. Bilen är ett dödligt vapen och jag är bara glad då jag läser om de olyckor där förarna inte lyckades blanda in oskyldiga i sitt mordförsök.

Om någon skuttar omkring med en pistol och viftar med den bland folk, t.o.m. med bara en patron i magasinet, så tycker nog de flesta att den galningen skall spärras in. Om någon däremot sätter sig bakom ratten i en bil, som potentiellt är mycket mycket farligare än en pistol, och sedan felar att bedöma hastighet, körförmåga, väglag och ljusförhållanden… eller, för all del, årstid… tja, då är de flesta bara glada ifall han/hon lyckas ta sig hem utan att krocka. Jaja, jag behöver inte fortsätta tjata. Jag antar att min inställning är ganska klar i alla fall. Många s.k. bilförare borde skaka galler för mord eller mordförsök! Så tycker jag i alla fall!

 

0Avdelare

 

Nu är det rena rea-cirkusen där ute i landet, och folk blir förmodligen ganska lurade. Jag läste om en av elektronikjättarna som kritiseras hårt för sin reklamkampanj. Det har nämligen visat sig att de höjde priserna på sina TV-apparater den 12 december. Nu går de ut i jättelika reklamkampanjer och påstår sig rea ut sina TV-apparater till särskilt låga priser. I värsta fall kan manövern t.o.m. ge vid hand att du betalar ett högre pris än TV-fan kostade från början, för i vissa fall misstänks reapriset vara en lägre prissänkning än beloppet TV’n ökade med den 12 december.

Tyvärr fungerar alla stora skyltar med luddiga löften om procent och låga priser. Om alla stormarknader nu är så jävla intresserade av att fylla mitt hem med deras produkter… varför ger de inte bort det till mig i så fall? Så fort det finns en prislapp med i bilden så handlar det om att de bara vill ha mina pengar. Ingenting annat!

En annan sak de tjänar jättelika pengar på är deras försäkringar, som de vill pracka på alla kunder. Men faktum är att konsumentköplagen och din vanliga hemförsäkring ger mig ett fullgott skydd. Elektronikjättarnas försäkringar är ofta mer fyllda av en massa “If’s and Don’ts” än din vanliga hemförsäkring. De (de överglada försäljarna med svarta byxor, vit skjorta, Stomatol-leende och den förtroliga sänkta rösten alltså) brukar säga att jag får ett bra skydd mot tillverkningsfel och annat dravel; men sådant reglerar konsumentköplagen också, och den är gratis!

Nej, vad mig anbelangar så får de gärna köra upp sina skitförsäkringar, dit där solen inte lyser!

 

0Avdelare

 

Nu är det dags att njuta av denna dag. Det är kallt så in i fåglarna, så jag tänker faktiskt nöja mig med att sitta här, innanför mitt fönster, och titta ut på alla som går omkring och fryser. I och för sig måste jag lämna in tidsredovisningarna till kontoret i dag, men det är en smal sak på kanske tjugo minuter! Det kan jag nog stå ut med!

Ha en bra dag allihopa! Var rädda om dig och låt dig inte frestas att köra för snabbt då du sitter i bilen. Om det är tufft att köra snabbt i det här väglaget så är det alltså tufft att riskera att bli död! Dumt, idiotiskt och onödigt. Det är den som “kommer fram” som skrattar högst!

 

/Stefan, liksom!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2073

2 kommentarer

  • Susanne Svensson on 30 december, 2009 at 07:14
  • Svara

  Ja Du, Stefan! Din tankegryta är intressant som alltid, börjar bli mer o mer intresserad och du verkar vara såå klok och sätter oftast fingret på problem som också gör mig oxtokig, såsom bildårarna…blir helt galen!

  Har också för vana att aldrig lämna några nyårslöften (har tyckt att det bara verkar fånigt!) men en vision, eller vad vi nu skall kalla det har jag fått inspiration till utav dig.

  Har läst en del på din blogg om LCHF….låter så bra och helt självklart. Känner att jag nog måste göra nåt åt min hälsa 2010. Har ju alltid värk mm, sen övervikt på det.

  Kör du efter LCHF själv?

  Vill önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR och lycka till med musiken och visionerna 😉

  Kram/Susanne

   • stefanblixt on 31 december, 2009 at 06:24
   • Svara

   Hej Susanne

   Jag har själv fått inspiration till det där med ”vision istället för löfte” av författaren till bloggen http://snigelland.se/

   LCHF är faktiskt ett riktigt spännande sätt att käka och fixa med maten. Det avgörande brukar vara att hela familjen deltar, för om man skall göra det på egen hand så blir det oftast för kladdigt att alltid behöva hålla på med dubbla maträtter och sånt. Mycket opraktiskt, och dessutom fördyrande av matkontot. Jag har ett par schyssta böcker jag kan dela med mig av, ifall du är intresserad. Det finns en hel del litteratur i ämnet som är både enkelt och beskrivande.

   Gott Nytt År – Hälsa omkring dig!

   Kram!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: