«

»

dec
31

Torsdag 31 december – Nyårsafton

Sista skälvande dagen på året. I morgon är det ett helt nytt och fräscht år; ett hittills oanvänt och oprövat år. Det känns lite fräscht att tänka så. Har du lyckats summera ditt år och avgjort om du tycker att du klarade av 2009 på ett bra eller dåligt sätt? Själv tycker jag att 2009 var bra, men det hindrar inte att 2010 kommer att bli ännu bättre. Det gångna året är ett av de första i mitt liv då jag faktiskt låtit mig själv vara min första prioritet, näst min son. Han är alltid nummer 1, the big enchilada, The Top Dog!

Jag har nästan alltid låtit andra vara de ledande stjärnorna i mitt liv, inte minst kvinnorna som passerat genom “manegen”. Ofta har jag upplevt det som att jag levt självuppoffrande och lagt min egen person åt sidan. Nu har ålder, och en större medvetenhet om min person, lett mig i en annan riktning de senaste åren. Jag har lagt mitt krut på annat nu. Jag har helt enkelt slutat upp att vara självuppoffrande, och njuter mer i fulla drag av att vara bäst i mitt eget liv. Detta är en av mina visioner för mitt liv under 2010 också; att helt enkelt se till att njuta av att vara den person jag egentligen är. Jag är färdig med att göra om mig, för att eventuellt passa någon annan. Jag fyller ut mina skor fullt ut nu och jag ursäktar mig inte längre.

Äntligen talar jag med hög och klar stämma, och jag är mycket noga med att säga ja till sådant jag gillar, men samtidigt också nej till sådant jag faktiskt inte vill göra. Det har i och för sig tagit dryga 44 år att komma fram till den mognaden, men bättre sent än aldrig. Nu är det ålder som gäller före skönhet.

 

0Avdelare

 

De sista skälvande dagarna av ett år, är ett perfekt tillfälle att värdera sitt liv, för att se om man måste ändra på något; kanske byta vision. Jag brukar göra som så att jag sätter mig ner och funderar utifrån att den 31:a december skulle vara min sista dag i livet, och att det var dags att se över ifall jag är nöjd med det jag åstadkommit eller inte. Genom att, i alla fall de sista åren, sätta mig själv i fokus, så har jag blivit mer och mer nöjd med det liv jag levt. Jag har inte så många, eller speciellt höga, krav på vad jag MÅSTE göra, för att jag ska vara nöjd. Men att leva självutplånande och självuppoffrande är inte något bra sätt att värna om sitt eget bästa. Så är det bara.

Så när jag nu knyter ihop säcken med resterna av 2009 så inser jag till fullo att jag tycker att jag förvaltat året relativt klokt. Jag har sett till mitt eget bästa och jag har gjort en hel massa saker för mitt eget höga nöjes skull. Tidigare tyckte jag mest att jag vaknade på morgnarna, arbeta på dagen, tittade på TV för att sedan sova på natten… och sedan göra om de momenten typ sju dagar i veckan. Det var ett liv, men ett mycket tomt sådant.

 

0Avdelare

 

Att se till sitt eget bästa är inte så egoistiskt som det låter i förstone. Att t.ex. vara så bra vän, man över huvud taget kan, är en bra investering för sin egen del. Det är också att “ge till någon annan”. Och ju mer man ger, desto mer kommer det tillbaka. Jag har aldrig sett det som att man “ger och tar”; för jag brukar säga att man “ger och får”; om det inte är på frivillig basis så är det heller ingen vänskap. Man får aldrig uppleva sig som tvingad. Så fort en vän försöker tvinga in en i ett hörn så är vänskapen egentligen redan över. Jag har gjort mina egna misstag under åren, så jag vet hur det kan bli.

 

0Avdelare

 

Jag har kommit en liten bit på vägen, med mitt eget utövande av min musik. Jag har, under året, medverkat i två radiointervjuer i programmet Dagens Demo i Radio Västmanland. De har spelat fem stycken av mina låtar också. Detta är mitt eget musikprojekt, där jag dels skrivit allt material själv, men också programmerat trummor och bas… spelar alla gitarrer, sjunger och har lagt alla körer själv. Det är bara jag! Nu är det dags att göra en The Flash Project Vol. 2. Vi får se hur det går; jag har vissa planer på att skriva för fler musiker den här gången och göra det till en “with friends-platta”, där jag tar med olika musiker på olika låtar. Det kan bli en kul pryl. Det är i alla fall en av visionerna för det kommande året; att fortsätta med min egen musik; och att nyskriva för en ny CD.

Den andra visionen för 2010 är att kliva upp på en scen med det andra bandet; bandet där jag bara sjunger, och spelar tamburin, alltså. Vi håller på och harvar i replokalen, och det låter kanske inte alltid så bra som man skulle önska. Jag tror, och de andra i bandet också, att det beror på att vi inte har några mål just nu, som t.ex. att kunna kliva upp på en scen med kort varsel. Vi behöver ett mål för att skärpa oss ordentligt. Men skaffar vi oss bara ett sådant typ av mål så tror jag att vi fixar det utan bekymmer, för i våra ljusare stunder låter det faktiskt riktigt riktigt bra när vi drar upp volymen och låter sinnena flöda.

 

0Avdelare

 

Jag har nu beskrivit tre av mina visioner för det kommande året; en för min personliga utveckling och två rörande min musik. Hur skulle du själv vilja göra? Kommer du att avge något nyårslöfte, eller ska du kanske, precis som jag, våga dig på att följa en bredare vision om hur ditt liv skall gestalta sig under året? Hur skulle en sådan vision se ut? För dig alltså? Berätta gärna för både mig och resten av läsarna. Kanske kan vi inspirera varandra, så som jag själv blev inspirerad till det här med visionerna, av författaren till den här bloggen. Och varför inte egentligen… vi har, kanske alltför många gånger, givit mer eller mindre relevanta, och ofta ganska själviska, löften om bl.a. mat, kroppsform och rökning, varenda nyårsafton. Att istället lova sig själv en bredare hållningsväg till en mer hållbar framtid… tja, om inte annat så kan det inte gärna ge sämre resultat än de gamla nyårslöftena. Jag vågar prova i alla fall.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt bra Nyårsafton. Tag det lugnt i trafiken och drick inte så mycket att du inte kommer ihåg dina nyårsvisioner. Själv tänker jag ta det lugnt. Vi ses igen nästa år; faktiskt redan i morgon, för jag tar inte ledigt från skrivandet förrän på söndag.

Tänd ett ljus i kväll, för alla du saknar, levande personer eller de som redan rest vidare…

 

Gott Nytt År!

 

Jag önskar dig en God fortsättning

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2106

Kommentera

%d bloggare gillar detta: