Fredag 1 januari 2010

God fortsättning på er allihop! Jag har suttit och läst lite planlöst i olika artiklar i några nätupplagor av dagstidningar. De skriver så roliga saker i en del tidningar. Jag vet inte hur man ska tackla alla dumheter ibland. I Aftonbladet skriver man så initierat om hur man ska undvika att drabbas av alltför svår baksmälla. Tja, jag vet inte hur man skall tolka det egentligen. Dels skriver de att man inte ska dricka för starkt färgade drycker, varken färgad sprit eller alltför färgat groggvirke. Man skall dessutom äta tomater och bananer för mineralhalternas skull. Vidare ska du varva krökandet med vatten, som inte får vara kolsyrat, då detta kan ge upphov till motsatt effekt. Du ska dricka ordentligt innan du går och lägger dig, oklart vad man ska dricka då, för det framgår inte av artikeln. Vidare är det små mängder alkohol som gäller och absolut i samband med intag av mat.

Med ovanstående information i minnet… hur fan skall allt detta kunna fungera? När man väl fått “ett par knappar innanför västen” så skiter man ju blanka högaktligen i vilket, för då är det jakten efter det totala ruset som tar över. En annan sak är ju att med så små rekommenderade mängder alkohol, i samband med all mat, bananer och tomater… fan då skulle jag kräkas tarmarna ur mig, och jag skulle inte hinna bli full heller, och i det fallet vete fan om jag inte föredrar baksmällan i alla fall.

Nu ska jag berätta hur man EGENTLIGEN undviker baksmällan: Man undviker att bli full! It’s as simple as that! Varken mer eller mindre. För det vet ju alla belevade människor att man aldrig på förhand  kan veta hur man kommer att må i morgon. I bland kan man bli plättfull och ändå må hyfsat dagen efter. Andra gånger kan man bli lite glad i mössan bara; och sedan vakna med en baksmälla större än Halland. Nej, att skippa krökandet är egentligen det enda sättet att undvika att må pissigt dagen efter. Men å andra sidan så hör en bra baksmälla till, efter en schysst plättfylla. Ingen har dött av själva baksmällan, vad jag vet i alla fall.

Men som sagt. Om du vill hantera situationen, och undvika baksmällan… undvik fyllan. Det är det enda fungerande receptet.

 

0Avdelare

 

Körde rattfull – med 7 promille – så står det i en artikel i Aftonbladets nätupplaga. Med en sådan törst kan det i och för sig vara svårt att undvika en ordentlig baksmälla. Det handlar om 45-åriga Marguerite Engle som hittades däckad över ratten i en stulen bil – med 7,08 promille alkohol i blodet. Det är ett “all time high” i South Dakota. Egentligen finns det väl bara ett enda sätt att klara av sådana promillehalter utan att direkt ta skada av det, eller t.o.m. bli andningsförlamad och dö, och det är att helt enkelt supa sönder sig; att vänja kroppen vid höga halter av alkohol. Tidigare låg High Score, i South Dakota, på fjösiga 5,6 promille. Nu är detta rekord alltså tangerat och passerat, med råge.

Marguerite skulle inställt sig i rätten den 15 december för sin totala rattfylla, men hon dök aldrig upp till domstolsförhandlingarna. Polisen har dock hittat henne för några dagar sedan. Hon blev tagen i en annan stulen bil; även denna gång var hon berusad.

Man kan verkligen förfasas över sådana här saker, men vi är inte ett skit bättre i Sverige. För några år sedan läste jag lite statistik över hur många man räknar med, som kör påverkade i trafiken, här i landet alltså. Då skrev man att ungefär var tionde bilist är påverkad av alkohol; kanske inte fulla, men i alla fall påverkade. Om man sedan räknar med alla som tar andra former av droger och receptbelagda tabletter som i någon mån kan vara omdömespåverkande så är ungefär var sjunde bilist, du möter på en landsväg, påverkad av någonting som påverkar dennes omdöme. Om man sedan lägger till vinter, kyla och snö i den ekvationen så är det kanske inte så jävla märkligt att man läser om så pass många bilolyckor som vi gör. Hårdhandskar! Jag säger bara det… Hårdhandskar!!!

 

0Avdelare

Hur går det förresten med din spikmatta, för en sådan köpte du väl under det förra året? Själv köpte jag en under semestern, men jag hann inte använda den så många gånger. Jag hade en egenhet att somna på den varenda gång, och det var inte skönt att vakna upp efter ett par timmar och upptäcka att spikmattan fastnat på ryggen. Sedan lånade jag ut den till min syster ett tag, som provade den några gånger, och sedan har den hamnat hemma hos morsan. Där har den blivit flitigt utnyttjad, för morsan verkar också tycka att den är oerhört skön att använda. Nu står jag i valet och kvalet här, ifall jag ska återta min redan köpta och betalade spikmatta, eller om jag kanske ska köpa mig en ny sådan, till mig själv alltså. Jag kan säga, för min egen del, att den var oerhört skön att ligga på, men jag har alltså ingen omfattande erfarenhet; jag har ju inte hunnit skaffa mig någon empirisk kunskap om den än.

Men det är klart, jag älskar ju min mamma och vill henne gott i alla lägen. Det är klart att jag köper mig en ny spikmatta, om det inte hinner komma någon alldeles ny fluga förstås, som man inte heller kan vara utan alltså. Fältet är ju öppet och man vet ju inte riktigt vad man saknar, förrän någon talar om det för en alltså.

 

0Avdelare

 

Nu får vi se vad det nya året kommer att tillföra oss stackars små invånare i det här lilla smala landet. Förra året fick vi massvaccinera oss mot en influensa som aldrig riktigt verkade drabba oss. Nu har vi dragits med svininfluensa, fågelinfluensa, galna ko-sjukan och så vidare, som om det på något vis skulle vara djurens fel. Vi har lärt oss i en bred allmänhet att “sprita” oss, vilket var ett begrepp som egentligen bara fanns i sjukvården tidigare.

Vidare har man tjatat ihjäl varenda normal tidningsläsare med alla sanningar och osanningar om vår kost, ungefär som om naturligt fett och naturliga råvaror skulle vara farliga för oss? Fan evolutionen har väl inte fört fram människan genom att förse oss med naturliga lightprodukter och industriellt framställt fett? Vi har väl aldrig tidigare vräkt i oss varken skitdåligt fett eller fejksocker från laboratorier?

En av mina visioner för 2010 är att söka mig till så naturliga råvaror som möjligt, och samtidigt undvika så mycket industriellt framställda varor som möjligt. Margarin, är en sådan där produkt som aldrig någonsin borde få komma över läpparna på en människa. Margarin är mycket bättre till att impregnera skor med! Om du vill veta mer om hur margarin tillverkas så kan du klicka – här.

 

Kära kära läsare. Jag önskar dig allt gott, denna
2010 års första stapplande dag! Var rädd om din baksmälla, ifall du nu har lyckats skaffa dig en sådan.

 

God Fortsättning, önskar:

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2114

Kommentera

%d bloggare gillar detta: