Tisdag 5 januari 2010

TV3 har satt ribban för hur mycket jag kommer att titta på den kanalen hädanefter. Man har skrivit drömkontrakt med Anna Anka och accepterat att ge henne ett drömgage för hennes fortsatta medverkan i kanalen. 300 000 dollar eller 2,1 miljoner kronor! För sådana pengar kan jag också tänka mig att skämma ut mig i TV och sitta och bete mig illa. Av någon anledning så har ankan dragit tittare till kanalen, vilket får mig att undra över hur det egentligen står till med skaran av TV-tittare. Själv råkade jag se ankan en gång, typ 2 minuter så där. Jag satt med slappt öppen mun och trodde att jag fastnat i en mardröm. När chocken väl släppte så bytte jag kanal, och har därefter skytt TV’n som pesten, så fort ankan varit där. Nu talar jag för mig själv här, men den där utmärglade, sönderblekta ankan, som sitter i TV och gnäller, bitchar och sprider ointelligent skit… och dessutom får hutlöst betalt för att göra så… Nej, jag har verkligen fått anledning att göra bruk av fjärrkontrollens kanalväljare, för sånt skit vill jag inte se på min TV i alla fall.

Jag läste om tre andra personer, som också fått bra betalt för sin medverkan i TV. Det var Mat-Tina Nordström, Kristian Luuk och Fredrik Skavlan. Att de personerna fått bra betalt har jag inga bekymmer med, för ankan skulle aldrig klara av deras arbete, inte ens om hon kunde läsa innantill. Nej, TV3 har sjunkit som ett stjärnfall från min TV-himmel i alla fall. Att andra sitter och tittar på ankan, av obskyr anledning, och sedan klagar på hur hemsk hon är; för att sedan titta på nästa ankaprogram igen och sedan återigen upprepa hur kass hon är… Tja, gratulerar. Det är de tittarna som just betalat hennes fina lön!

 

0Avdelare2

 

Haha, jag såg världens roligaste pryl på Aftonbladets nätupplaga. Det kommer från England, och en by som heter Dunchurch. Byns största välgörare hette Lord John Scott, och man har t.o.m. rest en staty över deras hjälte, lite ståtligt så där.

 

LordJohnScottA

 

Det är ju en ganska ståtlig staty, väl värd sitt namn. Tänk om man någon gång skulle få något liknande rest över sig, den dagen man är borta. Nåja, under Nyårsfirandet så var det några skojare som ändrade lite på statyns utseende. Man hade dessutom gjort det ordentligt, och snyggt i mitt tycke. Jag gillar practical jokes, i alla fall så länge inte någon lider skada av tilltaget. I just detta fall var det faktiskt ett riktigt snyggt practical joke.

 

LordJohnScottB

 

Ni ser ju själva. De har fått en alldeles egen Homer Simpson som staty i staden. Det är dessutom riktigt påkostat gjort, för hela maskeringen besår av en Homer-svepning, som alltså ändrade utseendet på hela… staden. Nu kan de ju faktiskt göra staden ännu mer känd genom att helt enkelt börja tillverka munkar, som ju är en av Homers absoluta favoriter här i livet. Som man ser på bilden så är det bara en tygsvepning man draperat statyn med, så med ett par enkla ryck så kan man alltså återställa statyn till dess normala skick i ett nafs. Sådana här practical jokes tycker jag är jätteroliga!

 

0Avdelare2

 

Man ska inte kasta sten i glashus, brukar det ju heta, men den här gången verkar Kriminalvårdens Idrottsförening gjort just detta. Den 18 december, förra året alltså, hade de sin sedvanliga julfest för personalen. Man tog tydligen i ganska ordentligt, för det hade gått hett till. Någon hade blivit avhyst på grund av fylla och någon hade tydligen tackat krögaren för maten, genom att ta strypgrepp på honom. De hade inkommit flera telefonsamtal om festen, då den också varit ganska högljudd.

Kriminalvårdens regionchef Svante Lundqvist tycker att festandet är oacceptabelt och har tagit beslut om en internutredning. “ – I vårt arbete som kriminalvårdare jobbar vi med människor som har missbruksproblem, bland annat med alkohol. Då är det självklart att kriminalvården måste gå före med gott exempel”, säger han till Tidningen Ångermanland.

Ja, vad ska man egentligen säga om det här då? Naturligtvis brukar ju t.o.m. julfestande kunna generera en hel del händelser man pratar om länge efteråt. Kruxet är ju bara att detta handlar om representanter för statens kriminalvårdande grenar, som alltså vårdar personer som satt sig illa till i livet, ofta genom missbruk av t.ex. alkohol. Att detta medel sedan flödar friskt på deras fester, ja det rimmar väl kanske lite illa. En annan sak som kan sticka i ögonen är väl att det handlar om bruket av våra skattedollar. För jag tror inte för ett ögonblick att festande bekostades av fyllekallarna själva.

 

0Avdelare2

 

I Danmark tjyvas det friskt, tydligen. Härom kvällen slank en man in i en affär för ett par snabba inköp. Detta hände i centrala Köpenhamn. Då han kom ut från affären upptäckte han att hans cykel, en så kallad Christianiacykel med ett flak framtill, var stulen. På det presenningstäcka flaket hade han lämnat sina tre, sovande, barn. Åldern på barnen är 1, 4 och 7 år. Han fick panik och ringde polisen, som satte in alla tillgängliga resurser. Alla polispatruller meddelades att, tillsammans med busschaufförer, taxiförare och så vidare, leta efter cykeln.

 

Christianiacykel

Christianiacykel

 

Tjyven, en hemlös 39-åring, upptäckte sin prekära situation efter en stunds cyklande. Han hade ju inte bara fått tag på en schysst cykel. Han hade ju dessutom plötsligt tre ungar på halsen. Han gömde cykeln i en källare och lyckades sedan fråga ut de yrvakna ungarna om vart de hörde hemma, och så promenerade han dit och lämnade barnen till deras granne. Grannen, i sin tur, ringde genast polisen och tjyven kunde ganska snart gripas.

Barnen uppgavs må bra och de berättade att de dessutom hade fått en fin rundtur av den cyklande tjyven. Det stod inget om det i artikeln, men jag ant
ar att även cykeln kommit till rätta.

Ja, det kan verkligen bli tokigt ibland. Jag antar att tjyven kommer att akta sig för den här sortens cyklar i fortsättningen. Man kan ju råka få lite mer än man strävade efter, så att säga. Jag tror också, eller hoppas i alla fall, att barnens pappa inte lämnar dem på det där viset igen. Nu blev ju den här historien lite komisk, nästan som något man kunnat se i en komedi på bio, men hade lika gärna slutat i en fruktansvärd tragedi. Man måste verkligen verkligen tänka sig för.

 

0Avdelare2

 

Nu ska jag ta itu med denna dag. Jag ska bl.a. iväg till Åsby Hem & Trädgård och fika med en god vän. Hoppas att er dag blir lika trevlig, som jag vet att min kommer att bli. Tag hand om vädret och må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2153

Kommentera

%d bloggare gillar detta: