Lördag 9 januari 2010

Jag tror att jag blir straffad faktiskt, jo… jag tror det, faktiskt. Jag såg i någon tidning att Norra Sverige kommer att få det lite varmare om någon dag. Underbart, tänkte jag samtidigt som jag läste vidare, om att det kommer att bli varmare, även i den andra änden av landet. Jag hummade glatt och läste vidare. Jag stelnade till plötsligt, klart märkbart alltså, då mina ögon gjorde en perfekt fempunktslandning på orden som beskrev att kylan i Mellansverige, där jag alltså sitter och fryser, däremot kommer att bestå ett tag till. Det blev ett sådant där tillfälle, då jag tyckte att tiden liksom frös till (ja, jag använde ordet “frös” med flit) och någonstans i fjärran hördes en glasservis krascha mot ett stengolv. Jag insåg snabbt att det kraschande ljud, jag just upplevt, faktiskt var mina egna förhoppningar, om en normal vinter, som landade i en snödriva och gick sönder.

Hålögd sitter jag därför här vid datorn och skriver nu. Jag tror att jag tappade leendet när jag läste om det där med kylan i Mellansverige. Fast det är klart; leendet kan ju ha frusit till is och sedan brutits av och lossnat från ansiktet; man vet ju aldrig. Det är faktiskt lite hånande att solen står som spön i backen om dagarna. För den värmer inte ett enda dyft ännu; den bländar desto mer och ligger ännu ganska nära horisontlinjen, så att man inte ser ett skit om man får solen i nyllet då man kör bil. Det är inte så roligt att köra bil och inte se något. Det är jävligt spännande, i alla fall om det går undan, men det är inte särskilt roligt; eller nyttigt. Det är vid de tillfällena man upptäcker hur jävla repig vindrutan egentligen är. Det är förresten vid samma tillfälle som man också kommer ihåg hur många gånger man faktiskt tänkt byta den, men inte riktigt orkat. Jaja, det är mänskligt att lida, så jag är jäkligt mycket människa just nu! Tänk ändå med vilken hetta man kan ogilla kyla? Remarkabelt!

Så jo, jag tror att jag blir straffad, faktiskt. Detta är straffet jag får för att ha baktalat vintern och kylan så mycket som jag ändå gjort. Men vad fan, jag är en vaneförbrytare med dåligt minne. Jag kommer att bli straffad för min vinterovilja många dagar till, säääkert!

 

0Avdelare2

 

Nej, nu ska jag tala om varmare saker. I går kväll var det premiär för nya säsongen av Let’s Dance, men det är ett allvarligt skitprogram som jag vägrar titta på, så det tänker i alla fall inte jag prata om! Jag hörde däremot om en annan sak som också kan upplevas som varmt. Det var en miljonär från Schweiz, Han var ute och småputtrade lite i sin röda Ferrari Testarossa. När han passerade genom en liten by så blev han klockad av polisen, som mätte upp hans hastighet till cirka 137 kilometer i timman. Det är en hel del snabbare än tillåten hastighet. Killen som körde är miljonär och har det ganska välförsett i botten av sin kista. Förmodligen har han också en kappsäck full med pengar också. I Schweiz hamnar böterna för sådana här överträdelser i paritet med ens inkomst; alltså får man böta ett högre belopp om man tjänar bra med stålar, och omvänt om man visar sig leva på tröskeln till fattighuset.

Just den här killen, i sin fina Ferrari Testarossa, är god för dryga 160 miljoner kronor, så bötesbeloppet blev något högre än normala bötesbelopp; det hamnade på mysiga två miljoner kronor! Detta är inte första gången han blir dömd till att betala böter på grund av sin något för tunga högerfot. " – Den tilltalade ignorerade grundläggande trafikregler med ett kraftfullt fordon bara för att få köra snabbt", löd rättens dom.

Han lyckades i alla fall slå ett rekord, för hans bötesbelopp blev ungefär dubbelt så högt mot vad en Porsche-förare blev dömt till att betala i Zürich 2008. Jaja, det var i alla fall varmare saker att skriva om, för hans däck måste ha varit glödande.

 

0Avdelare2

 

Det där med att ratta bilar i hög hastighet; det verkar vara omåttligt populärt. ”The Hills”-stjärnan Stephanie Pratt dömdes på torsdagen till villkorlig dom i tre år. Hon hade nämligen också kört alltför fort. Hon var på väg hem från en blöt födelsedagsfest då polisen plockade henne. Enligt de första misstankarna var hon berusad, men av okänd anledning droppades de misstankarna, och man kan verkligen undra varför. För förutom den villkorliga domen, så dömdes hon till att betala dryga böter också. Vidare dömdes hon till att också genomföra ett 12-veckorsprogram för alkoholavvänjning och också gå på tre AA-möten i veckan under 8 veckor.

Man kan tycka att detta är ganska hårt straff för henne, men jag tycker nog tvärtom. Jag tycker att sådana här brott, att köra i hög hastighet, i kombination med alkohol, skulle bedömas som det brott det egentligen är; försök till mord! För en bil som körs i hög hastighet, av en avtrubbad och berusad förare, är fantamej inget annat än ett potentiellt mordvapen. Många många många mister livet, eller anhöriga, på grund av detta.

 

0Avdelare2

 

I dag ska jag förresten bevista en seans. Det skall bli mycket spännande. Jag har bara varit med om detta två gånger tidigare, och ingen gång har jag varit besviken. Jag är en ganska typisk New Age-typ, men jag har samtidigt en ganska kritisk inställning till saker och ting, för jag “köper” ingenting som inte går att kontrollera. Mediumbabbel av vardagskarraktär, lyssnar jag inte ens på. Men om ett medium kan ge mig svaret på några speciella frågor som jag har, då lystrar jag. Det finns ju ändå vissa saker om faktiskt bara jag vet om mig själv. Sådana saker jag aldrig skulle berätta för någon annan. Det är mina kontrollpunkter. Om någon avliden släkting eller avliden nära anhörig vill “bevisa” sin existens så är det bara att göra så genom t.ex. ett medium. Jag är inte omöjlig. Får jag “bevis” så konstrar jag inte. Försöker mediet däremot med vardagsbabbel om saker som är lika otydliga som ett horoskop, då går de fetbort.

Förra gången jag var på seans så var mediet så träffsäkert att det nästan kändes lite läskigt. Det var som att hon såg rakt igenom mig. I dag är det samma medium som kommer. Det skall verkligen bli spännande i alla fall. Om något riktigt intressant inträffar så kommer jag skriva om det i inlägget som går publikt på måndag!

 

0Avdelare2

 

Nu får du ha det så bra som du kan. Tag hand om dig där ute i det kalla Sverige, i alla fall om du är hemmahörande i mitten av riket; för det var ju där som kylan skulle fortsätta att bita oss i näsan på allvar. Må, som tidigare ofta tillönskats, dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan, som fan!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2185

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. ”Mellansverige”, Hallstahammar??!!!

  Det är ju för sjutton i den sydligaste tredjedelen av landet. Må vara längst norrut i den tredjedelen. Men definitivt Sydsverige!

  😉

   • stefanblixt on 10 januari, 2010 at 04:31
   • Svara

   Jag kanske mycket väl skulle kunna vara VD för ”Vilseresor”, men jag säger i alla fall MELLANSVERIGE! 🙂 I Sydsverige talar man sydsvenska; alltså Skånska. HÄR talar man inte sådan dialekt. Mellansverige och Mälardalen var ett av de sista strongholds som Götarna lyckades erövra, i sin kamp att kristna landet. ”Mellansverige” passar mig alldeles utmärkt! 🙂

   /Stefan

   😉

 2. Okej’rå! Du får väl ha fel, då.

  • sofia Svensson on 10 januari, 2010 at 06:18
  • Svara

  hej jag lånar mammas dator och gick jag in på din sida . jag vill bara säga coolt med seans.. så gick det bra ? jag vill med testa seans nån gång i framtiden….. ha bra från sofia

   • stefanblixt on 11 januari, 2010 at 07:15
   • Svara

   Ja, det där med seanser är ganska coolt. Det kan i och för sig upplevas som lite skrämmande ibland, särskilt när mediet börjar prata om saker, och faktiskt ha rätt om allt hon säger, och det rör sig om saker hon helt enkelt inte kan veta om! 🙂

   Hare bra själv, Sofia

   /Stefan

  • sofia svensson on 11 januari, 2010 at 09:04
  • Svara

  okej , tror du man kan få nummer till hon som fixar seanser ?
  ha bra kväll från sofia

   • stefanblixt on 11 januari, 2010 at 11:38
   • Svara

   Fråga min syster. Det var hon som tipsade mig om denna.

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: