Fredag 22 januari 2010

Ibland stinker livet – BIG TIME. Så är det för de flesta, men oftast är det inte så jävla allvarligt. När livet risar ihop, och så gör det för de flesta lite då och då, så brukar jag försöka, mycket terapeutiskt, att tänka att det alltid finns folk som har det värre; för så är det alltid. Egentligen spelar det sällan någon roll hur illa man har det, för någon har det alltid bättre, värre, sämre, tyngre, allvarligare, mer, längre, högre osv osv osv. Ibland kan man bli less på att inte få vara värst, men som oftast är det en trösterik tanke att veta att någon lider mer än en själv!

Brukar du se “Two and a half Men” någon gång? Ni vet den där serien med Charlie Sheen som Charlie Harper, Jon Cryer som Alan Harper och Angus T. Jones som Jake Harper? Nå, han som spelar Alan, Jon Cryer, har en tuff tillvaro i serien. Han spelar en frånskild kille med ett barn och en X-hustru som fullständigt dominerar honom. Hans riktiga liv, som Jon Cryer alltså, verkar inget enklare. Faktum är att hans riktiga ex-hustru verkar vara ute efter att skada honom, allvarligt. Han tror nämligen att hon har anlitat en Hit Man för att “släcka hans låga”, “fimpa honom” osv. Motivet uppges vara den mycket infekterade vårdnadstvist som paret just nu går igenom. Tvisten har dessutom eskalerat på sistone. Ännu har man inte hittat något misstänkt, men en utredning pågår just nu, och den hålls av FBI.

Då jag vaknar på morgonen, och tänker “då var den här dagen också förstörd”, så kan jag alltid trösta mig med att jag vet att Jon Cryer har det värre. Nog för att gamla kärlekar kan vara komplicerade, men jag tror i alla fall inte att någon av mina gamla flammor planerar att låta mörda mig… men om det skulle förhålla sig på det viset så kan jag i alla fall vara glad över att det, även då, finns folk som har det värre! Trösterik tanke va? Man måste vara positiv, sade han som svalde en sko. Foten i kläm? Jajjemen!

Våra Svenska bankers service blir hela tiden sämre, och den blir dyrare. Nu håller alla banker på att försöka fasa ut de gamla uttagskorten, som bara kan användas till att göra kontantuttag i automater. I nästan alla fall är det tänkt att de skall ersättas med olika elektroniska, chipförsedda, utbyteskort som är direkt kopplade till ett konto och olika former av krediter. Kruxet med dessa kort är att alla tjänster är avgifts belagda. Plötsligt kommer det att kosta pengar att ta ut kontanter i automater, i nästan alla bankers kortsystem! Årsavgift tillkommer i samtliga fall. Sen tillkommer det enkla faktum att cirka 560 000 personer förekommer i UC, där alla betalningsanmärkningar ligger registrerade. I vissa banker kommer en person med betalningsanmärkningar att få stora problem med att ansöka om ett nytt kort, efter att uttagskortet slutat fungera! Allt på grund av den där pricken i registret. Cirka 27% av alla betalningsanmärkningar beror på restfört underhållsstöd till separerade föräldrar. Det här är fantamej ett av de värsta myterier mot människor, i modern tid, då bankerna egentligen kastar sig över de kunder som förser dem med pengar… för de vill ha ÄNNU MER!

Egentligen skulle alla bankkunder undersöka om det finns någon bank som kan tänkas fortsätta med sina uttagskort, och sedan omedelbart byta till den banken! Alla sådana här rövarfasoner borde beivras, och jag tycker att det är så synd att vi bor i ett land som inte har som tradition att alla som kan, åker in i städerna och sprider ruttna grönsaker för att göra myndigheterna uppmärksamma på deras missnöje. Jag läste, för några år sedan, att Sverige var ett av de länder, i hela Europa, där bankkunderna betalar mest, för minst antal, och sämst, tjänster. Och de här jävla bankerna blev räddade och hållna under armarna, den gången då de spekulerade bort bankkundernas pengar i skitkassa fastighetsaffärer, på en totalt överhettad marknad! En skärpning, och ett tillmötesgående mot sina kunder, vore faktiskt på sin plats!

Mijailo Mijailovic ansökte nyligen om att få byta anstalt – men nekades direkt. Papperna lämnade inte ens murarna. “ – Ett regelbrott, säger Anna Lind-mördaren.” Han sitter på Tidaholmsanstalten men vill hellre byta till Kumlaanstalten. Vad han än får för fördel av att byta anstalt, så är det helt oviktigt, enligt min mening. Han är en förbrytare i den kategori där ingen kan bli rehabiliterad. Han kan aldrig visa sig ute. Han kan aldrig ha ett vanligt arbete. Han kommer aldrig att tillföra samhället något. Alla sådana möjligheter försvann nämligen i exakt samma stund som han, den 10 september 2003, kallblodigt, knivskar utrikesminister Anna Lindh, på NK i Stockholm, så svårt att hon avled, dagen efter attacken, till följd av de skador hon tillfogades.

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, är inte förvånad. “ – Mijailovic har suttit ett tag nu och börjat bli ganska duktig på den här typen av ansökningar. Han har haft tid att lära sig.” Mijailo Mijailovic hävdar i sin skrivelse att en samordnare på kliniken – inte en kriminalvårdsinspektör som brukligt är – fattade beslutet om avslag bara några timmar efter att han överlämnat papperna.

Mijailo Mijailovic har nu kontaktat Justitieombudsmannen (JO) och vill att de granskar och utreder ärendet. “ – Orsaken till att han vill byta fängelse kan vara hot eller bara det faktum att Tidaholm ligger långt åt helvete i skogen vilket gör det svårt med besöken.” “ – Men sedan är han ju ganska galen också och har säkert en del problem med personalen”, säger Jerzy Sarnecki.

Personligen tycker jag att han sitter väldigt bra där han sitter just nu. Att personalen på Tidaholmsanstalgen själva avslog hans ansökan, ser jag bara som en inbesparing av skattemedel. Ståplats i Nybroviken hade varit mer passande, för den här dåren förändrade svensk politisk historia med hjälp av en morakniv! Han borde egentligen inte ha några rättigheter alls, med tanke på att han avsagt sig sitt Svenska medborgarskap. Han är Serbisk medborgare och borde vara skitlycklig att han inte hamnade i Serbiskt fängelse. Där förekommer liksom inte sånt där dravel som rättigheter eller fackföreningar för fångar. Han blev dessutom dömt till livstids fängelsestraff för överlagt mord, och han dömdes av, i tur och ordning, Stockholms Tingsrätt, Svea Hovrätt och Högsta Domstolen. Jag tycker att han ska vara glad att man inte “råkat” slarva bort nyckeln till hans celldörr!

Så, nu har jag oggat av mig för den här gången! Nu ska jag ta itu med fredagen, med alla dess vedermödor. Alltid finns det något att klaga över, och i vissa fall högljutt.

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2223

3 kommentarer

2 pingar

  • Heavy Metal Johansson on 22 januari, 2010 at 04:22
  • Svara

  Kan inte annat än att hålla med dig om bankerna. Den tredje makten efter staten och försvaret. Hur länge ska svenska medborgare knyta näven i byxfickan? Att de tar ut avgifter är naturligtvis rimligt men HUR mycket avgifter som ren vinst är rimligt på folkets bekostnad när de ändå tjänar miljarder redan på räntorna, via insättning, utlåning och investeringar? Låter som att bankerna gör självmål – BIG TIME!

  Har du märkt förresten hur det sakta men säkert blir svårare och svårare att betala med kontanter? På vissa tåg tar de en kontanthanteringsavgift på 50:- för att de ska slippa hantera kontanter… (kontradiktion någon?) att sådant ens är lagligt? Men det är sant. Men banken är värst; på bankerna måste du redovisa det du sätter in eller tar ut; vart det kommer ifrån eller vad det ska vara till; gällande summor från 15-20 tusen. Dina egna pengar. Dina?

  Inte undra på att det finns rörelser som NWO och andra tokar som skriker ut Nostradamus pratar om den yttersta dagen och Uppenbarelsebokens kap 13 och stycke 17 (i detta fall) – sånt här skapar rädsla och rädsla är ett bra sätt för övermakter att undvika revolution – ett tag i alla fall

  jaja, gnäll, gnäll – men vad är alternativet? tugga tuggummi?

  Rock On!

   • stefanblixt on 22 januari, 2010 at 06:59
   • Svara

   Ja, det är en bra fråga; hur länge vi ska knyta händerna i våra byxfickor. Grejen är väl att vi verkar tåla vad som helst, och hur mycket som helst, bara vi får Helvetet serverat i små portioner. Att bankerna gör, i det närmaste absurda, jättevinster är ännu ett skäl till att vi kanske borde börja spara våra pengar hemma i våra madrasser igen.

   Jag har en gammal polare som, förr, hade som regel, att han alltid tog ut hela sin lön i kontanter, rakt över disk på Posten. Sedan lämnade han fram alla räkningar, över samma disk… det var alltså på den gamla goa Postens tid, ifall någon minns den. Det var då som en räkning kostade mellan 10 och 20 kronor att betala, och man hade som regel inte så många räkningar per månad på den tiden. Det var innan alla bokklubbar, månadens kalsong, månadens tandborste och andra obskyra prenumerationer. Han hade som filosofi att han alltid skulle hålla ALLA pengar, som han fick i lön, i handen… innan han gav bort den till fodringsägarna. Tanken är inte dum! Hanteringen av kontanta pengar är historisk och något som ska bevaras som en kär kulturskatt, enligt mig! Det är också ett mycket sunt sätt att lära sig att hantera ekonomi. Riktiga sedlar är lättare att relatera till, än meningslösa siffror på ett papper.

   Jag kommer i alla fall att fortsätta att gnälla i högan sky, och jag uppmanar alla andra att göra det också! Om ni har möjlighet till att skaffa traktor, ett tippbart flak och några ton rutten frukt, eller grönsaker… varför inte ”go French”? Kör iväg det ruttna avfallet, och tippa av det framför valfri bank, kommunalkontor eller riksdag!!! Visa dina känslor och låt dem förstå vad du tycker! Att skriva om det, och gnälla som fan, det är mitt sätt! Hoppas du hittar ditt!

   Att tugga tuggummi är inte något alternativ. Jag försöker lägga av!

   /Stefan

  • Heavy Metal Johansson on 23 januari, 2010 at 01:54
  • Svara

  Go French! – in every way!
  hahahaha!
  yey! 😀

  Rock On!

 1. […] lästa inlägg Lördag 13 februari 2010Söndag 14 februari 2010 – StängtLCHFFredag 22 januari 2010Jenna och Peters kamp!Smör eller Margarin?Måndag 1 februari 2010Onsdag 10 februari […]

 2. […] lästa inlägg Lördag 13 februari 2010Söndag 14 februari 2010 – StängtLCHFFredag 22 januari 2010Jenna och Peters kamp!Smör eller Margarin?Måndag 1 februari 2010Onsdag 10 februari […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: