Måndag 1 februari 2010

Barack Obamas döttrar har varit feta, eller så påstås det i alla fall. Problemet lär ha varit för mycket hamburgare och annan skräpmat. Michelle, Baracks hustru, var tvungen att sätta de små stackars döttrarna på diet, efter att deras läkare påtalat döttrarnas viktproblem. Hamburgare och annan skräp byttes ut mot frukt och vatten istället. Läskedryckerna fick gå samma väg. Nu har döttrarna blivit smalare igen, uppges det, och vi ska väl vara tacksamma för detta faktum, för hur hade det väl sett ut med en amerikansk president med feta barn? Nåja, jag tror dock inte så mycket på det där med att det skulle vara hamburgarna som var det egentliga problemet.

Kommer ni ihåg, för en del år sedan, då Paulo Roberto skulle livnära sig på bara skräpmat, i syfte att se om han skulle gå upp i vikt eller inte? Han svullnade upp ganska rejält, och hans blodfetter såg inte särskilt bra ut. Det hette att skräpmaten gjorde honom fet, och han gjorde ett rejält ryck efter det. Han tränade bort allt det överflödiga och så var det bra med det. Alla fettskrämda typer var jättenöjda över feta Paulos resultat och den fettfria matkulturen firade jättelika triumfer. Nåja, åren har tuffat på och mycket vatten har passerat under broarna sedan dess. Bara härom dagen såg jag Paulo på TV, och de refererade till den där gamla historien igen. Men nu lät det inte riktigt likadant längre. Paulo sade nämligen plötsligt att snabbmaten i och för sig inte är särskilt bra för kroppen, men om man verkligen vill undvika att bli fet, då är det läsken man skall undvika. Faktum är att t.o.m. Svenska Livsmedelsverket konstaterat att läskedrycker innehåller enorma mängder socker, och ofta i extra snabb form; druvsocker, aspartam och andra raketsnabba sockerarter.

Det är ett känt faktum att socker får kroppen att frisätta insulin. Insulinet, i sin tur, ser till att kroppen lägger allt krut på att förbränna så mycket socker som möjligt… på bekostnad av att fettförbränningen stannar av; kroppen kan nämligen inte förbränna socker och fett på samma gång. Sockerförbränningen har alltid företräde över fettförbränningen. Tänk er då när Baracks små döttrar smaskade i sig feta hamburgare med extra feta pommes, som friterats i mysiga transfetter. Allt fett mosade rakt in genom munnen… och efter det är det väl ingen som kunnat undvika att märka vad amerikaner helst sköljer ner sin mat med? Knappast vatten i alla fall. Det superimperialistiska landet har ju förtusan sett till att uppfinna Coca Cola. Den drycken finns i olika utföranden; alla med enorma mängder socker. Vad hände förmodligen då med fettförbränningen, då de hävde i sig en liten 2-litersbägare med Cola, tillsammans med allt det feta? Japp, fettet förblev oförbränt! Det är alltså inte fettet som direkt orsakar problemet. Det är sockret! Utan detta totala överintag av socker så skulle vi må enormt mycket bättre.

Någon som däremot inte verkar ha några problem med sin vikt, är allas våran stolthet… Anna Anka! Hon ser bara mer och mer anorektisk ut för varenda bild man publicerar. Stackars gamla Smör-Paul verkar inte kunnat ge henne något kött på benen. Däremot är hennes skitsnack hyggligt fett. Nu påstår Anna att gamla Paul haft problem med att hon, Anna alltså, fått så mycket uppmärksamhet i olika media, och att han skulle haft problem med att hantera detta; att detta är den egentliga orsaken till slitningen i deras äktenskap. Ja, på sätt och vis kan det ju faktiskt ligga någonting i den utsagan; för inte skulle väl någon tycka att det var särskilt skoj ifall hans fru plötsligt var med och muppade sig överallt, i alla tidningar och TV-program hon hann med, och dessutom verkade fullkomligt störd medan hon gjorde det? Det är sådana kvinnor, som Anna Anka, som gör att det känns helt rätt att leva som singel! Anna satt förresten och gav äktenskapsråd på en chatt, antingen Aftonbladets chatt eller Expressens, ungefär samtidigt som Paul lämnade in sin skilsmässoansökan mot henne. Det luktar faktiskt lite självmål för hennes del.

Nu går Paul till “motangrepp” i programmet ”God kveld Norge” i norska TV2. Där säger han att han egentligen inte vill ge någon kommentar, men levererar ändå ett par riktigt hårda ord om Hollywoodfrun. “ – Man kan inte lita på något av det Anna Anka säger. Alla vet att hon ljuger, därför är hon min värsta fiende”, säger han i programmet. Nu är cirkusen alltså riktigt igång. Men hur var det nu det hette..? Ja just ja… “Låt den som är fri från synd, kasta den första pajen?”

Från pajkastning är steget inte långt till rena hämndaktionerna mot varandra. I Märsta fick polisen rycka ut efter att en hysterisk kvinna larmat om att det fanns ett flertal möss i hennes lägenhet. Kvinnan har total fobi mot möss och råttor, och det visste hennes ex-make mycket väl om. De hade gått igenom en skilsmässa och det emotionella fältet var väl ganska knögligt efter det, kan väl tänkas. Ex-maken ville i alla fall ställa till det lite för ex-hustrun, och härom morgonen dök han upp vid hennes lägenhetsdörr. Han hade med sig en papperskasse med 19 stycken vita möss, som han sedan petade in genom hennes brevinkast, en mus i taget. Bara ett tag senare larmade den vettskrämda kvinnan polisen. Kvinnan har en sådan stark fobi mot möss, och råttor, att hon nu befinner sig på sjukhus.

De tillkallade poliserna lyckades inte bara fånga in alla nitton möss. De fiskade dessutom upp ex-maken, som nu sitter häktad, misstänkt för olaga hot och brott mot djurskyddslagen. Mannen säger att han vill ha tillbaka sina möss, som just nu befinner sig i burar i polisens källare. Norrortspolisens stationsbefäl säger att mannen har behandlat både sin ex-hustru, och mössen, illa… och att han tycker att mannen inte borde få tillbaka någon av dem. Han säger att det är upp till myndigheter att avgöra vad som skall hända med mössen. Ex-hustrun har förmodligen inga bekymmer med att hålla sig på avstånd från mannen.

Nu är det dags att ta itu med denna måndag. Jag önskar dig en underbar dag och jag hoppas att den blir minnesvärd, i positiv bemärkelse alltså. På tisdag kommer bloggposten att komma under den senare delen av eftermiddagen, eller kanske lite mot kvällen. Detta på grund av omständigheter, över vilka jag inte råder.

Var rädd om dig, och må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2232

Kommentera

%d bloggare gillar detta: