Måndag 8 februari 2010

Matadoren Jairo Miguel, 16, dödade sex tjurar på en enda eftermiddag. Jätteduktigt enligt vissa. Manligt och starkt, enligt honom själv. Han säger att tjurmördandet får honom att känna sig stark. Personligen tycker jag att det borde få honom att känna sig som en mördare, bara. För några år sedan avrättade man tusen narkotikadömda kriminella personer, offentligt, på en fotbollsarena i Kina. Att mörda sex stycken tjurar på en och samma eftermiddag, så som den modiga Jairo Miguel gjorde, gör honom inte ett jävla dugg bättre än de personer som avrättade de dödsdömda fångarna i Kina; för tjurarna är precis lika dödsdömda. Det är dock bra att det skrivs om detta, gärna så mycket som möjligt. På så sätt kanske detta tjurmördande, en dag kan upphöra. Det här är inte något som handlar om mod. Det här handlar om män som får stånd och blir upphetsade av att mörda försvarslösa djur, för det är inget snack om att tjuren skulle kunna försvara sig. Hur tjuren än beter sig, hur den än försvarar sig, hur många personer den än skulle kunna avvärja, så kommer den ändå att dö! Det här är ingenting annat än rent jävla djurplågeri, och det skulle dömas ut av hela världen! Faktum är att tjurarna skulle besparas en jävla massa lidande om man istället sköt ihjäl dem med maskingevär, eller tjudrade dem på en äng och kastade handgranater på dem!

I Finland händer det andra typer av skandaler. Jag blir alltid så jävla illa berörd när jag läser om flickor som blivit våldtagna. Särskilt om de blivit våldtagna av personer som dessutom utnyttjat sin ställning. Det var en 16-årig flicka som stötte ihop med en 51-årig polis. Detta hände sig i Centrala Helsingfors, och flickan bad polisen om hjälp eftersom att hennes mobiltelefon hade slutat fungera, och hon var oroligt för att hennes föräldrar inte visste vart hon befann sig.

Polismannen fick henne att följa med honom, och varför inte? Hon var en ung orolig flicka och han var en äldre polisman som var förtroendeingivande. Två timmar senare hade han våldtagit henne i sin lägenhet. Han tog sedan flickans mobiltelefon och kopplade den till sin dator; sedan förde han över vissa av flickans bilder till sin dator. Bilderna påträffades i datorn vid husrannsakan.

Tja, vad tror ni att han fick för straff då? Tror ni ens längre att någon person får straff i förhållande till utförd gärning? Nej, inte gör jag det i alla fall. Mannen skall betala 150 000 kronor i skadestånd till flickan och han är av med sitt arbete som polis. Utöver detta är han villkorligt dömd i två år. Är detta verkligen ett straff? Inte i mina ögon i alla fall. Kanske jag är blodtörstig bara… men jag tycker fortfarande så som jag skrivit ett flertal gånger tidigare… HANG HIM HIGH!

Om det är skandaler man gillar så behöver man inte söka dem utomlands. De finns här hemma, och de kan vara lika uppseendeväckande som utländska. Det var en kvinna, GunnBritt Wärme, som kom in till akuten på Torsbys lasarett i Värmland. Hon var i dåligt skick och hon kräktes blod. Efter en akutröntgen fick hon, efter ett par dagar, besked av läkaren, som berättade att röntgen avslöjat att hon hade en stor tumör i magen, att hon var döende, och att hon hade ungefär en vecka kvar i livet, kortare tid om hon fortsatte att kräkas blod. Han menade att de inte bara kunde fortsätta att ge henne blod i den omfattningen hon behövde.

Två dagar senare kom nästa chock. En annan röntgenläkare hade blivit inkopplad och gjort en helt annan tolkning av bilderna. Han meddelade GunnBritt att hon led av blödande magsår. Hon flyttades till Karlstads sjukhus och där blev hon akut opererad. Nu håller hon sakta på att återhämta sig. Hon kan vara lite virrig och osammanhängande ibland, men läkarna har sagt att detta beror på det svåra trauma hon tvingades leva igenom när hon fick det första beskedet, det om att hon var döende i cancer.

GunnBritt skall snart flyttas tillbaka till sjukhuset i Torsby, och hon väntar fortfarande på en ursäkt över det inträffade. Hon menar att hon har full förståelse över att läkare kan se fel på röntgenbilder, men är samtidigt mycket kritisk till att läkare kan ge sådana besked, utan att först göra extra undersökningar och dubbelkoll.

GunnBritt säger själv att hon är för trött för att själv göra en anmälan till ansvarsnämnden, men hoppas att Torsbys sjukhus själva lämnar in en Lex Maria-anmälan.

Ja, vad ska man säga egentligen? Det kan inte vara lätt att få ett besked om att man är döende, för att två dagar senare bli upplyst om att förlåt… men det var visst fel!!? Klart att läkare är mänskliga, men det betyder inte att sådana här händelser blir mer okay för det. Jag antar att en sådan här händelse kan hänga kvar och skapa ett rejält trauma för stackars GunnBritt. Jag undrar hur läkaren skulle må ifall det var möjligt överta dessa trauman från GunnBritt?

Det förekommer mindre skandaler också. Trots att de ibland kan vara små, så kan de likafan vara nog så besvärande; i alla fall för dem som drabbats. Det skrivs om en 16-årig kille i England. Han hade lite dåligt omdöme rörande Facebook och sina knappa kunskaper om hurvida vissa meddelanden kan spridas mycket snabbt. Hans föräldrar var bortresta och killen, Aneesh Shukla, skrev till några kompisar, på Facebook, att han hade tänkte ha fest. Snart vällde hundratals ungdomar in till den exklusiva villan i Kingston-upon-Thames i sydvästra London. De gjorde så som man kan förmoda att hundratals ungdomar skulle göra ifall de var berusade och inga föräldrar fanns i närheten. De pissade ner kåken, slog sönder fönsterrutor, repade bilarna, och förstörde typ det mesta som kom i deras väg.

Grannarna hade uppmärksammat det hela och tillkallat polis. Det krävdes två ambulanser och sex polispatruller för att lugna ner festen och avbryta den. En av grannarna sade att det var så mycket glassplitter att man inte kunde se gräsmattan utanför huset, där ungdomar sprang omkring och kräktes och kastade saker vilt omkring sig.

Detta får mig osökt att tänka på en gammal polare, det var många år sedan nu, som hade en fest hemma i sina föräldrars villa. Föräldrarna var bortresta, så det var alltså föräldrafritt. Festen var både välbesökt och livad, men mycket trevlig. Alla hade roligt, inklusive hon som arrangerat partyt. Tyvärr sade hon till alla att hon ämnade ha ett likadant party den påföljande helgen. Hon sade också till alla att de skulle ta med sig alla de kände!!!

Resultatet av den festen kan nästan jämföras med festen i England; för det blev ett sjujävla hålligång, och den festen blev också mycket välbesökt… av både gäster, objudna och bjudna, och så av olika vaktbolag och så en massa poliser förstås. Tänk hur det kan bli… trots att Internet inte ens var uppfunnet på den tiden!

Nu är det dags att ta itu med början av den här veckan. Det är måndag, det är kallt och vintern kämpar på för att sabba mitt humör… för hela den här vintern handlar väl om mig och mitt antivinter-humör??? Eller?? Nejdå, men allvarligt. Kör som folk och överskatta inte din förmåga att framföra fordon på halt underlag! Och ja, en sak till… Må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2247

2 kommentarer

 1. Föräldrafria fester, ja… Ungdomarna tänker inte på att ALLA, inte bara deras vänner, läser det de skriver på Facebook (eller andra ställen).

  Även vuxna kan vara korttänkta: ”Nu åker hela familjen på semester 3 veckor i Thailand” visar att huset står tomt och det är fritt fram.

  Visserligen brukar jag själv skriva i bloggen att jag åker bort, men det rör ett begränsat antal läsare, samt att mitt hus inte blir tomt. Jag har ju alltid någon av juniorerna boende hemma med katterna.

   • stefanblixt on 8 februari, 2010 at 09:25
   • Svara

   Nej, många har faktiskt ingen aning om hur långt ”ringarna” fortplantar sig på den digitala sjön. Det kan vara på sin plats att fundera över vad man skriver, eller inte, på Internet. Jag antar att pojken, som jag referrerade till, aldrig kommer att göra om det där tricket igen. Han har förmodligen lärt sig en del i alla fall… eller jag hoppas det i alla fall.

   🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: