«

»

feb
10

Onsdag 10 februari 2010

Ibland kan man ta fel. Det är mänskligt att ta lite fel ibland. Det gör de flesta. Även poliser! Jag minns alla historier jag hört om Lasse-Maja, för han fångades in, och lyckades också rymma, inte långt därifrån jag bor. För er som inte vet historien om Lasse-Maja, så var han en skurk som klädde sig i kvinnokläder. Han utgav sig för att vara kvinna då han stöldturnerade runt i landet.

Jag har hört, ett flertal gånger, att mode och s.k. “flugor”, kommer sent till vårt grannland, Finland. Att t.ex. “hockeyfrilla” och spräckliga bermudashorts är populärt där just nu… För första gången alltså. Jag vet inte hur det ligger till med den saken egentligen, men en sak vet jag i alla fall, och det är att det nu har kommit en Lasse-Maja-trend till grannlandet i öster… och det 165 år efter att Lasse-Maja själv har dött. Ibland vet man inte riktigt vad man skall tro. Fast det är rätt tänkt kanske; man skall inte bara hoppa på alla trender som blåser förbi. Så här hände det sig nämligen…

På en Finländsk bank, Andelsbanken, i Vaajakoski, klev i förrgår en kvinna in. Hon var klädd i en grön yllemössa, mörka solglasögon och en lång kappa. Just ja, hon var dessutom beväpnad med ett armborst!!! Hon rånade banken och försvann därefter, hittills spårlöst. Ett 40-tal poliser slog en ring runt byhålan och letade igenom vindar och källare osv, fast utan resultat.

Inne i bankens lokaler finns mikrofoner kopplade till övervakningskamerorna och polisen har nu gjort sin första analys av inspelningarna, och de är helt säkra på sin sak, att det inte alls är någon kvinna, utan en utklädd man. Efter flera timmars eftersökning avbröt polisen aktionen. Varken någon misstänkt kvinna eller man fanns att uppbringa. De 50 000 kronor som banken blev av med, har inte heller hittats. Att döma av bilden, här nedan, borde en del av pengarna gå till smink.

 

Armborstrån

 

Fast det är ju klart. Ett armborst talar ett mycket tydligare språk, än om han/hon hade trippat in, i högklackat, och bara drämt sminkväskan i disken. Bättre att köra med säkra kort i ett sådant läge. Men förr eller senare kommer denna hermafrodit åka fast, och om det då slutar i gråt och tandagnissel hoppas jag att snubben varit klok nog att investera i vattenfast smink. Smetigt och nergråtet mascara är inte snyggt, och det gör sig säkert inte bra på “mug shots”!

På tal om smetiga saker… har du hört talas om någonting som heter Trombin? Det hade inte jag heller. Det är (håll i hatten nu) ett köttklister! Och hur äckligt låter inte det nu då? Det är på väg att godkännas inom EU, och det används, precis som namnet antyder, för att klistra ihop köttbitar. På så sätt kan man “montera” ihop större köttbitar. Tydligen blir resultatet så svårt att skilja från riktiga köttbitar, att man kan ta fel, trots att “klistrat” kött naturligtvis borde vara en mycket sämre produkt, än vanligt kött. Och det kan ju bli attans så jävla pinsamt om man sitter och läser menyn och tar fel på Limkött och Lammkött. Sådan kunskapsbrist imponerar heller inte på damerna. Fast det är klart, att om man känner sig kluven… Köttlim! (Schysst reklamdänga va?)

En sak som förenar alla våra mataffärer är att de alla vill ha dina pengar, men trots detta profitblinda affärsidkande så verkar de alla slå ifrån sig, och vill inte saluföra detta s.k. köttlim! Man har ju hört talas om klistrig ost, men ihopklistrade köttbitar? Kanske vi alla har ätit det här äckliga, fast utan att vara medveten om det bara? Vem vet?

Svenska kött- och charkföretag har ännu inte visat något intresse för att börja använda Trombin. Johanna Stiernstedt är kvalitetschef för ICA Sverige AB. ICA är mycket tveksamma till att börja sälja så kallat klistrat kött i framtiden.

– Som det ser ut i dagsläget är detta inget för oss. Det handlar om ett ämne som ännu ej är godkänt att använda i produkterna, och så vitt vi vet finns det inte i Sverige överhuvudtaget. Om det blir tillåtet blir det i första hand en konsumentfråga. Vill man ha de här tillsatserna i livsmedlet och är det något som branschen behöver… Nej, det är inte aktuellt i dagsläget för Ica. Det vill jag poängtera.

Vi-butikerna säger sig ännu inte ha hunnit pratat om frågan inom företaget. “ – Jag vet inte om detta är något vi kan tänka oss att ta in. Vi har inte ens diskuterat detta och har inget ställningstagande alls i frågan nu. Först vill jag prata med min köttansvarige, sedan får vi se”, säger Eva Hultman, chef för inköp och försäljning på Vi-butikerna. (Köttansvarige? Cool titel!)

Jag brukar ibland skoja och säga att “Jag hittade lite trasig mat, så jag lagade den” (om att laga mat alltså). Nu är det ju lite läskigt att läsa om hur långt i framkant jag egentligen legat i min branschterminologi, för det där med att LAGA mat är ju tydligen en realitet, fast jag inte vetat om det bara. Ibland känner jag mig som en riktig visionär. Kanske jag brukar ha rätt om andra saker också, även då utan att veta om det alltså? Skruvmejslar för vänsterhänta kanske?

Hur mycket är din mobiltelefon värd…? För dig alltså? Jag såg nämligen en blänkare om att en person avlidit på en T-banecentral i Stockholm, efter att ha tappat sin mobiltelefon ner på spåret, och sedan hoppat ner efter den. Mannen lyckades sedan inte ta sig upp igen, och det anländande tunnelbanetåget hann heller inte stanna i tid. Polisen hörde en massa vittnen innan de kom fram till slutsatsen att det rörde sig om en ren olyckshändelse. Enligt de första vittnesmålen skulle mannen nämligen ha blivit knuffad, men polisen kunde alltså inte finna någon substans i dessa påståenden.

Min mobiltelefon är värd massor, för mig alltså… men ingenting, INGENTING, skulle kunna få mig att hoppa ner på ett tunnelbanespår för att fiska upp den, för inga pengar i världen är värda att förlora livet över, och inget köttlim är heller effektivt nog att reparera kroppen med, ifall man nu skulle undslippa upplevelsen med livet, något så när, i behåll. Så om du tappar nallefonen, så som det beskrivs här ovan, låt den ligga kvar och be personal om hjälp. Det är exakt som med vintertrafiken:  “Det gör inget om det drar ut på tiden, för det är bättre att komma fram sent, än att komma fram död.

I dag är det onsdag, och i dag har jag ledig dag från mitt arbetsjobb. Så skönt! Som det verkar så kommer det att vara fint väder, och solen kommer förmodligen att stå som spön i backen. Kanske jag tar min kamera och besöker yttervärlden. Den som har lever får se.

Var rädd om dig och må Dina fienders skägg växa inåt.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2251

Kommentera

%d bloggare gillar detta: