«

»

feb
11

Torsdag 11 februari 2010

Det där med relationer är sällan enkla saker att lösa. Jag brukar säga att det är märkligt att man kan skicka personer till månen, köra snabbare än ljudet, göra mekaniska saker som är så små att man inte ens kan se dem osv osv, men ändå inte har en jävla susning om hur det där med känslor fungerar, eller inte? Jag tycker att det borde vara enkelt med känslor, och svårt med teknik, istället för tvärtom; men så är det tyvärr inte. Ju mer känslor som är inblandade, desto svårare blir det att lösa. Nationskriser, katastrofer och världskrig går att lösa med mer eller mindre muskelkraft, men att lyckas tycka om rätt person, eller att sluta älska “fel person”… tja, då blir det förjävla marigt. Man hatar den man hatar och man älskar den man älskar. Så enkelt är det.

Ju större känslor, desto större reaktion; i alla fall om det skevar eller krånglar. Ju större känslor, desto strängare åtgärd, i vissa fall i alla fall. I England har ett kärleksdrama fullkomligt urartat och handlar nu istället om mord. En trebarnsmamma, Lakhvir Singh, 45, hade en kärleksaffär med en ingift släkting, Lakhvinder Cheema, 39. Förhållandet sköttes i all hemlighet och det varade i sexton år.

Lakhvinder var giftassugen, men tyvärr för gamle Lakhvir hade han sina ögon riktade mot den 22-åriga lilla Gurjeet Choongh istället. Lakhvir såg rött, och tyckte förmodligen att hon hade den större rätten till honom. Hon beslöt sig därför att hämnas gruvligt, och så skedde också. Först försökte hon ömsom blidka ömsom hota Lakhvinder, men inget hjälpte. Han ville ha den mycket yngre kvinnan.

En dag bröt sig Lakhvir sig in i Lakhvinders hus. Därinne förgiftade hon hans curry. Giftet hon använde var “Indian aconite”, en medlem i artfamiljen stormhatt, en växt som är mycket giftig och förr användes vid avrättningar. Giftet påverkar hjärtat och centrala nervsystemet. Enligt en läkare som BBC talat med börjar den förgiftade att kräkas kraftigt. Sedan börjar hjärtat att slå oregelbundet för att till slut stanna.

Den 27 januari, i år, åt Lakhvinder, och hans blivande hustru, en curryrätt. Efter ett tag började förgiftningssymtomen märkas och de ringde till larmcentralen. Samtalet spelades naturligtvis in och det har spelats upp under den pågående rättegången mot Lakhvir. På bandet pratar Lakhvinder med teleoperatören på larmcentralen. Han berättar om de olika symtomen, och berättar bland annat att han har ansiktsförlamning samt att hans syn börjar svikta. Han säger också att han är övertygad om att de blivit förgiftade, samt berättar vem som troligtvis utfört förgiftningen.

Några timmar efter larmningen avled Lakhvinder på lasarettet. Den 22-åriga Gurjeet kämpade samtidigt för sitt eget liv, men hon överlevde och är nu fysiskt återställd efter förgiftningen. Lakhvir dömdes i går för mordet på Lakhvinder samt mordförsöket på Gurjeet. Domen kommer att meddelas senare. Trebarnsmamman är den första i Storbritannien sedan 1882 som döms för att ha mördat med hjälp av stormhatt.

Detta är ett mycket otäckt utslag för vad som kan hända då man blandar in för mycket känslor, och gifter, i en relation. Att bli giftmördad och vara medveten om det, under tiden som man sakta dör… jag törs inte ens tänka den tanken, för med min fantasi så kommer jag, i så fall, att förstöra min nattsömn för ett bra tag framåt.

Nej, då finns det bättre saker att stoppa in i munnen. Det är ju vinter nu, som bekant, och då är det extra viktigt med kalk och D-vitamin, för att återbygga det som skelettet kalkat ur sig under vinterns mörka dagar. Man kan drabbas av benskörhet annars, osteoporos. Men det finns annat som stärker skelettet, än just kalk och D-vitamin. En sådan sak är kisel. Tillför man kisel så ökar bentätheten i skelettet. Detta är en viktig upptäckt, och dessutom en rolig sådan, för man har upptäckt att det finns mycket kisel i… öl. Japp, jodå, du läste alldeles rätt. Det finns nu vetenskapliga belägg för att en schysst pilsner är nyttigt för kroppen.

Det finns dock skillnader mellan kiselinnehållet i olika ölsorter. Man har analyserat ett hundra ölsorter, från hela världen, och hittat stora skillnader. Kiselinnehållet varierade från 6,4 milligram till 56 milligram per liter. Så vilken öl är då bäst för skelettet? Forskarna kom fram till att ljusare öl, tillverkat av korn och humle, till exempel ljusa ales, var rikast på kisel. Öl med låg alkoholhalt innehöll minst kisel tillsammans med porter, stout och veteöl.

Så, nu kommer sanningen om denna gudadryck plötsligt framkrypande. Men med tanke på hur en del av ungdomsåren såg ut så antar jag att det inte kommer att hända i brådrasket, att jag bryter något ben av mig eller så, men det kan ju vara för tidigt att säga. Jag menar, lite vidskeplig kan man ju kosta på sig att vara i alla fall. Om man dessutom skulle bryta en arm eller ett ben eller något, så är det ju dumt att chansa. Då är det bara att köpa hem en rejäl laddning med pilsner. Om den inte skulle hinna öka din bentäthet, och olyckan istället är framme… Och du bryter ett ben eller en arm… tja, då kan ju några ölbackar innebära att du får det satans så mycket roligare med att vara “sjuk”, om inte annat.

Nu är vi halvvägs inne i februari månad, för dig som ännu inte märkt det alltså. Februari brukar vara en kall och snörik månad, även om jag faktiskt tror, eller i alla fall hoppas, att den värsta kylan och snömängden redan är avklarad. Jag hoppas det i alla fall.

Föräldrar med små barn tvingas vara hemma för vård av sjukt barn rekordmycket under februari månad. Statistik från försäkringskassan visar att det togs ut nästan 100 000 fler “vabbdagar” under februari förra året jämfört med årets andra månader, skriver Metro. “ – Det är högsäsong just nu”, säger Kristin Ritter, försäkringsdirektör på Försäkringskassan, till tidningen. Anledningen till de höga sjuktalen är att ovanligt många smittsamma sjukdomar sprids under februari.

Nu har jag blabblat klart för den här gången. Solen lyste klart i går, men jag orkade inte ta med mig någon kamera ut. jag får kanske fototillfälle någon annan dag i stället. Må så gott och ha det så bra.

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2252

Kommentera

%d bloggare gillar detta: