«

»

maj
17

Måndag 17 maj 2010

Det var en sorgens dag i går. Ronald James Padavona avled efter en tids sjukdom i magcancer. För er som inte är bekanta med det namnet kanske Ronnie James Dio, eller bara Dio, klingar klarare? Den lilla mannen med den stora rösten. Mannen, vars röst var lika kristallklar efter flera timmars konsert, som den var innan han började konserten. 67 år gammal blev han och han kommer sannerligen att vara sörjd och saknad av en hel planet musikälskare. Vad skulle man inte göra för att få hans röst? Den var helt enkelt den största rösten hittills inom den genren, hårdrock. Han är en av dem som gjorde mig intresserad av musik från början. Nu är han borta, och han kommer, som sagt, sannerligen att vara saknad. Hatten av för dig, Ronnie! Lycka till på färden!

 

RonnieJamesDio

Ronnie James Dio, död i cancer den 16 maj 2010

 

I lördags hände det förresten. Hela världen exploderade i grönska, värme och okontrollerade nivåer pollen. Plötsligt var det en massa värme som bara flödade ner över oss. Det var otroligt skönt, även om otacksamma lilla jag gärna hade velat att det skulle ta ett par dagar för temperaturen att stegra. Jag tycker att det verkar vara samma sak varenda år, oavsett när det händer, så är det kallt kallt och kallt… och så PANG bara, så är det varmt som bara attan. Det är synd att vi så sällan får någon bra vår, med temperaturer som stegrar sig mot sommar. Nej, som det är nu hinner man knappt fatta vilken jävla jacka man ska ha på sig. Man tar gärna på sig en lite varmare variant på morgnarna, då det är lite rått och kyligt. Sedan hinner det bli 30 grader i skuggan, flera timmar innan man hinner hem och byta den jävla vinterjackan igen. Men det ska väl vara så antar jag. Vad skulle jag annars ha att klaga över??

På Facebookfronten rullar allt på i sin gilla gång. Jag har fortfarande egentligen inte kommit på vad det skall vara bra till. Mest verkar det vara lite Twittervarning över det hela, but with at few bags on the side, om man så säger. Man kan skriva en massa små helt meningslösa, eller mindre meningslösa, meningar, som liksom hamnar som sin statusrad, eller som statusrad hos den som publicerat meddelandet. Till detta kan man posta upp bilder, musikprylar och en del andra mer eller mindre användbara saker. En kul funktion är att man kan “puffa” varandra. Jag har inte en susning om vad det skall vara bra till, men det är lite kul i alla fall. Jag har en massa “vänner” på min lista dessutom, och så har jag blivit lärd att det skall vara. Man ska ha många vänner. Jag hade betydligt fler vänner för ett tag sedan, men jag bestämde mig, en dag, för att det var dags att städa bort en del av dem; i alla fall dem jag aldrig pratar med och heller aldrig träffar in real person. Jag kan inte motivera att jag ska ha en massa folk på min lista, om det är människor jag faktiskt inte känner. Så jag städade bort ett drygt femtiotal personer. Jag tänkte att det nog var lika bra att ta i, medan jag ändå höll på liksom. Resultatet var dock magert, för jag har inte märkt en enda skillnad mot tidigare. Jag gissar att den del av min kontaktlista, som jag tog bort, egentligen bara vara ren kosmetika. Den fyllde ingen funktion, alltså var det också rätt att ta bort den.

Vädrets makter kan man verkligen inte lita på. I går sade de, på väderleksrapporten alltså, att det skulle komma att bli hyggligt varmt i dag, runt plus 22 grader eller så, och det skulle dessutom vara molnigt i typ hela landet. Tja, jag ser en del små små moln, lite här och där, men solen står verkligen som spön i backen i dag. Jag hoppas verkligen att det kommer att hålla i sig.

Det känns, i varenda fiber av min kropp, att jag nog skulle vilja få lite färg på kroppen den här sommaren. Då vore det synd ifall solen håller sig borta. Vi kanske alla borde ta och dansa lite soldans på kvällarna. Kanske det hjälper, man vet ju aldrig. Det skulle i alla fall SE kul ut, och det är ju inte det sämsta.

Det börjar bli dags att dra en tango med killarna i bandet också. Nu börjar det suga lite i sångtarmen. Förra veckans rep var fruktansvärt begåvat. Det lät verkligen bra och vi var kanonduktiga, allihopa, att hålla ner volymerna. Det hänger mycket på det, att man får ett kontrollerat och nyanserat ljud också; för när alla bara dundrar på så mycket de orkar, då blir det faktiskt bara skit utav alltihopa. Då låter det verkligen inte bra. Det är heller inte särskilt enkelt att höra om någonting spelas fel, ifall öronen försöker krypa in i huvudet och gömma sig.

I dag klev jag upp mycket mycket tidigt. Jag har haft en helt ensam dag i dag, då jag har passat på att bädda rent i sängen, städa undan lite småprylar och dessutom hunnit med att dra ett par maskiner med tvätt. Lika bra att slå på stort när man ändå är pigg och uppe. Jag tycker verkligen att det är ganska skönt att smyga omkring här hemma och kuckelura lite med städning och pysslande. Jag har blivit mer och mer en hemmatyp som gärna håller i markservicen och får allt praktiskt att fungera. I morse klev jag upp jättetidigt och bakade scones med fetaost och bacon inuti. Det blev förjäkla mumsigt; helt klart något jag måste prova fler gånger. Jo, jag kanske ska förtydliga att jag hellre vill slippa vara ensam… än att vara det; ensam alltså. Men ibland kan det vara skönt med en liten stund för sig själv. Jag brukar iofs försöka använda den ensamtiden till att hitta på något för den jag tycker om… och det är ju svårt att överraska ifall den andre är med och ser allt man gör för henne. 🙂

Kära läsare, det är tidigt i veckan och jag hoppas att du har haft en trevlig helg; att du hunnit vila lite och att du kommit igen med förnyade krafter i dag. Jag önskar dig en fortsatt trevlig måndag och att du lyckas med allt du förutsatt dig att klara av. Passa på att få lite sol på kroppen, man vet aldrig när ett sådant här tillfälle ges nästa gång. Kroppen behöver solstrålar på sig också, så att huden kan börja tillverka sina D-vitaminer . Man vill ju liksom inte drabbas av osteoporos, så det är bara att sätta igång med stekningen på badställen, och andra solvänliga tillhåll. Må så gott nu, och må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2411

Kommentera

%d bloggare gillar detta: