«

»

maj
25

Regnet faller…

Totalt, fullständigt, gråtande och grå skyar hänger över oss denna dag. Jag vaknade av smattrandet mot fönsterrutorna; det var tidigt. Jag insåg direkt att det här skulle bli en sådan där dag då det inte skulle bli riktigt ljust. Det blir det nog inte heller. Hela världen är som draperad i ett vått och kallt gråtöcken. Lite magiskt kanske. Det påminner om gamla nedtecknade berättelser där den svenska gamla armén skulle anfalla fienden i gryningen, och regnet förstörde mannarnas moral och stridsvilja. Oavsett hur glada och motiverade soldaterna än kunde bli så fortsatte regnet att falla över dem.

Regnet faller. Aldrig får man vara riktigt glad… och om man råkar vakna en morgon, med ett leende på sina läppar… då regnar det.

 

Må dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2418

Kommentera

%d bloggare gillar detta: