«

»

maj
26

Tvätt, sol och läkare

Jodå, visst blev det tvätt i dag igen, precis som rubriken skvallrar om. Det tog i och för sig inte så lång tid att klara av det hela; för jag fick båda tvättstugorna direkt på morgonen. Jag hade alltså 2 x 2 tvättmaskiner och 2 x 1 tumlare. Med den bestyckningen hinner man faktiskt med en hel del. Jag var klar vid 12.00 och då hade jag dessutom hunnit bädda rent i sängen, kört en diskmaskin och fixat maten för dagen. Under samma tid hann jag handla lite mjölk och dessutom hann jag hjälpa en moster att kasta ut lite skräp från hennes källare. Man hade ställt upp container utanför deras hyreshus med uppmaningen att kasta allt de inte ville ha kvar. Då de ska bygga om alla källarförråd, med starka stålnät, var det en bra idé att kasta bort allt skit som ända aldrig kommer att se dagens ljus igen.

I dag har vi sett lite av den där förbaskade solen igen. Den gör sitt bästa för att hålla sig undan, men i dag råkade den alltså titta fram ur gömmorna; kanske oavsiktligt, men i alla fall. Det blev inte riktigt varmt, trots den myckna mängden. Som det ser ut kan det mycket väl bli till att bättra på den mjölkvita solbrännan inomhus i solarium, eller kanske iförd badkläder i heltäckande päls, för att motverka frysskador alltså. Det kan bli ganska blekt resultat av det hela, men så verkar vår årstid ha hamnat lite snett det här året. Sommaren kanske har halkat, landat snett, och liksom kommit lite ur led? Jaja, det får vara hur det vill med den saken. Snart är det dags för semester, och då ska jag i alla fall vara ledig, snöoväder eller inte. Blir det för kallt stannar jag väl inne då. Det är inte värre än så!

Jag hörde om en kvinna som heter Mimmi Nilsson. Det handlar om det där med läkare, som det pratats om en del på TV på sistone. Det handlar om läkarslarv och slarviga läkare. I det här fallet tvingade en överläkare en AT-läkare att utföra ett kirurgiskt ingrepp på en patient, ensam. Proceduren var att en cysta skulle tas bort i bakre delen av skallen. AT-läkaren fick order om att göra det på egen hand. Efter hand som operationen fortgick blev AT-läkaren mer och mer osäker och rådfrågade därför överläkaren, flera gånger, via telefon. Till sist dök överläkaren upp och hjälpte till ett tag, men avvek innan operationen var slutförd. AT-läkaren fick avsluta arbetet ensam. Cirka ett dygn senare drabbades Mimmi av en hjärnblödning och kan nu varken gå, prata eller äta själv. Hennes liv är förstört.

För ett par dagar sedan pratade man om en av Norges slarvigaste kirurger, som dragit på sig massor av anmälningar, och som nu arbetar på ett av de Svenska sjukhusen i Norrland, eller vart det nu var. Det finns tydligen inga internationella register, där en Svensk arbetsgivare kan gå in och kolla eventuella anmälningar från andra länder, innan de anställer t.e.x. en kirurg från Norge. Men det spelar väl ingen egentlig roll? De kan väl bara kontakta den tidigare arbetsgivaren och ställa frågan direkt? Det handlar ju om patientsäkerhet till syvende och sist, och att ställa en obekväm fråga borde väl vara bättre en ett nytt tiotal anmälningar med skadeståndskrav?? Det är så sant som det är sagt: Man måste vara frisk om man skall klara av att vara sjuk på lasarett!

Nähepp, nu ska jag ta och slappa ner mig en stund i soffan. Ni får ha det så bra allihopa och må era fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2420

Kommentera

%d bloggare gillar detta: