«

»

maj
29

Rainy saturday…

Det regnar inte just nu. Inte JUST NU alltså. Det är däremot blött ute och hela världen ser ut att vara nytvättad, kall och bister. Det finns liksom inget kärleksfullt eller värmande över den här sommaren; inte hittills i alla fall. Jag, som alltid betraktat mig som en slags viking, fryser så jag funderar på att, ännu en gång, sätta tillbaka vinterfodret i arbetsjackan igen. Canada Goose-jackan är faktiskt för varm, hur det nu låter.

Det är Köpingsyran i helgen, men det vete fan om jag har lust att dra mig ditåt. Dels har jag lite arbete i helgen, och dels är det ju det där med vädret. I går åskade det; ganska ordentligt dessutom. Det var helt fantastiskt med mullrandet, för säga vad man vill om saken… det är i alla fall mäktigt. Man fattar hur liten man egentligen är, här nere på planetytan. När det mullrar så att vardagsrummet vibrerar och “kulorna” skallrar i grenen… då är det power liksom.

Jag bakade i går! Faktiskt, så bakade jag i går. Det blev faktiskt riktigt schyssta bullar. Jag bakade vetebullar, alltså fikabröd. Jag tyckte att det var dags att försöka något oprövat, så jag kavlade ut degen, smörade och sockrade den… sedan smetade jag på nötcrème och äppelmos över det hela. Jag rullade ihop degen till en rulle, skar den i bitar, lade dem i bullformar och så gräddade jag dem i mitten av ugnen på cirka 225 grader i tio minuter! Jösses, de blev riktigt bra. Gissa om man kommer att fisa illa i några dagar nu! 🙂 Men vadfan, det är det värt! Just ja, man får inte glömma att låta degen jäsa ordentligt. Både före och efter att bullarna är formade.

Visst är det väl märkligt hur man kan bli på ett sådant fasligt underbart bra humör, bara av musik? Jag har suttit och poppat en massa go musik med gamla The Blues Band. Geezuz, det svänger så att t.o.m. jag nästan skulle vilja hoppa upp och dansa ett slag. Inte riktigt, men nästan i alla fall. Eftersom att jag lyssnar på musik i olika nivåer så älskar jag också sådant som är drivet till perfektion; eller näst intill i alla fall. Jag uppskattar Kanadensisk musik; den är ofta hårt driven med stor perfektion och många detaljer. Just nu florerar ett potpurri med Triumph och Rush. Underbart, i alla fall i mina öron!

Det är rent av rysligt!!? Det ser faktiskt ut som att det håller på att klarna upp ute. Just nu börjar solen försöka bryta igenom det gråa där uppe på himlen. Kampen rasar för fullt och för ögonblicket är det molnen som får bita i gräset. Solen ser ut att gå segrande ur det här, och det hoppas jag verkligen, för det är inte meningen att man ska behöva klä sig i tjocka kläder, så här de sista dagarna av maj.

Jag önskar dig en trevlig dag och jag hoppas att du kommer att få en massa sol på dig. Det har du säkert gjort dig förtjänt av, tycker du inte det? Jag önskar dig den bästa av helger och jag hoppas att allas våra fienders skägg börjar växa inåt. Må gott min vän!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2422

Kommentera

%d bloggare gillar detta: