«

»

jun
03

Bakar lite böllar!

I dag är jag ledig från arbetsjobbet och har därmed en hel dag att förströ, precis som jag vill. Jag har nog inga måsten i dag heller; inga jag kommer på så där på rak arm i alla fall. Jag tycket däremot att jag ville ha något att sysselsätta mig med, så jag satte igång en deg för att baka lite vetebullar. Jag ska egentligen hålla mig borta från sånt skit, men vad fan? Jag blir varken yngre eller sötare än jag är nu! Dessutom lever vi bara en gång i taget. Det enda vi kan vara övertygade om är att alla dör så småningom. Ingen klarar sig genom livet med livhanken i behåll. Eventually every dog has it’s day!

I dag tänkte jag smaska till det riktigt ordentligt genom att göra sådana där bullar som man bakar ut, fyller med gottigheter, rullar till en rulle och sedan skär i skivor, som sedan lägges i småformar och gräddas i ugnen. Jag hade tänkt mig att kavla ut degen, smöra den, strö socker över det hela tillsammans med kanel… och sedan hyvla på mandelmassa i tunna skivor. Detta skall sedan rullas till en rulle, skäras i skivor och läggas i formar, penslas med ägg och så strös med pärlsocker. Sedan blir det nog bra ska vi se.

 

Vetebullar

 

Det kan vara en vänlig gest, att baka litegrann. Är man stor och stark måste man vara snäll. Det är så sant som jag har hört det. I övrigt är dagen som ett tomt vitt papper; inte fyllt med några måsten eller så. Det är bara att göra upp planerna medan dagen passerar. Det ser ut att kunna bli ett ohyggligt fint väder i alla fall och medan jag sitter här och skriver detta så ser jag att solen faktiskt står som spön i backen. Det är varmt och skönt och det fläktar ändå ganska skönt.

En oplanerad dag är som ett blankt papper, som man alltså fyller medan tiden passerar. Man kan fylla papperet med en massa kul saker, men man kan också vara spartansk och göra glesare motiv. Alla smakinriktningar kan göra konst på detta papper. Nu är bullbaket klart förresten. Jag fick bryta och gå ifrån och fixa lite. Nu är det i alla fall klart och det blev fruktansvärt smarrigt. Nu finns det nybakat bröd i någon dag här. Jag har provat ett par stycken, och tillsammans med kaffe blev det riktigt riktigt gott.

Nu är det dags att njuta vidare av dagen, så jag önskar dig en lika varm och skön tillvaro som jag själv har. Jag hoppas att alla våra fienders skägg växer inåt. Ha det så bra i vädret och var rädd om dig!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2428

Kommentera

%d bloggare gillar detta: