Cold cold monday!!!

I går var det varmt, men det var annorlunda bara i förrgår. Det verkar som att vi har landat i något slags varannandagsväder igen. Det verkar vara varmt typ en dag i taget bara, och så en kall dag där emellan. Skittråkigt! Med det intervallet är det alltså kallare i dag igen, och så är det; fast det gör inget. Jag har tvättstugan, typ hela dagen i dag. Då kan det lika gärna få regna, eller nåt. Inte skulle det göra mig något i alla fall; och om det ändå regnar så kan det ju lika gärna få åska också. Det skulle vara trevligt. Jag älskar åska och det brukar bli så där kristallklart och friskt i luften efteråt; i alla fall om det kommer en riktig sköljare och ett riktigt åskväder. Det är så skönt; för då känns hela världen som att den är nytvättad.

I går var det Sveriges Nationaldag. En vän skrev så här på Facebook: “GRATTIS Sverige på fla-hundraårsdagen!!!”, och så är det. Datumet skall tydligen vara den dag då Gustav Vasa blev kung i Sverige; och han skapade det Sverige vi känner i dag, efter att han hade kastat ut katolikerna på näsan, och sedan anammat den evangelisk-lutherska protestantismen. Han satte sig själv, i princip, som den nya kyrkans överhuvud genom att vara den enda som hade makt att tillsätta ärkebiskopar i landet. Den 6 juni är också datum för ett par andra historiska tilldragelser, men de skiter jag i just nu. Gurra Vasa (Gösta, eller Gustav, Eriksson av släkten Vasa) var en betydelsefull kung, väl värd att fira den dagen!

I dag har jag alltså tvättstugan hela dagen. Dessutom var båda tvättstugorna lediga på morgonen, så jag har fyra maskiner och två torktumlare till mitt förfogande. Jag hinner faktiskt nästan tvätta åt hela kvarteret… nästan i alla fall. Det är så jäkla skönt när man är klar med eländet också. Jag brukar passa på att ta sängkläder och alla handdukar, varje gång jag tvättar, för de blir så sköna när de är nytvättade. I dag ska jag ta tillfället i akt och låta sängkläderna hänga och torka, istället för att tumla dem alltså. De blir så mycket skönare när de hängtorkat, för de blir lite strävare och stelare. Jag gillar det.

I dag fick jag ett jättetrevligt telefonsamtal. Jag fick veta att jag blivit morbror, för andra gången, för några dagar sedan. Det var min halvsyster som ringde och berättade. Allt hade gått jättebra och hon hade fått ett litet gossebarn på 51 centimeter och 3440 gram. Det är alltså min halvsyster på min biologiska pappas sida. Sist vi träffades var vid begravningen av pappa. Det var en sådan otrolig kontrast att dels vara på begravningen, som är ett sorgligt tillfälle i sig, och där träffa sin höggravida syster. Det är liksom “slutet” och “början” samtidigt. Stor kontrast alltså. Det var ett riktigt mysigt telefonsamtal i alla fall. Jätteskönt! Nu är jag alltså dubbelmorbror; och det är inte det sämsta! 🙂

Nu är det dags att ta itu med denna dag. Jag önskar dig en skön tillvaro, vackert väder samt att dina fienders skägg börjar växa inåt!

 

/Stefan, typ!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2432

Kommentera

%d bloggare gillar detta: