«

»

jul
06

Datorer, Voodoo och döda hönor

Det finns vissa saker som jag alltid kommer att finna som relativt märkliga ting. Datorer är en sådan sak. Man kan tycka att datorer borde vara logikbundna tingestar som bara gör som man säger till dem. Om de gör fel så har man sagt fel saker till dem, typ. Men nja, jag tror fan inte det. Jag har just installerat upp min dator efter att den havererade den gamla Vistainstallationen. Jag tog klivet upp till Windows 7 den här gången, och det har varit ett riktigt lyft, tja, förutom att mina skrivare inte verka trivas längre, för de vägrar låta saker skrivas ut genom dem. Det är faktiskt ett litet minus; tycker jag i alla fall.

Det är här som tankarna om datorer och döda höns börjar ta form. Jag har en polare i Västerås. Han är überduktig på det där med datorer. Även han går dock bet ibland. Då brukar vi skoja om att man måste ta till Voodoo och kanske ruska en död höna över datorn, för att den skall fungera igen. Nåja, det där med hönorna, eller offrandet av en ung killing för den delen, är starkt överdrivet. Men ändå…

Jag köpte en diafilmscanner härom veckan. Det var bara någon dag senare som Vistainstallationen gick och dog. Då jag hade installerat om maskinen, no med Windows 7 alltså då, så skulle jag installera upp diafilmscannern igen. Då ville den naturligtvis inte fungera. Den strejkade, sade att jag inte hade rättigheterna att starta och köra programmet, och levde fan i största allmänhet. Den slängde sedan upp en obegriplig dialogruta med en OK-knapp. När man tryckte på den så avslutades programmet…bara!!?

Jag avinstallerade programmet och gjorde om proceduren på lite olika sätt. Sista gången jag installerade var jag noggrann med att installera den som Administratör. Resultatet var samma varenda gång. Det fungerade helt enkelt inte. Bland annat sade den att scannern inte var ansluten. Ändå hittade Windows den och försökte ta över installationen. Till sist tröttnade jag på eländet. Jag provade att starta programmet flera gånger… sedan gav jag mig. Jag har använt datorn i två dagar utan att ta itu med scannern… sedan i dag, eller rättare sagt i kväll, provade jag programmet igen… Denna gång rullade det igång, helt utan bekymmer!!? Jag fattar ärligt talat inte vad som har hänt. Den verkar som om den har lagat skiten på egen hand… den misslyckade installationen… eller vad det nu var som felade. Nåja, den fungerar i alla fall. Nu är det väl bara att leta fram en död höna, ruska den över datorn och hoppas att skrivarna hoppar igång av sig själva. Jag börjar bli lite smygtroende på Voodoo faktiskt. Det verkar i alla fall fungera på datorer.

Jag säger då det… datorer!!? *gör fnysljud*

I övrigt har det inte hänt något utöver det gamla vanliga. Faktum är att jag inte ens hade tänkt gnälla över värmen… men så nu när tanken slog mig så… tja, vadfan. Fy fan vad det är varmt ute; och inne; och överallt. Det är bara i matvaruaffärerna som det är skönt att leva.Ju närmare mjölkdisken, och grönsaksavdelningen, man hamnar… desto skönare blir det att leva igen.

Med ovanstående sagt så kan jag snabbt konstatera att det förmodligen bara är själva gnällandet jag är ute efter; ungefär som att man bara läste alla intressanta artiklar i gamla Fib Aktuellt och Lektyr. Jag ogillar hettan som sommaren… jag hatar kylan på vintern. Jag gillar hösten och våren, däremot… i alla fall om det inte regnar, blåser och/eller är för kallt. 🙂

Jag är starkt troende på principen om att man faktiskt MÅSTE gnälla. Det är en medborgerlig skyldighet. Annars kan folk lätt få uppfattningen om att du är nöjd. Är du nöjd? Handen på hjärtat alltså? Man kan alltid må bättre, ha fler vänner, högre lön, bättre väder, coolare chef och ett bättre arbete. Bilen kan vara nyare och huset kan vara både större, bättre och billigare. Jag frågar igen… Du står säkert ut med dig själv och ditt liv… men är du verkligen NÖJD? Inte fan är jag det i alla fall. Jag kan garantera att jag inte skulle bli nöjd ens om jag vann 10 miljoner på lotto… man kan ju vinna mycket mer! 🙂 Jag är däremot inte avundsjuk på någonting alls som någon annan har. Det är dem väl unt. Däremot är jag missunnsam! Jag jämför inte mot vad jag själv har… jag vill bara inte att DU ska ha det! Så enkelt är det med den saken. 🙂 Fast, i grunden är jag en jävla hygglig prick! Säkert! *ser uppriktig ut*

Nu är det ännu en gång time att önska dig ett trevligt väder, en större lönecheck och att dina fienders skägg börjar växa inåt. Må gudarna också blåsa en kall vind upp under din kilt, en het sommardag!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2436

Kommentera

%d bloggare gillar detta: