«

»

jul
17

Hjärnan under rehabilitering!

Sedan ett tag, har det varit väldigt liten aktivitet på min blogg. Jag är den förste att erkänna detta. Det beror på flera sammantagna faktorer. Dels har mitt privatliv börjat kräva mer tid av mig. Sedan är det sommar, och min son har varit här i några veckor. Det kräver sin tid också… och så har min semester ännu inte börjat. Jag går på semester från och med nu på måndag.

Det blev litet för mycket, där i slutet. Dels har jag faktiskt ett privatliv, och så krävde bloggandet sina typ två timmar per dag. Tillsammans med totalt oregelbundna arbetstider så blev det lite för rörigt. Nu är detta min ostrukturerade, och oregelbundna, blogg! Så enkelt är det. Om du tillhör den skara som gillar att läsa det jag skriver, kan jag rekommendera dig att trycka på knappen, som ligger högt upp på vänster sida av skärmen. Den som möjliggör prenumeration ja! Exakt. Fyll bara i din mailadress och klicka på knappen, så kommer du sedan att få alla blogginlägg i din inkorg på mailen istället. Enkelt och bekvämt; och du behöver aldrig mer besöka själva bloggsidan.

Vad har jag gjort sedan sist då? Tja, inte så mycket. Jag har lagt min hjärna i träda och försöker rehabilitera den lite. Efter så många, och långa, blogginlägg, som jag faktiskt skrivit, så behövde den en semester; en välförtjänt sådan dessutom. Så jag har ägnat mig åt mig själv, och mitt liv istället. Jag har också glott en del på TV. Jag såg förresten bröllopet mellan Daniel Vestling och Kronprinsessan Victoria. Jag tyckte faktiskt att det var en tjusig tillställning. Inte fasades jag av priset på deras tillställning heller. Det kan skattebetalarna gott stå för. Gudarna ska veta att det inte rör sig om så speciellt mycket pengar i alla fall. Någon sade att prislappen landade på cirka 20 miljoner; och vad fan är det att yvas över?? Förra året gjorde skatteverket en utredning som visade att allt svartjobbande i landet gör att staten går miste om cirka 60 MILJARDER kronor i förlorade skatteintäkter; per år. Då jävlar är det ingen som gnäller minsann. Alla vill ju ha sin rättsmätiga chans att svartjobba lite… och så gnäller de sedan livet ur sig över det “svindyra” kungahuset… som om DET är boven som orsakar vår arbetslöshet?? Priset på kungahuset räcker inte ens till att betala räntorna på de 60 miljarder som svartjobben kostar.

Jag är för ett kungahus i Sverige; absolut! Jag har kanske inte så mycket till övers för de luktsnussnusande Fransoserna Bernadotte… men i alla fall. I princip är jag FÖR ett kungahus i alla fall. Jag är mer intresserad av det GAMLA traditionerna, innan kronan blev en arvekrona. Jag älskar gammal Svensk kungahistoria… typ den som sträcker sig från 700-tal och fram till Gustav Vasa. Det är en jävligt mustig period med många krumsprång. Jag tycker att vi har en historia väl värd att vara stolta över; och jag tycker att vissa traditioner är värda att bevaras. Därför tycker i alla fall inte jag, att vi skall skrota kungahuset och skrota monarkin. Den skall absolut bevaras!!! Det var ju ändå de gamla herrarna som en gång grundlade landet. En gång i tiden såg Magnus Ladulås… eller kanske Birger Magnusson, upp på stjärnorna och förundrades över de lysande prickarna… och typ tusen år senare ser du och jag upp på samma stjärnor, och stjärnbilderna som ser ut nästan exakt som då, och så förundras vi över samma känslor… att vi är så små i förhållande till världsalltet.

Jag hörde en gammal historia. Det var ett amerikanskt bolag som skulle göra affärer med Skultuna Mässingsbruk. Vid ett sammanträde ville amerikanerna se Skultuna Mässingsbruks bankgarantier. Representanterna från Mässingsbruket undrade vad det var för slags papper… och varför man ville se dem?? Svaret blev att amerikanarna ville se bankpapper som klart visade att Skultuna Mässingsbruk var ett solitt och seriöst bolag. Det uppstod några generande ögonblick och så förklarade man för amerikanerna att Skultuna Mässing hade varit ett solitt företag, längre än Amerika hade varit ett land! Däri ligger värdet i upprätthållandet av stolta traditioner. Därför tycker jag att det är viktigt att hålla fast vid en del av det gamla.

Det är klart… gamla tidens kungar red främst ute på slagfälten och förde befäl över sina krigare… men resten av världen ser ju inte ut på det viset längre. Jag får nog nöja mig med det kungahuset vi har nu, där kungen, och undersåtarna, bär kostym och en liten pung luktsnus i västen! Man har ju, som väl är, slutat med puder och peruker i alla fall!

Nu är det dags att ta itu med dagen som är. Jag önskar dig en trevlig helg och en underbar lördag. Naturligtvis önskar jag fortfarande att alla dina fienders skägg börjar växa inåt… eller åtminstone helt oanade, och totalt onaturliga, riktningar!

 

/Stefan, juh!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2446

Kommentera

%d bloggare gillar detta: